Yazdığım mesajları admin ne amaçla siliyor anlamış değilim yok vega ben değilim sen vega ya kuş pisliği konusunda soru sormuşsun bende sordum başka konulara çatır çatır yazıyor iddia ettiği pasta verdiğini ispat edemiyor sen vega dan detaylı foto at demişsin ya bende vega ya sordum bak başka üyede soruyor cevaplasana vega dedim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryadeniz907 -- 15 Aralık 2024; 21:53:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
KUŞ PİSLİĞİ (2. sayfa)
-
-
Bak sağ arka kapının altında taş eziği gibi bir iz var, ora normalde boydan boya çizik, komple rötuş yapıp tinerle kaba rötuşu sildim, boyaya da değdi yani, Sonra yıkadım. Taş izinin olduğu yeri de doldurdum ama tiner değince altı boş olduğu için orada rötuş tutunamadı.
Beyaz renkte fotolarda kusurlar belli olmuyor zaten.
Polo'yu tam piyasa kudurmadan önce satmıştım. Çok özledim.
Sıfır kokusu, tipi vs. gözümde, burnumda tütüyor...
-
@oguzkn09 Vega arkadaş paylaştı bak belki yardımcı olur foto sana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boyayı kafaya çok takıyorsanız Japon arabasında işiniz yok beyler, düz beyaz VW grubundan bir şey alıp devam etmeniz gerekir. Şu an en kaliteli boya yine VW grubunda var.
Sedefli beyaz da bence saçma bir renk, beyaz araba da sedefin ne işi var, verniğin ne işi var...
İkinci el araba bakarken de hep böyle bakarım, beyaz ve boyasız araç bakarım hep.
Bu tiner muhabbeti de düz boya için geçerli. Sakın 20 senelik metalik siyah arabaya tiner değdirmeyin, hatta sert pasta (ÇBS Belco nun pastası, Heavy Duty pastalar vs) bile değmemeli. Verniği açar, renk farkı yapar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vega2000 -- 15 Aralık 2024; 22:8:45 >
-
-
-
Yagmurla akıp gitmez tazyikli suya karsi bile direniyorlar ve uzun sure kalirsa zarar verirquote:
Orijinalden alıntı: Vega2000Kuş pisliği eğer boya kalitesinde sorun yoksa boyaya zarar vermez. Boya kalitesi ve durumu kötüyse hafif tazyikli su bile zarar verebilir.
Kuş dışkısı bizzat yüz kremi olarak kullanılıyor.
Bkz. kızlar yüzüne sürüyor.
Araç boyasına aracın üzerine kedi köpek vs. çıkıyorsa onlar zarar verir.
Araç boyasına güneş zarar verir. Kuş pislikleri de yağmurla akar gider. Aracınızı düz beyaz alsaydınız garanti olurdu.
Sedefli boya da, maalesef metalik boya gibi verniklidir. Vernik aşınırsa, metalikte olan güneş yanığının aksine renk farkı gibi değil daha çok pütürlü bir görünüm oluşur.
Aracınıza PPF yaptırırsanız uzun vade de verniğe işleyebilir. Seramik kaplama sizin için iyi olur. Vernik tabakasının üstüne harici bir vernik daha atmış gibi olursunuz. Araç kirlendiği zaman kirler vernik yerine üstteki kaplamaya işler.
Polisaj yapıldığında da vernikten yemez, seramikten yer.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
özetle
-
Alakası yok, güneş yanığı güneşten dolayı olur.
Tozlu garajda üzerinde binlerce kuş pisliği olan ama gölgede yatan araba videoları vardı, oto şampuanı vurunca altından tertemiz boya çıktı.
Araç boyaları artık su bazlı, güneş vurunca kuruyorlar. Eskiden ağır kimyasal bazlı boyalar vardı ama EU yasakladı. Eski araçların boyası bu yüzden daha kaliteliydi.
-
Evet katılıyorum ama Toyota iyiydi en son. Onlarda mı bozdular?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2012 Kar beyazı Toyota Corolla' lardan itibaren bu sorun var, dandik su bazlı boya kullanılıyor, çevreyi kirletmemek için, boya kağıt gibi kopuyor, metal paslanıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Su bazlı boya belası dediğiniz gibi 2010 sonrasında çok yaygın. Üflesen dökülüyor. 2005 Corolla HB var eniştede. Boyası taş gibi. Spatula ile zor kazırsın. Selülozik tinerle seyreltilmiş ve daha kalın boya var sanırım. Sonrakiler resmen leş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
toyota çok çok kötü. sabah bi kalkıyorsun tavan boyası kabarmış gitmiş. servise gidiyorsun ücretsiz boyarız deyip 3 yıl sonraya gün veriyor . facebook grupları şikayet dolu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X