Şimdi Ara

KUŞ PİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oguzkn09 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kış aylarında güneşin feri yokken hava soğukken sedefli beyaz renkli Toyota Corolla aracımda iki gün bekleyen kuş pislikleri boyayı yakar mı? Bu boya türü vernikli mi? Yoksa opak boya ile verniğin karışımı bir boya mı bilmiyorum ama çok yumuşak bir boya her türlü etmenden etkileniyor. Ufak olan serçe veya kırlangıç gibi kuşların, aracın üstüne konmasıyla katı ve sıvı küçük dışkılar ayriyeten de beyaz cıvık dışkılar mevcut üveyk yani kumru güvercin türü veya karga olabilir. Kış mevsiminde olduğumuzdan dolayı aracı hava koşulları pek iyi olmadığından dolayı yıkayıp temizleyemiyorum, hızlı cilasını yazdan beri uygulayamıyorum. Çarşamba yağmur yağmıştı, perşembe sabahtan öğle vaktine kadar sisti, sonra hava güneş açtı ama feri pek fazla yoktu, cuma da güneşliydi feri yoktu, bugün de güneşliydi ama feri fazla değildi yine araç topu topuna 3 saat kadar güneş alıyor, dışkılar boyaya yapışmış mıdır? Bugün aslında arabayı yıkayacaktım ama nasip olmadı. Yarın yıkayayım dedim amma velakin yarın öğlen 2 gibi yağmur gösteriyor geceye kadar %90 oranında olasılıkla. Şimdiden teşekkür ediyorum, herkese ilginiz için bunu demeden de geçemeyeceğim dünya malına çok önem verdiğimden dolayı değil, dünya para veriyoruz, kaç sene çalışmamız gerekiyor, korumasını da bilmemiz gerekiyor çünkü bizlere hizmet eden bir araç adı üstünde ne kadar koruyabilirsek o kadar yıllarca kullanılabilir. Bu tip mesajlar yazılmaması için belirtmek istedim iyi akşamlar, iyi forumlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkn09 -- 15 Aralık 2024; 12:30:37 >

• iki güne görünürde birsey yapmaz belki ama asit bu , illaki boyayı aşındirir.
  • Gordugunuz zaman silmenizi tavsiye ediyorum.
  • Kuş pisliği eğer boya kalitesinde sorun yoksa boyaya zarar vermez. Boya kalitesi ve durumu kötüyse hafif tazyikli su bile zarar verebilir.

Kuş dışkısı bizzat yüz kremi olarak kullanılıyor.

KUŞ PİSLİĞİ

Bkz. kızlar yüzüne sürüyor.

KUŞ PİSLİĞİ

Araç boyasına aracın üzerine kedi köpek vs. çıkıyorsa onlar zarar verir.

Araç boyasına güneş zarar verir. Kuş pislikleri de yağmurla akar gider. Aracınızı düz beyaz alsaydınız garanti olurdu.

Sedefli boya da, maalesef metalik boya gibi verniklidir. Vernik aşınırsa, metalikte olan güneş yanığının aksine renk farkı gibi değil daha çok pütürlü bir görünüm oluşur.

Aracınıza PPF yaptırırsanız uzun vade de verniğe işleyebilir. Seramik kaplama sizin için iyi olur. Vernik tabakasının üstüne harici bir vernik daha atmış gibi olursunuz. Araç kirlendiği zaman kirler vernik yerine üstteki kaplamaya işler.

Polisaj yapıldığında da vernikten yemez, seramikten yer.

• Bırak 2 günü 2 saate bile yakar geçmiş olsun boyadan aşağısı kurtarmaz

• Vega2000 kullanıcısına yanıt

Alman mali, yeni sayilabilecek aracin vernigini yakti kus pisligi...

• korsallar kullanıcısına yanıt
    Araç marka modeli rengi hakkında bilgi verebilir misiniz? Kaç gün kuş pisliği beklemişti, yaz aylarında mı oldu?
  • deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt

Rötuş üzerine saf tinerle kaç defa boyayı incelttim düz boyaya hiç bir şey olmadı. (VW şeker beyazı)

Yakmış mıydı ki boyayı? Eski ve yeni halinin fotoğrafı var mı?
  • Canını okur boyanın ama boyanın kalitesi, hava şartları, dış hava sıcaklığı ve kuş mokunun doğrudan güneş ışınlarına maruz kalıp kalmaması gibi etkenlere göre iz bırakmayabilir de fazla süre geçmediyse. Benim araç harita gibi oldu bu hayvanlar yüzünden ve sonunda baş edemeyip lanet ederek takibi bıraktım. Kapalı garaj sahibi değilseniz vakit geçirmeden silmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2024; 18:48:38 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Aracınız nedir? İnsanın canını sıkıyor malı ile terbiye olmak. Hangi hayvanlar yüzünden? İki ayaklı hayvanlar mı yoksa?
  • oguzkn09 O kullanıcısına yanıt
    Tahmin edeceğiniz üzere leş boyası ile nam salmış olan Peugeot hocam.

Canımı elbette sıkıyor ama artık iyice saldım zira kuş mokunun da moku çıktı bir süre sonra. Ve kapalı garajım olmadığı için önünü alamıyorum bunun, dolayısıyla bıktım. Paraya kıyıp pasta cila da yaptırmadım yıllar önce çok daha ucuza yaptırma imkanım olduğu halde. Sebebi aynı, sonu gelmiyor. Paraya yazık.

Sorunuza gelince, kaportadaki ezik, sürtme ve göçükler için insan formunda dolaşan iki ayaklı hayvanlar, tavan ve kaputtaki izler için özellikle koca martılar ve kuşlar sorumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2024; 20:6:44 >
    Pasta cila ile çıkmıyor kuş dışkısı lekesi yalnız
  • Hafif zımrapara işlemi yapmamız gerekiyor, sonra pasta cila yapılabilir
    Benimkinde özellikle bundan kabaca 9 sene evvel spoilere doğru sonradan farkedip temizlediğim bir kuş pisliği pürüzlü bir yüzey bırakmıştı. Yani benimki kırmızı metalik boya üzerine dandik/ince PSA verniği olduğu için derine işleyip yapısını bozacak düzeydeydi. Sanırım bakıma gittiğimde pasta uygulatıp sonuç alamamıştım. Ama daha yüzeysel vakalarda vernik müsaitse pasta cila sonuç verir. Öncesinde zımpara gerekebilir. Bunu önlemek için boya koruma (cila ve wax) ve seramik kaplama gibi uygulamaların da pisliğin verniği bozma süresini kısmen uzatma dışında yüzde 100 koruma sağladığını düşünmüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Aralık 2024; 20:13:56 >
    Katılıyorum nerede yaşıyorsunuz? Detailing önerebileceğim yerler olabilir size.
    Sağolun. Detailingi çoktan geçti benim boya, ununu eleyip eleğini astı.

Ama diğer kaporta boya, göçük düzeltme konusunda tavsiyeniz varsa firma olarak, Bursa'dayım. Teşekkürler.
  • Ben Aydın'da yaşıyorum, ancak Bursa'da amcam oturuyor sık sık gelip gidiyoruz. Buraya uğrayacak olursanız İnstagram üzerinden bakabilirsiniz hikayelerine SEMİR AUTO

Vega bak üye sormuş niye cevap vermiyorsun cevaplada diğer üyelerde faydalansın

Bende sordum vega ya bakalım cevap verecek mi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.