Şimdi Ara

Kuş pisliği kalıcı iz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
10.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler, aracımda 2 gün önce olan kuş pisliğini yeni temizledim ve boyada iz kaldığı gözüme çarptı. Normalde 1 hafta kalıp temizleyince bile iz olmuyordu ancak bu sefer 2 gün kalmasına rağmen gözle bariz görülür şekilde iz bıraktı.
    Merak ettiğim konu ise bu iz kalıcı mıdır geçici midir ?
    Uzaktan belli olmasada yakından gözle farkedilecek şekilde ton farkı oluştu tam da kuş pisliğiyle aynı desende. Resimi ekliyorum ancak fotoğrafta çok belli olmuyor. Resimde siyah yerin yanında ton farkını görebilirsiniz.

Kuş pisliği kalıcı iz

Edit: yorumlarda bahsedilen sıcak su ve bez uygulamasını 2 sefer yaptım ve iz tamamen kayboldu. Bezi sıcak suyla ıslatıp üstüne kapadım ve birkaç dakika bekledim ve sonuç güzel oldu. Başına gelen arkadaşlar eğer leke yeniyse, ciddi işlemlerden önce (pasta cila, kimyasal çözümler vb.) böyle basit yöntemi denesinler.

Şu an eski halinden yakından ışıkta bile hiçbir eser yok. Resim çekince after halini yükleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crawlier -- 18 Ağustos 2020; 20:44:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim aracın kaputunda da bu ize benzer kuş pisliği izi var.Boyanın içine işleyip özelliğini bozmuş yakmış resmen boyayı.Yıllardır o iz duruyor geçmez.Kuş pisliği güneşle birleşti mi boyanın canına okuyor.En iyisi gördüğünüz an temizlemek.
  • Yıllar evvel 0 km aldığım safir mavisi focus aracımın kaputunun ortasına bir kuş pislemişti ama öyle böyle değil. Güneşte kurumuş ertesi gün farketmiştim ama iş işten geçmişti. Bir lira büyüklüğünde bir yanık oluşmuştu kaputta.
    Her kuş pisliği bir değil, kuşun ne olduğu ne yediği önemli. Kanatlılarda pislik idrarla beraber olduğu için asit içeriği çok yüksek olabiliyor, kuruyana kadar kalırsa çok geç olabiliyor. Pasta cila denediniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 16 Ağustos 2020; 18:18:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım martıların pisliği daha aşındırıcı oluyormuş. Bir arkadaşın başına aynı durum geldi. Daha ilk günden silmesine rağmen iz kaldı. Problem kalıcı oluyormuş. Belli oranda aracın boya rengiyle birlikte dolgu yapıp durumu %70 lere kadar gideren yerler var ama %100 düzeltemiyorlar. İstedikleri parada 500 tl civarı. Ayrıca temizlesenizde dolgu yapmazsanız o bölge giderek daha da açılabilirmiş. Gercekten çok pislik bir durum.

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Yok hocam daha yeni temizledim o yüzden başka işlem yapmadım.

• Aracı sildiginiz herhangi bi bezi iz kalan yere serin ve bezin üzerine sıcak su dökün,bikac dakika bekleyin bezi kaldırın iz kayboluyor.Derine inmeyen ve ne kadar silsende çıkmayan izler çıkıyor bu şekilde,inanmamıştım ama yanımda denediler baya işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 16 Ağustos 2020; 18:39:30 >
  • Yıkamayla geçmiyorsa derine kadar işlemiş demektir. Tek çare boyatmak veya pasta ile bir nebze daha az görünür hale getirilebilir.

Eski aracım siyahtı kuş pisliklerine beklemeden acil müdahale etmeme rağmen kalıcı izler oluştu. Benim en büyük hatam boya koruma(wax, sealant) yapmayı geciktirmemden kaynaklı. Korumasız boya dış etkenlere karşı kendini koruyamadı doğal olarak.

Kuş pisliklerine ve güneş yanıklarına karşı boyayı korumak için mutlaka Soft99 Fusso Coat gibi uzun süre koruma sağlayan sentetik ürünler kullanmak lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu kuş pislikleri ve boyaya verdikleri hasarlar konusunda benim kadar çeken pek insan yoktur sanırım. Genelde martı gibi ağır kütle ile mıçan ve bol asitli dışkı içeriği döken hayvanlar bu boya terörüne bilfiil neden oluyor. Eğer yaz aylarında olduğu gibi güneş altında biraz beklediyse geri dönüşü olmuyor ve vernikli boyalarda verniği yakıp kalıcı iz bırakıyor. Pasta cila deneyin ama çok bir düzelme beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Ağustos 2020; 19:6:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Sıcak suyla silmeyi denedim ama bekletme işini bilmiyordum, böyle de deneyeyim hocam teşekkürler tavsiye için.

• Kalıcı görünüyo mavi kırmızı renkler gösterişlidir havalıdır ama böyle dertleri mahveder adamı beyazdan şaşmıcan

• Pasta cila yaptırdığınızda bırakın geçmesini, daha da belirgin oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crawlier

Sıcak suyla silmeyi denedim ama bekletme işini bilmiyordum, böyle de deneyeyim hocam teşekkürler tavsiye için.
    Denemekte fayda var,dakikalarca uğraşıp çıkarılmayan kuş pisliği izi dediğim yolla çıkardı arkadaş.Bende çok şaşırdım ama olumlu sonuç verdi

• Ya bu kuşların götüne don bağlayın diye Cimer e şikayet edicem sonunda. Ulan üstü kapalı yerde nasıl gelip üstüne sıçıyolar. 3 günde 10-15 tane pislik oluyo

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vernik yanıgı olmuş geçmiş olsun.
  • Boyanın en üst katmanı olan vernik zarar görmüş. Çaresi yok geçmiş olsun.
  • Hocam peki bir işlem yapmadan böyle kalması olumsuz bir sonuç yaratır mı. Yani vernik zarar gördüyse ve ben böyle bıraksam ilerde ciddi bir sorunla karşılaşır mıyım yoksa sadece görsel olarak mı sınırlı kalır.

• quote:

Hocam peki bir işlem yapmadan böyle kalması olumsuz bir sonuç yaratır mı. Yani vernik zarar gördüyse ve ben böyle bıraksam ilerde ciddi bir sorunla karşılaşır mıyım yoksa sadece görsel olarak mı sınırlı kalır.
    Kısa vadede görüntüden başka zararı olmaz. Orta vadede incelen vernik güneş gördükçe daha da açılır. Görüntü kötüleşse de üzerinde boya oldukça kaporta paslanma yapmaz bu konuda endişe etmeyin.
  • quote:

Hocam peki bir işlem yapmadan böyle kalması olumsuz bir sonuç yaratır mı. Yani vernik zarar gördüyse ve ben böyle bıraksam ilerde ciddi bir sorunla karşılaşır mıyım yoksa sadece görsel olarak mı sınırlı kalır.
    Basınçlı su ile aracınızı yıkarken o bölgeye yakından tutmayın. Eger yakından tutarsanız etrafınında açılma ihtimali var.

Oraya yapacagınız işlem ya vernik attırmak yada boyatmak ikiside aynı kapıya çıkıyor.Fotograftan pek anlaşılmıyor ama sizin boya metalik boya opak degil sanırım.

Vernik atılır ama sanırım tavanda ve antenin dibinde.

Araçta vag grubu sanırım?

Vernik attırmak bildiginiz boyamak gibi.

Seramik kaplama sürseniz oraya en azından üzerinde koruyucu bir katman olur. mrfix9h tarzında ucuz bir üründe alsanız olur.

Oraya basınçlı suyu yakından tutmayın.Açılırsa sıkıntı olur. Orda vernikolmadıgından direk boya karmanı var. Buyüzden parlaklık yok ve boyaı dış etkenlerden koruyacak bir katman yok.

Zamanla yıkama ile dışetkenlerle boya aşınarak astara kadar açılabilir.Tabi bu nekadar sürer orasını bilemem.

Araç yeni gibi duruyor bence bir servise yada düzgün bir boyacıya danışın. En kalıcı çözüm orasını en azından lokal olarak boyamak yada vernik atmak.

Bunu istemiyorsanız oraya seramik kaplama yaptırın hatta bir kaç kat yaptırın ki boya yıpranmasın. Sizkendiniz bile yapabilirsiniz.

Hiç bir şey yaptırmadan böyle de kullanırsınız ama uzun vadede illa orası astara kadar inecek. Aynı eski güneş yanıgı olan araçlar gibi olacak.

Sizin başınıza gelen oaly bir nevigüneş yanıgı. Orda zamanla araç boyasına güneş zarar verip açılma yapıyor burda bu hasarı kuş pislgi yapmış.

Bazen saatlerce/günlerce dursa birşey olmazken bazen böyle birşey oluyor. Özellikle tavanda can sıkıcı bir durum.

Bazı durumlarda zımpara,pasta cila ile bu görüntü düzelebiliyor ama sizin araçta ki bu yanık vernige zarardan ziyade boyaya inmiş gibi.az birşey cif yada araç pastasını o bölgeye sürün bakalım uyguladıgınız süngere,beze yada peçeteye boya çıkacak mı?

Canlı görmek lazım ama bu vernige baya zarar vermiş gibi.

Bana kalırsa servise yada düzgün boyacıya gidip bir danışın.İşinidüzgün yapan bir detailing firmasıda olur.

• alembizim kullanıcısına yanıt
    Evet hocam vag grubu boya da metalik, antenin dibi. Ancak araç yeni sayılmaz. Dediğiniz gibi birkaç yere göstereyim. Görsel farklılık çok önemli değil ancak söylediğiniz ilerde olabilecek sorunlara önlem amaçlı içim rahat etmesi açısından baktırayım. Detaylı açıklamanız için de teşekkür ederim.
    Son bir sorum da boya koruma uygulaması (veya türevleri) bu güneş yanığı benzeri hasarları gerçekten önler mi yoksa göz boyamaktan mı ibaret ? Yani şu an iş işten geçmiş tabi ama örneğin boya koruma olsaydı böyle vernik hasarıyla karşılaşır mıydım yoksa normalce geçer miydi.

• quote:

Evet hocam vag grubu boya da metalik, antenin dibi. Ancak araç yeni sayılmaz. Dediğiniz gibi birkaç yere göstereyim. Görsel farklılık çok önemli değil ancak söylediğiniz ilerde olabilecek sorunlara önlem amaçlı içim rahat etmesi açısından baktırayım. Detaylı açıklamanız için de teşekkür ederim.
    Son bir sorum da boya koruma uygulaması (veya türevleri) bu güneş yanığı benzeri hasarları gerçekten önler mi yoksa göz boyamaktan mı ibaret ? Yani şu an iş işten geçmiş tabi ama örneğin boya koruma olsaydı böyle vernik hasarıyla karşılaşır mıydım yoksa normalce geçer miydi.
    Yeniden kasıt 5/6 yaşındadır boyada çizik vs yok yada en son ne zaman pasta cila yaptırdınız.

Şeffaf yada renkli kaplama olsaydı bu ürünler kalitesine göre büyük ölçüde önlerdi.

Seramik kaplama olsaydı oda kalitesine göre degişir.Burda ki olay tamamen engellemek yeri belki hasarı azaltırdı yine hasar olurdu da belki bu kadar olmazdı yada mesela 5 saat u şekilde durdu böyle hasar oldu düzgün bir seramik kaplama olsaydı belki bu iş atıyorum 8 saatte olurdu.İlla seramik kaplama düzgünse faydası olurdu ama kesin önlerdi diyemem. Belki de yine aynı durumla karşılaşırdınız.

Bu kuş pisligiaraçta ne kadar durdu? Ne zaman dark ettiniz?

Birde bu iş kuş pisliginden kuş pisligine degişiyor. Bazen günlerce kalsa sorun olmazken bazıları 4/5 saat kalsa sorun yaratanlar oluyor.

Zaten bazen kuş pisligini temizlemeye kalktıgınızda bazısı hemen çıkarken baıları beton gibi oluyor çıkmıyor ugraştırıyor . Herkuşpisligi aynı olmuyor.

Sizin durumda eger araçta çok uzun süre kalmadıysa fazla asidik oldugundan sizin vernige zarar vermiş.

Birde eger bilinçsizce pasta yapılırsa aracınıza zamanla vernik incelir buda bir etken. İncelmiş vernik daha savunmasız boya demek.

Yani seramik kaplama olunca kesin bundan kurtulurdunuz diyemem o şansa baglı belki daha az hasarlı olurdu belki zımpara+ pasta cila ile geçerdi ama bu seferde görüntü bu şekilde olmasada yine vernik incelirdi.

Seramik kaplama olsaydı kesin kurtulurdunuz diyemem. Bu haliyle de hiç hasarsız da kurtulabilirdiniz.Mesela ben gördügümde direk kolonya+ pecete ile temizledigimde sanki yanlış birşey yapıyormuşum gibi bakanlar var hatta bir şey olmaz diyenlerde var üstelik bunlar yakınlarım.

Kuş pisligi aracınıza zarar verir deseniz çogu kişi inanmaz güler ama başına gelen bilir artık şansınıza vernige zarar vermiş geçmiş olsun.

Siz düzgün yerlere gösterin. En azından sonucu konuya yazın başına böyle birşey gelen olursa bilgilenir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.