Şimdi Ara

Sticker / Yapışkan altındaki pislik / kalıntılar nasıl temizlenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
49.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Notebook'a bir ay önce yapıştırdığım Ubuntu çıkartmasını söktüm ve şuan berbat görünüyor. Nasıl temizleyebilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sticker Yapışkanı Nasıl Çıkarılır?

Sticker'ların yüzeylerde bıraktığı yapışkan kalıntılar can sıkıcı olabilir. Fakat doğru tekniklerle bu kalıntıları kolayca temizleyebilirsin.

Malzemeler:

• Isopropil alkol (alkol sürtünmesi) veya sirke
    • Pamuk topları veya bez
    • Plastik kazıyıcı (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. Isopropil alkol veya sirke sür: Pamuk topuna veya beze isopropil alkol veya sirke dök ve kalıntılı alana uygula. Birkaç dakika beklet.

2. Hafifçe ovala: Kalıntı yumuşayana kadar pamuk topu veya bezle hafifçe ovala.

3. Kalıntıyı kazı: Kalıntı hala çıkmazsa, plastik bir kazıyıcıyla hafifçe kazımayı dene. Ancak yüzeyi çizmemeye dikkat et.

4. Suyla durula: Kalıntıyı tamamen çıkardıktan sonra alanı suyla durula.

İpuçları:

• Herhangi bir temizlik solüsyonunu uygulamadan önce yüzeyde göze çarpmayan bir alanda dene.
    • Sticker kalıntısını temizlemek için aseton gibi sert kimyasallar kullanmaktan kaçın.
    • Yapışkan sticker'ları çıkarmak için bir saç kurutma makinesi kullanabilirsin. Yapıştırıcıyı ısıtmak kalıntıyı gevşetir ve çıkarılmasını kolaylaştırır.

Ek Notlar:

• Sticker yapıştırıcısı yüzeyde uzun süre kalmışsa, çıkarmak daha zor olabilir.
    • Bazı yüzeyler (örneğin ahşap) kimyasallara karşı hassas olabilir, bu nedenle temizlerken dikkatli ol.
    • Sticker kalıntısını çıkarırken sabırlı ol ve yüzeyi çizmemeye dikkat et.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kolonyalı bez ile sil. çıkmazsa alkol ile ovala.

• Bisikletteki eski stickerleri zımparayla çıkarıp , sonra boyamıştık ama xD Notebook ' a naparsın bilemem xD
  • Asetonla temizleyebilirsin.
  • Aseton laptop'ı da beraberinde götürür. Aseton değil de Zippo (uçak benzini de deniyor) ile deneyeceğim şimdi.
  • yağ ile sileceksin mesela makine yağı gazyağı mazot falan pamuklu beze sür yavaşça bastırarak kenarlara doğru ittir kenardan elinle alırsın o pis yapışkanımsı maddeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar_Selim -- 3 Kasım 2008; 13:32:33 >
  • Zippo ile denedim, çıktı. Önce bir yayıldı. Asetondan beter bu dedim ama pislikmiş yayılan neyse ki kurtardık kapağı. Teşekkürler yorumlayan herkese. ;)
  • geri yapıştırsaydın
  • çok az bir tineri kumaş beze sür ve lekeli yere uygula tertemiz olacak ama tineri fazla kaçırma.arabamın camında vardı dediğiniz sticker kalıntıları dediğimi yaptım ve tertemiz oldu şimdi
  • Sorun Hallolmuş.İyi Laptop Kullanmalar
  • Tuz ruhu çıkartır.
  • WD40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 3 Kasım 2008; 15:46:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

WD40

bunu yazmak için girmiştim bende
    git bi hırdavatçıdan yada yapı marketinden bir tane wd40 al. her zaman dursun bir köşede, o kadar çok işe yarıyorki inanamazsın. motor temizliğinden tut kapı gıcırdamasına, bu tür yapışkanlardan tut çivi vida şıkışmasına kadar aklına ne geliyorsa her alanda kullanabilirsin.kesinlike bulunsun bir köşede

• quote:

Orjinalden alıntı: street_cops

quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

WD40

bunu yazmak için girmiştim bende
    git bi hırdavatçıdan yada yapı marketinden bir tane wd40 al. her zaman dursun bir köşede, o kadar çok işe yarıyorki inanamazsın. motor temizliğinden tut kapı gıcırdamasına, bu tür yapışkanlardan tut çivi vida şıkışmasına kadar aklına ne geliyorsa her alanda kullanabilirsin.kesinlike bulunsun bir köşede

Şiddetle tavsiye ediyorumNasıl oluyorsa

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.