Şimdi Ara

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
0
Favori
16.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

Orijinalden alıntı: Belash
    -Arkadan itişlidir, orasını burasını değiştirmeden drift bile yaparsınız...
    -Corsa, Lada, Broadway gibi araçlara göre daha geniş ve ferah
    -Tasarımı kesinlikle daha güzel
    -Aracı sürerken -tuhaftır- insana güzel bir lastik sesi gelir. Hele ki hafif kumlu, çakıllı bir yolda düşük hızda giderken o lastiğin yolla mücadelesini hissedersiniz adeta...
    -Bakımları muntazamdır; yağını, suyunu koy git gez.
    -Parçası çok çok çoook ucuzdur. Küçücük ilçede olsanız dahi; motoru su kaynatmış olsun, 5 saat sonra hazırdır.

Adam batmış hala ucuz yollu drift peşinde, ben batıp her şeyimi kaybetsem şahini sadece kaza yapıp intihar etmeyi düşündüğüm için alırım....

Evolvo,

Ne kafası yaşadığını bilmiyorum ama;

Bütün yazdıklarımdan sadece o ucuz yollu drift kısmını mı anladın Allah aşkına? Ve merak ediyorsan söyleyeyim; arkadan itişli araçlardaki sürüş zevki her zaman bambaşkadır. (Bu arada hayatımda drift yapmadım, pist olursa yapmak isterim ama) O yüzden 10 Bin TL'ye önden çekişli, parçası pahalı, arıza çıkardığında adamın nefesini kesen Avrupa'da olsa çoktan jilet olmuş araba alacağıma; yerli malı, arkadan çekişli, her yerde parçası bulunabilen (ve bu yüzden her daim yeni görünen) Doğan SLX alırım daha iyi. Sen alma ama, Corsa al, enjektör arızasında yarı araba parasını da sanayi de o ustadan öbürüne dolaşırken ödersin.

Bir de Doğan SLX 1.6 ie diyoruz hala Şahin diyorsunuz yahu. Yok yok, Murat 124 deyinde tam olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn
    ne kadar temiz olursa olsun 92 şahine 9 bin lira para veren cıkmaz.. belki hastası bulunursa bir ihtimal.
    Kayınbiraderimin 1992 model RENAULT TOROS SW aracına (ki bence araç haşat) 8.000 TL verdiler, araçta ucuz tip LPG'den başka hiçbirşey yok. 500 TL'ye kaportacıda elden geçirdiler, kayınbiraderim 7.000 TL'ye satmaya razıydı, bu tür ve tarz araçlara talep hiç eksilmedi, hatta daha da arttı, 8.000 TL teklifi kabul edecek bugün.

20 yıllık araç, parça-malzeme-işçilik dahil (SUAT ÖLÇER, Kıyıboyu Caddeside, Kanalköprü Petrol Ofisinin kanal tarafında) 500 TL'ye boyandı, arka tamponu ve kapı kartonları değişti, ufak tefek kozmetik işlemler yapıldı, pasta-poliş-parlatma ve yıkamadan sonra araç "kendine geldi" (bu piyasa lügâtı bir ilginç).

• quote:

quote:

quote:

-Aracı sürerken -tuhaftır- insana güzel bir lastik sesi gelir. Hele ki hafif kumlu, çakıllı bir yolda düşük hızda giderken o lastiğin yolla mücadelesini hissedersiniz adeta...
    -Parçası çok çok çoook ucuzdur. Küçücük ilçede olsanız dahi; motoru su kaynatmış olsun, 5 saat sonra hazırdır.

Adam batmış hala ucuz yollu drift peşinde, ben batıp her şeyimi kaybetsem şahini sadece kaza yapıp intihar etmeyi düşündüğüm için alırım....

Evolvo,

Ne kafası yaşadığını bilmiyorum ama;

Bütün yazdıklarımdan sadece o ucuz yollu drift kısmını mı anladın Allah aşkına? Ve merak ediyorsan söyleyeyim; arkadan itişli araçlardaki sürüş zevki her zaman bambaşkadır. (Bu arada hayatımda drift yapmadım, pist olursa yapmak isterim ama) O yüzden 10 Bin TL'ye önden çekişli, parçası pahalı, arıza çıkardığında adamın nefesini kesen Avrupa'da olsa çoktan jilet olmuş araba alacağıma; yerli malı, arkadan çekişli, her yerde parçası bulunabilen (ve bu yüzden her daim yeni görünen) Doğan SLX alırım daha iyi. Sen alma ama, Corsa al, enjektör arızasında yarı araba parasını da sanayi de o ustadan öbürüne dolaşırken ödersin.

Bir de Doğan SLX 1.6 ie diyoruz hala Şahin diyorsunuz yahu. Yok yok, Murat 124 deyinde tam olsun...

Ne kafası kardeşim, bi tutturmuşsunuz o kafası bu kafası, herkes keş mi bu forumda, espri yaptık anlamak bu kadar mı zor, peki ben sana sorayım sen de kafa hiç mi yok? espriden de anlamıyorsunuz, alıntı yapan adama b.k atmaktan başka bir bildiğiniz yok...
    bir de yazmışsın doğan demişmiş de ben şahinden bahsediyorumuşum, ne fark var? biri 500bg arkadan itişli öteki 70 bg önden çekişli mi? yıllarca bütün milletin kullandığı arabayı senden mi öğrenicez? kaç yıl kullandın doğan? doğan slx ie ile doğan s'in, şahinin ne kadar farkı var ?ayrıca o senin doğan 1.6 İE ile yapacağın drifti murat 124 de yapar....

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcu38

AYRICA KUŞ SERİSİ ANTİPATİSİ FALAN YOK AMA MERAK EDİYORUM BOŞ BİR ARABAYA NEDEN 12 BİN TL VERİLİK 700 TL YE LASTIK JANT ALIP 1000 TL YE MÜZİK SETİ TAKTIRIP 300-500 TL YE FARLARI EL ANGELEYE + XENON YAPMAK ?

YAPILCAK BASKA HİÇ Mİ ARABA YOK BUNLARI YAPACAGIN....

BNM SÖZÜM 5-6 YA ALACAK BASKA ALACAK ARABA BULAMAYIP KUŞ SERİSİ ALANLARA DEĞİL...

GERCİ NEDEN FAVORİT / SAMARA GİBİ ARABALAR YERNİE KUŞ SERİSİ ONLAR İYİ DİYE DEMİYORUM AMA NEDEN KUŞ...

Valla şu an ekonomik kriz çıksın, işyerimi kapamak zorunda kalayım; birikimlerimde elimden gitsin... Öyle bir hal olsun, ki elimde araba için sadece 10 Bin TL para kalsın...

Alacağım yegane araç klimalı, hidrolik direksiyonlu, Doğan SLX 1.6 ie olacaktır. Sebebi çok;

Yine söylüyorum; kuş serisini yeniden üretsinler, hemde eski karbüratörlü motorla, yine binlerce satacaktır...

alıntıyı da adam gibi yap, orjinalliğini bozma, takıldığım kısımların fontunu büyütüp onlarla ilgili yazmışım, ama anlamana yeterli olmamış....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 19 Ağustos 2011; 23:09:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emres159

paylaşmıycaktım ama yine duramadım sadece hafta sonları bindiğim bana almancı bir akrabamdan miras kalan ve benim için bir hobi olmaya başlayan aracımı satıyorum buyrun bakın bu arada 7-8 yaşına gelmiş orjinal parçalarıyla duran tofaş gösterin diyen arakdaşa gelsin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-33-bin-km-de-boyazsiz-hatasiz-sahin-53959890/detay/

ilan tarihi 11 temmuz, bu kadar temiz araç hala duruyorsa ikinci eli nasıl iyi oluyor, yada ikinci elde orjinal olanını almak isteyen yol demek ki, illa apaçileştirilmiş araç arıyorlar....

fiyata baktınmı benim aracım keyfe keder iyi para veren olursa yoksa günde 4-5 kişi arıyor 7500 verseydim şimdiye 10 tane şahin sattmıştım.

• quote:

quote:

quote:

paylaşmıycaktım ama yine duramadım sadece hafta sonları bindiğim bana almancı bir akrabamdan miras kalan ve benim için bir hobi olmaya başlayan aracımı satıyorum buyrun bakın bu arada 7-8 yaşına gelmiş orjinal parçalarıyla duran tofaş gösterin diyen arakdaşa gelsin

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-33-bin-km-de-boyazsiz-hatasiz-sahin-53959890/detay/

ilan tarihi 11 temmuz, bu kadar temiz araç hala duruyorsa ikinci eli nasıl iyi oluyor, yada ikinci elde orjinal olanını almak isteyen yol demek ki, illa apaçileştirilmiş araç arıyorlar....

fiyata baktınmı benim aracım keyfe keder iyi para veren olursa yoksa günde 4-5 kişi arıyor 7500 verseydim şimdiye 10 tane şahin sattmıştım.

baktım,dediğin gibi orjinal bir araçsa senin istediğin fiyat uygun değil mi zaten?

• Parçasıda ucuz,size sunduğu hayatta...

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR
  • "*fabrikanın taktığı lastikler üzerindedir" Fotoğrafta lastik diş derinliği hiç de 33.000 km yapmış gibi görünmüyor ya da ben öyle algıladım.

20 senelik lastik ve hala araç üzerinde. Bir lastiğin ekonomik ömrü 5 yıldır.

20 senede 33.000 km. Senede 2.000 km dahi değil.

Boya yok. 20 senelik araç hiç boya yok.

Vallahi bravo! Araç dediğiniz gibiyse bu fiyat az bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 19 Ağustos 2011; 13:07:35 >
  • BEN KUŞ SERİSİ DEDİKÇE SİZ CORSA DEMEYE DEVAM EDİN BEĞENMEDİĞİNİZ CORSMIN 1,0 I DEĞİLDE 1,2 Sİ SİZİ TOKATLADIGINDA NE HİSSEDİYORSUNUZ MERAK EDİYORUM....

AYRICA SU HASAR VERECEK BU HASAR VERECEK DİYE BAŞKA HİÇ BİR ARABA ALMAYIP SADECE KUŞ SERİSİNE Mİ BİNECEKSİNİZ...

ALLAH KORUSUN BİR KAZA ANINDA HASARI SİZ ALIRSANIZ KENDİNİZE NE KADAR FİYAT BİÇERSİNİZ. ???
  • Mesajlardaki kelimelerin tamamı büyük harfle olmasın! Lütfen!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

"*fabrikanın taktığı lastikler üzerindedir" Fotoğrafta lastik diş derinliği hiç de 33.000 km yapmış gibi görünmüyor ya da ben öyle algıladım.

20 senelik lastik ve hala araç üzerinde. Bir lastiğin ekonomik ömrü 5 yıldır.

20 senede 33.000 km. Senede 2.000 km dahi değil.

Boya yok. 20 senelik araç hiç boya yok.

Vallahi bravo! Araç dediğiniz gibiyse bu fiyat az bile.

dediklerimin hepsi doğrudur lastiklerde fabrikanın takdığı goodyear marka lastiklerdir 33 bin km de kesinlikle orjinaldir ama kışları kar lastiği kullanıldığı için bu lastikler sadece yazları kullanılmıştır.

fakat lastiklerin ömrü dişleri yeni olsada tamamen bitmiş durumdır zaman özelliğini yetirdi ama fabrikanın lastikleri olduğu için orjinali bozulmasın diye çıkartmadım

• quote:

quote:

quote:

quote:

baktım,dediğin gibi orjinal bir araçsa senin istediğin fiyat uygun değil mi zaten?

Fiyatı bana göre uygunda millete göre değil millet şu mantıkla bakıyor bu modelde binilicek bir şahin 6.000 tl ye flnm alınır diyor benim istediğim parayada neredeyse aynı modelde iki şahin alınabilir. hal böyle olunca bende fiyatta fazla
    indirim yapmayı düşünmüyorum zaten masrafsız yatsın yattığı kadar garajda değerini veren olursa vercem .

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyatı bana göre uygunda millete göre değil millet şu mantıkla bakıyor bu modelde binilicek bir şahin 6.000 tl ye flnm alınır diyor benim istediğim parayada neredeyse aynı modelde iki şahin alınabilir. hal böyle olunca bende fiyatta fazla
    indirim yapmayı düşünmüyorum zaten masrafsız yatsın yattığı kadar garajda değerini veren olursa vercem .

tamam işte, ben de kuş hastası olsam, yada yukarıda tercih edilme sebeplerinde sıralanan parçası ucuz, ikinci eli hızlı vs. gibi şeyler düşünerek bu aracı alacak olsam, seninki gibi orjinal bir araç alırım, ama sen hala istediğin fiyata satamamışsın (ki normal bir fiyat olduğunu kabul ediyorum), demek ki yukarıdaki özellikler alıcı için pek de önemli değil,şimdi adam senin araca 1500tl fazla verince, yapmayı düşündüğü modiye apaçilikten feragat etmek zorunda kalacak onu hesap ediyor, yoksa senin aracın saatler içinde gitmesi lazım, artık millet için önemli olan modifiye, apaçifiye olması.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolvo -- 19 Ağustos 2011; 15:15:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Parçasıda ucuz,size sunduğu hayatta...

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR

Tofaşa kimse sağlam demez zaten de daha farklı bir boyut kazandıracak olursak bence poloda çok hasar görmüş orda bir passat olcaktıkı polonun parasına bir kaç yaş düşük passat alınablir bak o zaman o kadar hasar alıyormuydu araba
    benim demek istedğim arabaları kıyaslamak değil arabanın sağlamlınında bir garantisi olmadığı orda polo bir kamyonada çarpabilirdi o zaman polonun hali şahinden daha kötü olurdu.
    umarım demek istedğimi anlatabilmişimdir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tamam işte, ben de kuş hastası olsam, yada yukarıda tercih edilme sebeplerinde sıralanan parçası ucuz, ikinci eli hızlı vs. gibi şeyler düşünerek bu aracı alacak olsam, seninki gibi orjinal bir araç alırım, ama sen hala istediğin fiyata satamamışsın (ki normal bir fiyat olduğunu kabul ediyorum), demek ki yukarıdaki özellikler alıcı için pek de önemli değil,yoksa senin araç da 1.6 tüplü passat trendline gibi saatleri içinde giderdi, artık millet için önemli olan modifiye, apaçifiye olması.....

NE diyorsun yani benim şahinide modifiye mi yapalım Şöyle tam apaçi işi

• 1 Adet direksiyon, 1 Adet vites, 3 Adet pedal, 3 adet 1 tanesi 3'lü olan koltuk, 1 el freni
  • herkesin kendi fikri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

2009 yılında bizim palionun silecek sinyal kolları kendiliğinden kırıldı.Parçacıya gittik 30-40 liralık birşey sanıyoruz adam 520 lira dedi.Arkadaşla ben orada şoka girdik.O an keşke bir şahinim olsaydı dedim.Allahın paliosunun bile bazı parçaları inanılmaz pahalı.Arabamın hala sinyal kolları kırıktır derby yapıştırıyla yapıştırdım öyle devam ediyorum.İşte bir avrupa aracı alırsak sonucu böyle olacak.Yoksa bende bilirim kalite araba kullanmayı ama araba mı bana binecek yok ben mi ona?

dostum sen yazdıktan sonra bizim arabanın sinyal koluna baktım

yedek parçası pahalılığıyla ünlü volkswagen passat ın sinyal kolu 39 tl.

http://www.parcatreni.com/volkswagen-passat-sinyal-kolu-sol-1996-2005-23974.html

doğanın sinyal koluna bakalım 50 tl.

http://www.kirazcioglu.com/dogan-slx-sinyal-kolu-cevirmeli-tip-pid-3411.html

arkadaşlar bu mu yedek parça ucuzluğu yapmayın bırakın şu yedek parça işini. evet eskiden yedek parçalar astronomik pahalıydı fakat şimdi uzak doğu var yan sanayi parçalar eskisi kadar pahalı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScuttleButtin -- 20 Ağustos 2011; 12:21:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir_pentagram

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

2009 yılında bizim palionun silecek sinyal kolları kendiliğinden kırıldı.Parçacıya gittik 30-40 liralık birşey sanıyoruz adam 520 lira dedi.Arkadaşla ben orada şoka girdik.O an keşke bir şahinim olsaydı dedim.Allahın paliosunun bile bazı parçaları inanılmaz pahalı.Arabamın hala sinyal kolları kırıktır derby yapıştırıyla yapıştırdım öyle devam ediyorum.İşte bir avrupa aracı alırsak sonucu böyle olacak.Yoksa bende bilirim kalite araba kullanmayı ama araba mı bana binecek yok ben mi ona?

dostum sen yazdıktan sonra bizim arabanın sinyal koluna baktım

yedek parçası pahalılığıyla ünlü volkswagen passat ın sinyal kolu 39 tl.

http://www.parcatreni.com/volkswagen-passat-sinyal-kolu-sol-1996-2005-23974.html

doğanın sinyal koluna bakalım 50 tl.

http://www.kirazcioglu.com/dogan-slx-sinyal-kolu-cevirmeli-tip-pid-3411.html

arkadaşlar bu mu yedek parça ucuzluğu yapmayın bırakın şu yedek parça işini. evet eskiden yedek parçalar astronomik pahalıydı fakat şimdi uzak doğu var yan sanayi parçalar eskisi kadar pahalı değil.

ne demek 50 lira git sanayiye et pazatlığını 15 liraya çok rahat alırsın hatta yan sanayi ise 10 lira

passata gelince yan sanayisi olabilir ama yan sanayi arabaya takılmaz iki günde güneş rengini alır çok kullanmadan da bozulur
    bizzat sağ kapı çıtası almıştım serviste 75 lira %10 indirim var 65 lira flna geliyodu gittik yan sanayi aldık 25 tlye hiç abartısız 1 ayda rengi attı 2-3 ay geçmedende uç tarafları kabartı sonuç gittik aldık 65 tlye 1 yıl oldu almığımız gibi duruyo.

madem parçadan açıldı 1 ay önce şahin ile bakıma gittim
    aldıklarım;
    sağ ayna 10 tl
    dikiz aynası 15 tl
    2 adet ön sinyal 10 tl
    su devirdaymı 30 tl
    triger kayışı 5 tl
    su hortumları 10 tl
    hava filtresi 5 tl
    kaput takozları 3 tl
    yağ: 30tl
    antifiriz: 15 tl
    arka helezon takozları: 5 tl
    ve daha aklıma gelmeyen bir sürü ıvır zıvır hiç abartısız aldığım parçalrı bagaja koyduöm bogajın kapağı kapanmıyordu daha sonra 170 gibi bir fiyat söyledi pazarlıkla 150 tl indi
    işçilikte iyi ustaya gittiğimiz için 50 tl toplamda 200 tl ye işi bitirdik.

passat ilede triger bakımına gittik servis 1000 tl fiyat çıkardı sanayide 600 tl fiyat çıkardı ama parçaların orjinal olduğu şüpheliydi en iyisi dedik parçaları servisten alalım sanayide takdıralım
    yine iyi bir ustaya gittik 800 tl gibi bir fiyata işi bitirdik.
    birde geçen senelerde hava akış simetriği bilen bilir ufacık bir parçadır bozuldu 300-400 tl gibi bir fiyat ödedik.

• Parası olan değil hastası olan biner.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.