Şimdi Ara

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
0
Favori
16.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tandem_78

1968 yılında fransanın üretipte, kendi insanı tarafından beğenilmeyen bir aracı halen daha kullanan bir milletiz biz...
    (o yıllarda önünde at nalı olan binek reno)
    kuş serisi de aynen geçerlidir...

Niye?

Önünde at nalı olan binek reno... her neye benzetirseniz kuş serisi...

Sizin tavsiyeniz. Lütfen merak ediyorum. Ne yapmalıydı bu millet; Mercedes vardı da binmedi mi?

Açık söyleyin de yanlış anlaşılma olmasın.
  • arabayı araç değil amaç görenlerin arabasıdır şahin
  • Tofaş tekrar üretsin bu araçları, (bütün özellikleri eskisi gibi) eminim yine satış *rekorları kırar

*tabi fiyatı'da uygun olmalı.
  • Ben hala daha sattığım kartalımı özlerim arada... koltukları eskimekten o kadar yumuşak hale gelmişti ki öyle konfor hayatımda görmedim hâlâ
  • hocam burda neyin sorusunu sordugunuzu anlayamadım, siz ne araç kullanıyorsunuz bilmiyorum ama parçası gerçekten uygun o araçların arka tamponu 40 lira şahinin farları sudan ucuz bi bakın isterseniz internete, bu arabalara binen gençler faça yapmaya uygun olması arkadan itişli olup kayması için alırlar, normal yaşta insanlarda ucuz diye tercih ederler hem kendisi hem parçası ucuz başka ne olabilirki ayrıca bütün ustalar şahinden anlar şahini çıraklar bile tamir edebilir şahinin herşeyini herkes bilir mekanik arabadır tamiri kolaydır mesela şahinin subap ayarlarını 20 liraya yapıyorlar sanayide diger araçlar 50 ye yapıyorlar
  • ilk mesaja ve konu başlığına cevap

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: emres159

quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Parçasıda ucuz,size sunduğu hayatta...

Tofaşa kimse sağlam demez zaten de daha farklı bir boyut kazandıracak olursak bence poloda çok hasar görmüş orda bir passat olcaktıkı polonun parasına bir kaç yaş düşük passat alınablir bak o zaman o kadar hasar alıyormuydu araba
    benim demek istedğim arabaları kıyaslamak değil arabanın sağlamlınında bir garantisi olmadığı orda polo bir kamyonada çarpabilirdi o zaman polonun hali şahinden daha kötü olurdu.
    umarım demek istedğimi anlatabilmişimdir.

Bu mantikla hareket edersek piyasada volvo disinda arac kalmaz. Tanka mi binelim hepimiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR

• quote:

Orijinalden alıntı: uurll

quote:

Orijinalden alıntı: emres159

quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Parçasıda ucuz,size sunduğu hayatta...

Tofaşa kimse sağlam demez zaten de daha farklı bir boyut kazandıracak olursak bence poloda çok hasar görmüş orda bir passat olcaktıkı polonun parasına bir kaç yaş düşük passat alınablir bak o zaman o kadar hasar alıyormuydu araba
    benim demek istedğim arabaları kıyaslamak değil arabanın sağlamlınında bir garantisi olmadığı orda polo bir kamyonada çarpabilirdi o zaman polonun hali şahinden daha kötü olurdu.
    umarım demek istedğimi anlatabilmişimdir.

Bu mantikla hareket edersek piyasada volvo disinda arac kalmaz. Tanka mi binelim hepimiz?

Bende tam senin demek istedğini dedim tofaş kötü o araba kötü bu araba kötü binecek araba kalmaz o zmn zaten bu paronaya ile de arabaya binilmez. Yani volvoyada binersin bir kaza yaparsın arabaya birşey olmaz ama sen kafanı cama vurursun beyin kanamasından gidersin amaa tofaşla kaza yaparsın 8-10 takla atarsın burnun kanamadan çıkarsın. O yüzden yinede araba alırken dikkat etmekle beraber fazlada paronaya yapmamamk gerek benim düşünceme göre.

• Bu arada da dikkatimi çekti neredeyse 1 yıl sonra gönderime cvp atmışşsın
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-dogan-s-1-6-fiyat8000tl-pazarlikvarmavi-75510801/detay

Biri Şunu Tercüme Edebilirmi Bu Arada ? Bu Vatandaş Sekiz Bin Beş Yüz Türk Lirası Yazmayımı Bilmiyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 23 Nisan 2012; 21:43:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkorn

Yerdeyim
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatasaraylı1989 -- 24 Nisan 2012; 7:16:46 >
  • Tek bir cevabı var.Mesele para.Ona bakarsan insanlar gelir düzeyine göre kalitesiz evlerde yaşıyor.Bu insanlar bilmiyor mu sıcak iyi yalıtılmış depreme dayanıklı evlerde yaşamayı.Daha kaliteli daha ucuzunu yapsınlar o tercih edilir.Zamanında bu araçları ürettiler,ucuz piyasası.Kim istemez ki mercedes- benz gibi arabaya binmemeği? Güvenli konforlu ,işte sebebi bu.Bu kadar zor değil cevabı.Benim dayımınoğlu tofaş araba sahibi.

Şimdi bu dalga geçenler siz söyleyin hormu gömeli, yoksa saygımı duymalı, yoksa sorgulamalı mı ?

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatasaraylı1989 -- 24 Nisan 2012; 7:31:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: transformers4

Tek bir cevabı var.Mesele para.Ona bakarsan insanlar gelir düzeyine göre kalitesiz evlerde yaşıyor.Bu insanlar bilmiyor mu sıcak iyi yalıtılmış depreme dayanıklı evlerde yaşamayı.Daha kaliteli daha ucuzunu yapsınlar o tercih edilir.Zamanında bu araçları ürettiler,ucuz piyasası.Kim istemez ki mercedes- benz gibi arabaya binmemeği? Güvenli konforlu ,işte sebebi bu.Bu kadar zor değil cevabı.Benim dayımınoğlu tofaş araba sahibi.

Şimdi bu dalga geçenler siz söyleyin hormu gömeli, yoksa saygımı duymalı, yoksa sorgulamalı mı ?

Ağzı olan hatta klavyesi ve bilgisayarı olan yazıyor. 50 bin liraya da ev var, 500 bin liraya da ev var. 300 liraya da kiralık daire var, 3000 liraya da kiralık daire var. En basiti, şu sokakta satış yapan çiçekçiler mesela. Kartal arabaları var çoğunun. Şimdi bunlar istemezmi sıfır km. VW Caddy veya ne bileyim daha konforlu bir arabaya binmeyi? Ama adamın o çiçekleri yükleyip bir yerlerden alıp bir yerlere götürmesi lazım ki iş yapsın. O da gücünün yettiği Kartal'ı almış her ne kadar 15-20 yıllık araba olsada ve kullanmak zorunda kalmış.
    Konuyu açan demiş ki çoğunun hidrolik direksiyonu yok, otomatik camı yok vs. Kuş serilerine istersen fabrika çıkışlı klima takılabiliyordu. 90 yılında Doğan L çıktı ve ön camlar otomatikti. 93'de SLX çıktı ve 94'de Doğanlara hidrolik direksiyon takıldı. Bu arabalar 90'ların ikinci yarısında enjeksiyonlu oldu. Bence bu arabalar o dönemlerde alım gücü daha iyileri olan Avrupalılarına yetmeyenler için gayet iyiydi. Güvenlilermiydi? Tabi ki hayır ama dediğim gibi, iyilerdi. İnsanlar mutlu oluyordu. Ne zaman ki Avrupalılar boy göstermeye başladı ve alım şartları ve koşulları cazip oldu onların da pabucu dama atıldı. E zaten artık çekilmeleri gerekiyordu. 2000'li yıllarda da öyle oldu ve üretim son buldu. Artık araba almak kolay. İstersen hiç peşinat bile verme. Tamamını kredi çek yap 36 ay vade al en kral arabayı. Hal böyle oluncada gidip sokakta köşe başında çiçek satan çiçekçinin aldığı 1995 model Kartal sorun olur. Neden buna biniyor olur. Ama öyle değil işte. Herkes 3000 liralık veya 1500 liralık evde kiracı olamıyor veya 500 bin liralık ev alamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Orijinalden alıntı: transformers4

Tek bir cevabı var.Mesele para.Ona bakarsan insanlar gelir düzeyine göre kalitesiz evlerde yaşıyor.Bu insanlar bilmiyor mu sıcak iyi yalıtılmış depreme dayanıklı evlerde yaşamayı.Daha kaliteli daha ucuzunu yapsınlar o tercih edilir.Zamanında bu araçları ürettiler,ucuz piyasası.Kim istemez ki mercedes- benz gibi arabaya binmemeği? Güvenli konforlu ,işte sebebi bu.Bu kadar zor değil cevabı.Benim dayımınoğlu tofaş araba sahibi.

Ağzı olan hatta klavyesi ve bilgisayarı olan yazıyor. 50 bin liraya da ev var, 500 bin liraya da ev var. 300 liraya da kiralık daire var, 3000 liraya da kiralık daire var. En basiti, şu sokakta satış yapan çiçekçiler mesela. Kartal arabaları var çoğunun. Şimdi bunlar istemezmi sıfır km. VW Caddy veya ne bileyim daha konforlu bir arabaya binmeyi? Ama adamın o çiçekleri yükleyip bir yerlerden alıp bir yerlere götürmesi lazım ki iş yapsın. O da gücünün yettiği Kartal'ı almış her ne kadar 15-20 yıllık araba olsada ve kullanmak zorunda kalmış.
    Konuyu açan demiş ki çoğunun hidrolik direksiyonu yok, otomatik camı yok vs. Kuş serilerine istersen fabrika çıkışlı klima takılabiliyordu. 90 yılında Doğan L çıktı ve ön camlar otomatikti. 93'de SLX çıktı ve 94'de Doğanlara hidrolik direksiyon takıldı. Bu arabalar 90'ların ikinci yarısında enjeksiyonlu oldu. Bence bu arabalar o dönemlerde alım gücü daha iyileri olan Avrupalılarına yetmeyenler için gayet iyiydi. Güvenlilermiydi? Tabi ki hayır ama dediğim gibi, iyilerdi. İnsanlar mutlu oluyordu. Ne zaman ki Avrupalılar boy göstermeye başladı ve alım şartları ve koşulları cazip oldu onların da pabucu dama atıldı. E zaten artık çekilmeleri gerekiyordu. 2000'li yıllarda da öyle oldu ve üretim son buldu. Artık araba almak kolay. İstersen hiç peşinat bile verme. Tamamını kredi çek yap 36 ay vade al en kral arabayı. Hal böyle oluncada gidip sokakta köşe başında çiçek satan çiçekçinin aldığı 1995 model Kartal sorun olur. Neden buna biniyor olur. Ama öyle değil işte. Herkes 3000 liralık veya 1500 liralık evde kiracı olamıyor veya 500 bin liralık ev alamıyor.

vw caddy :D

• Gelir düzeyi elbet etken tüm maddi seçimlerde ancak Türk halkında özellikle memur kesimde aman başım ağrımasın yerli alayım hemen satarım parçası ucuz diye yanlış bir mantık olduğunu düşünüyorum. Bu yanlış dusunceden dolayıda hala bu yürüyen tabutlar saçma sapan paralara satılıyor. Bende 6ay araba aradım aile ve akrabalar sürekli gel bizim unoyu verelim bi şahin al flash al brodway al dediler. Bende para verseniz binmem onlara, bugüne kadar siz araç alırken beni dinledinizmide ben sizi dinliycem dedim ve neredeyse doğan parasına bir çok kaliteli avrupa araç baktım ve full Polo aldım gayette memnunum. Varsın 2ay geç satılsın hiç sorun degil(laf aramızda %33 karla ilana koydum ilgilenen çok) Bana verdigi keyif, şekil ve güven yeter
  • O yıllarda araba sahibi olmak çok zenginlerin ulaşabileceği bir lükstü. 1970 den bahsediyorum. Anadol ve Murat 124 sayesinde orta gelir düzeyine sahip aileler araba sahibi olabildiler..Ben 1972 de Murat 124 ile araba sürmeyi öğrendim..O günün şartlarında hacı murat,, Anadol, Renault 12 her ailenin hayallerini süslerdi.. O günün şartlarında çok işe yaradılar.Hor görmeyin..Biz zaten o zaman ABS, Hava yastığı, Klima v.s. aramıyorduk...Aklımıza bile gelmezdi..Karda, yağmurda , çamurda şehirlerde, kasabalarda, köylerde her türlü bozuk çakur çukur yollarda ulaşım ihtiyacımızı karşıladık..GÜVENLİK FALAN ARADIĞIMIZ YOKTU...Parayı yatırıp 1,5 yıl araba sırası beklerdik.Yetkili bayiler galerilere onlarda kara borsa piyasaya araba satarlarken Biz kuzu kuzu sıra beklerdik.Sıra gelince yine arabaya kavuşmak kolay değildi...Zam geldi şu kadar daha vereceksiniz derlerdi..Seve seve verirdik..YATIRDIĞIM PARANIN 1,5 YILLIK FAİZİ NEREDE ? Demezdik..Kuzu gibi sessiz ve sedasız farkı öderdik..Güzel günlerdi be....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 24 Nisan 2012; 12:10:01 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.