Şimdi Ara

KUŞ SERİSİNDE NE BULUNUYOR (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
318
Cevap
0
Favori
16.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: samican

tekerleklere aktarılan güç 86 bg dir.96 motordan ölçülen

Bildiğim kadarıyla hiçbir üretici motorun tekere aktardığı gerçek beygir gücünü lanse etmiyor. O yüzden bence '96 beygir'i kullanmak daha doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3tozc4n

quote:

Bildiğim kadarıyla hiçbir üretici motorun tekere aktardığı gerçek beygir gücünü lanse etmiyor. O yüzden bence '96 beygir'i kullanmak daha doğru.

eski bilgisayarım olsaydı size kendi arabanızın kullanım kitapçığından bir sayfa gösterebilirdim ama malesefki yok
  • quote:

quote:

quote:

eski bilgisayarım olsaydı size kendi arabanızın kullanım kitapçığından bir sayfa gösterebilirdim ama malesefki yok

Sağolsun birkaç sene önce arabanın teybini çalmak için giren hırsızlar bütün o kullanım kitapçıklarının olduğu bildiğiniz o mavi çantayı da almışlar, ne işlerine yarayacaksa artık, o yüzden kesin teknik bilgilere ulaşamıyorum artık

• 2 sene şahin 4 sen doğan 5 sene broadway kullandım ve yaklaşık 1seneden eri s40 kullanıyorom
    önceki arabaları karalamak değil niyetim hepsi ayrı emektar
    ama sadec şahine binipte arabam şöyle böyle demenin bi mantığı yok aylık geliri 5000 tl nin altında olamyıpta passata
    binmeyipte şahine biniyorsa (imkanı olupta borcu harcı olmayan) kusura bakmayında o da kuş beyinlidir
    benim alışveriş yaptığım manav var onun serçesi 1994 model
    arabam şöyle güzel böyle güzel kırıkkalede tek ankaradan bakmaya geldiler
    falan diyor du dedimki arap abi gelbi senel gezelim
    bindik yaklaşık 10km gezdik bi 10km de kulanndırdım
    sonra benim
    arabaya tav olmaya başladı
    hoca bi gzüellik yapsanda satsan şunu bana adamın
    k..ı değmemiş başka arabaya konuşuoyo hesapladım lt. bazında s40 1,8 otomatik
    1997 model 1,6 tüplü doğandan az yakıyo ama onu bunu geç avrupa araba olupta güvenliği zayıf olan araba kaç tane
    kuş serisi hele broadway Allah muhafaza...
    bence en önemliside bu bu araçalar birkez dasha söylüyorum imkanınız varsa güvenliğiniz için sağam bi arabaya binin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sağolsun birkaç sene önce arabanın teybini çalmak için giren hırsızlar bütün o kullanım kitapçıklarının olduğu bildiğiniz o mavi çantayı da almışlar, ne işlerine yarayacaksa artık, o yüzden kesin teknik bilgilere ulaşamıyorum artık

Kitapçığında 80 küsür beygir yazmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

2 sene şahin 4 sen doğan 5 sene broadway kullandım ve yaklaşık 1seneden eri s40 kullanıyorom
    ama sadec şahine binipte arabam şöyle böyle demenin bi mantığı yok aylık geliri 5000 tl nin altında olamyıpta passata
    binmeyipte şahine biniyorsa (imkanı olupta borcu harcı olmayan) kusura bakmayında o da kuş beyinlidir
    sonra benim
    1997 model 1,6 tüplü doğandan az yakıyo ama onu bunu geç avrupa araba olupta güvenliği zayıf olan araba kaç tane
    bence en önemliside bu bu araçalar birkez dasha söylüyorum imkanınız varsa güvenliğiniz için sağam bi arabaya binin

Türklere güvenlik koymaz. "yemişm ncap' ı hocam. 140 la yardırmışım sol şeritten, bir takla attım düzeltip yola devam ettim bizim şahini..."
    Alıntıdır . Babamı gayet aydın bir insan olarak görüyorum ama küçükken daha bu arabanın güvenli olmadığına ikna edememiştim. İlle motoru kucağına alınca değiştirmeye izin verecek Hayır olan bana oluyor yokuşlarda ölüyor araba vites küçültüyorum o an bütün arabayı sırtlanmışım gibi bi yorgunluk, hüzün oluyor

Edit: bahsi geçen araba bu olsa gerek http://www.youtube.com/watch?v=DdFEPzgqeNI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kardelen G. -- 8 Eylül 2011; 9:56:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: N.alper

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim bildiğim SLX ie lerde 96 beygir Tempra motoru var ama tam emin değilim Tempra'nın birkaç farklı güçte 1.6 motoru gelmişti Türkiye'ye belki 86 beygirlik versiyon kullanılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcanpht -- 8 Eylül 2011; 11:28:55 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim bildiğim SLX ie lerde 96 beygir Tempra motoru var ama tam emin değilim Tempra'nın birkaç farklı güçte 1.6 motoru gelmişti Türkiye'ye belki 86 beygirlik versiyon kullanılmıştır.

Karbüratörlü Tempra motoru 96 HP(SAE)=86 HP(DIN)
    Enjeksiyonlu olan ise 104 HP(SAE)=93 HP(DIN)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

quote:

Orijinalden alıntı: mtnkrsln

2 sene şahin 4 sen doğan 5 sene broadway kullandım ve yaklaşık 1seneden eri s40 kullanıyorom
    sonra benim

Türklere güvenlik koymaz. "yemişm ncap' ı hocam. 140 la yardırmışım sol şeritten, bir takla attım düzeltip yola devam ettim bizim şahini..."
    Alıntıdır . Babamı gayet aydın bir insan olarak görüyorum ama küçükken daha bu arabanın güvenli olmadığına ikna edememiştim. İlle motoru kucağına alınca değiştirmeye izin verecek Hayır olan bana oluyor yokuşlarda ölüyor araba vites küçültüyorum o an bütün arabayı sırtlanmışım gibi bi yorgunluk, hüzün oluyor

Edit: bahsi geçen araba bu olsa gerek http://www.youtube.com/watch?v=DdFEPzgqeNI

aynen tam üstüne bastın

• quote:

Orijinalden alıntı: yc#1

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Karbüratörlü Tempra motoru 96 HP(SAE)=86 HP(DIN)
    Enjeksiyonlu olan ise 104 HP(SAE)=93 HP(DIN)

İyi de bizim araç enjeksiyonlu 1.6 ie versiyon.

Ama ruhsatta 90 küsür kitapçığında 80 küsür yazmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Bırakalım bu işleri, brooadway dediğimiz araba 3000 devirde 90 yapar 5. viteste, 6000 devirde 180 yapar, 180 yapamaz ama 170 175 civarı yapar.
    Fairwayler 3000 devirde 99-100 yapar, flashlar ise tam 120 yapar 3000 devirde.

Bu kuşçular kendilerini avutmaya devam etsin ne diyebilirim ki. Bütün 2. el piyasasında bilinir bu reno 9 ların motor ve performansları kuşlardan daha iyidir, daha iyi olduğu halde daha az yakar...

Broadwayi geçtim, şu 1.6lık fairway bırak şahini doğanı yeni nesil 2011 1.6 larla kalkıyor bizim arkadaş, ne kuşu o ...

Dipnot: Doğanslx. 1.6.ie lerde hidrolik direksiyon mevcuttur, bu öyle bir direksiyondur ki, hızlandıkça sertleşeceğine yumuşar bilen bilir, otoyolda 120yle giderken terletir adamı, 4 ten 5 e atarken araba şerit çizgileri arasında gider gelir.

bırak artık bu yalanları dolanları sanki bilmediğimiz arabalar bunlar
    bu yalanlarla ancak kendini kandırabilirsin. yok broadway 180 yaparmış da bilmem ne. broadway düz yolda 140-145 der kalır, hadi çok bakımlısı olsun o da 150 yapar. 180nireeeeeeee bu hızlar nireeee !!!!!!!!!!!!
    BROADWAY DE DAHİL ÇOĞU ARABA 5. VİTESTE 6BİN DEVİR ÇEVİREMEZ. ancak yokuş aşağı çevirebilir 6bin devri. ha yokuş aşağı 180 yapar diyorsan doğan da yapar yokuş aşağı
    sen o broadwayinle karbüratörlü şahinleri geçebilirsin ancak burada bahsi geçen araba enjeksiyonlu doğan slx. önceden de dediğim gibi sadece kalkışta kafa tutar broadwy o da hafif olmasından dolayı

• 1.4 rni broadwayle bizzat 180 gördüm, düz yol, hatta rüzgara karşı.

Burada birsürü broadway yazıp çizmem broadwayden değil, doğan şahin alınabilecek paraya R9 brodlar alınabilir....
  • quote:

1.4 rni broadwayle bizzat 180 gördüm, düz yol, hatta rüzgara karşı.

Burada birsürü broadway yazıp çizmem broadwayden değil, doğan şahin alınabilecek paraya R9 brodlar alınabilir....

göremezsin arkadaşım yok öyle bi dünya. kadranında çok ciddi bir sapma var demekki senin. bende de 1.4 corsa var 90 beygir. düz yolda 170 en fazla. rüzgara karşı onu da yapamaz.
  • doğan s ile düz yolda 170-180 arası gördüm, zamanında...kadran sapmasını bilmiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAT1988

quote:

göremezsin arkadaşım yok öyle bi dünya. kadranında çok ciddi bir sapma var demekki senin. bende de 1.4 corsa var 90 beygir. düz yolda 170 en fazla. rüzgara karşı onu da yapamaz.

Kesinlikle katılıyorum

• bu araçlar 200 yapsa ne olur. 100 üzerine çıkmak hayatınıza dair kumar oynamaktır. Hiç bir güvenliği olmayan araçlar. Güvenli araçlar bile 70 sonrası ciddi tehlikeliyken olası kazada bunlarla sağ çıkmak için efsunlu olmak gerekir. Kuş serisi sakin sürecek, bütçesi elvermeyen kişiler için güzel araçlar hala. Ama diğer araçların fiyatları iyice düşer, şuan 15 bin olanlar 10bin altına iner o zaman kuşlar da gereksiz hale gelir. Gün geçtikçe 2.ellerin arttığı bizim gibi ülkelerde kuşlar bi 10 yıl daha uçmaya devam edecektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcu38

quote:

quote:

suanda talibi olsa arabana deger biçer misin ?

Neden sordunuz acaba?

Satmayı planlamadığımız için hiç düşünmedim değerini. Gerçi piyasasını da tam bilmiyorum şuan ancak sanayici bir tanıdık ne zaman görse 11 vereyim deyip duruyor. Kısaca ne eder bilemiyorum.

benim amacım kendi arabamla hava atmak falan değildi bu konuyu acarken

sanayici 11 diyorsa piyasada 12 ye sattıgını düşünürsek 12 bine o model aralıgında alınabileck araba listesi yapıyım istersen neden böyle bir başlık açtıgımı anlarsın ozaman

ben o fiyatı o arabaya vermek yerine alınabilecek başka arabalar varken neden illa doğan doğan diye tutturanları anlamıyorum

yoksa 2000 atmosferik motorlu araba alıpta kuş serisini kucumsemek degil ki senın araban gitmez diyenlere diyorum ben alın düplü şahininizi erciyese cıkalım

kim kesiliyor o bayırda görelim

Tercih meselesi o paraya Doğan da alınır Vectra da başka bir araçta. Doğan'ın diğer araçlara göre neden seçileceğini neden doğan doğan diye tutturulduğunu zaten daha önceki mesajlarda ben ve birçok arkadaş sıraladı. Örneğin Dizel full bir Jetta 70bin sınırına dayandı. Bu fiyata alınabilecek daha dolu D sınıfı araçlar varken birçok insan Jetta'yı tercih ediyor. Diğer araçlar showroomlarda müşteri beklerken Jetta için aylar sonrasına tarih veriliyor. Buda bir tercih meselesi

Kuş serisini küçümsemek değil demişsiniz ama ilk mesajınızda küçümsemişsiniz. "GÜÇ---GÜLÜYORUM" sözünüzü hatırlatırım. Sizin daha düşük performansa sahip bir araçla bu sözü söylemenize takıldı herkes. Ayrıca 4kişi + bagajla oraya çıkmaya kalksanız ne olur bilemiyorum. Şahin çok rahat çıkarken siz 'kesilirsiniz'. Boş çıkarken de pek farklı olmaz durum

ben hala diyorum 4 kişi benım arabada 4 kişi şahinde olsun erciyese cıkalım kim tıkanıyor görelim

ayrıca ben dizel jettaya da 70 bin tl verme taraftarı değilim ...

ben suv bir araç alırdım şahsen vosvagen fanatiklerini de anlamıyom bir insan 0 araç için aylarca bekler mi 80 li yıllarda mıyız

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

suanda talibi olsa arabana deger biçer misin ?

Neden sordunuz acaba?

Satmayı planlamadığımız için hiç düşünmedim değerini. Gerçi piyasasını da tam bilmiyorum şuan ancak sanayici bir tanıdık ne zaman görse 11 vereyim deyip duruyor. Kısaca ne eder bilemiyorum.

benim amacım kendi arabamla hava atmak falan değildi bu konuyu acarken

sanayici 11 diyorsa piyasada 12 ye sattıgını düşünürsek 12 bine o model aralıgında alınabileck araba listesi yapıyım istersen neden böyle bir başlık açtıgımı anlarsın ozaman

ben o fiyatı o arabaya vermek yerine alınabilecek başka arabalar varken neden illa doğan doğan diye tutturanları anlamıyorum

yoksa 2000 atmosferik motorlu araba alıpta kuş serisini kucumsemek degil ki senın araban gitmez diyenlere diyorum ben alın düplü şahininizi erciyese cıkalım

kim kesiliyor o bayırda görelim

Tercih meselesi o paraya Doğan da alınır Vectra da başka bir araçta. Doğan'ın diğer araçlara göre neden seçileceğini neden doğan doğan diye tutturulduğunu zaten daha önceki mesajlarda ben ve birçok arkadaş sıraladı. Örneğin Dizel full bir Jetta 70bin sınırına dayandı. Bu fiyata alınabilecek daha dolu D sınıfı araçlar varken birçok insan Jetta'yı tercih ediyor. Diğer araçlar showroomlarda müşteri beklerken Jetta için aylar sonrasına tarih veriliyor. Buda bir tercih meselesi

Kuş serisini küçümsemek değil demişsiniz ama ilk mesajınızda küçümsemişsiniz. "GÜÇ---GÜLÜYORUM" sözünüzü hatırlatırım. Sizin daha düşük performansa sahip bir araçla bu sözü söylemenize takıldı herkes. Ayrıca 4kişi + bagajla oraya çıkmaya kalksanız ne olur bilemiyorum. Şahin çok rahat çıkarken siz 'kesilirsiniz'. Boş çıkarken de pek farklı olmaz durum

ben hala diyorum 4 kişi benım arabada 4 kişi şahinde olsun erciyese cıkalım kim tıkanıyor görelim

ayrıca ben dizel jettaya da 70 bin tl verme taraftarı değilim ...

ben suv bir araç alırdım şahsen vosvagen fanatiklerini de anlamıyom bir insan 0 araç için aylarca bekler mi 80 li yıllarda mıyız

1.0 corsayla 4 kisi erciyese mi çıkacaksın ?

• quote:

Broadway ile rüzgara karşı 180 !!!!!
    Yapmayın hocam Allah rızası için .... Ne gerek var ...
    Biz de zamanında denemiştik broadwayi.. Gençlik işte.. 160-165 filan zar zor basmıştı ama arabayı çok zor zaptedebilmiştik.. Bir şekilde o hıza ulaştığınızı varsayıyorum; tamamen çılgınlık. Uçar gider o araba...
    Şimdi broadway - Şahin, Doğan muabbetine girmek istemem (ki her ikisininde şu zamanda trafikten kaldırılması taraftarıyım, yani tofaş fanı filan değilim)
    Ama broadway da cenin pozisyonunda gitmektense Şahinde rahat rahat giteyi tercih ederim..

Konuya dönersek; her ne sağlarsa sağlasın, neyi ucuz olursa olsun, modern trafikte bu araçların (kuşlar, r9 lar) yer almaması gerekiyor. Açın günümüzdeki ölümlü trafik kazalarına bakın, ya kuştur ya da eski renolar... Yazık canımızı yolda bulmadık..

Evet zamanında hepimiz bindik bu meretlere ama 1996-97 yıllarında bu araçların vadesi bitti...

• 1.0 araba alacağıma temiz 1.6 şahin-lpg alırım koç gibi olur. şu sıralar 17-18 binlik araç bulamıyorum, bulduklarımda içime sinmiyor.. ekime kadar bulamazsam. 7-8 bine temiz bir şahin alıcam.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.