Herkeze selam. Tatile giderken Mercedes Vaneo aracaımı güneşte bırakmamak için iki apartmanın arasına bırakmıştım. Güvercinler de sağolsunlar ön kaputu pislemişlerde pislemişler. Gördüğüm zaman şoke oldum. Yıkadığımda ön kaputta kuş pisliklerinin temizlendiği yerlerde matlaşma ve deformasyon olduğunu gördüm ve çok üzüldüm. Bu matlaşmaları en kolay ne şekilde giderebiliriz. Başına gelen veya fikir yürütebilecek arkadaş var mı?. Hepinize kolay gele.
sen de kuşların yuvasına sıç
mazotla yıkasaydın keşke
Pasta desem. Başka yolu yok gibi.
ilginç bir öneri ama zor yapılır gibi
quote:
Orjinalden alıntı: quadream
benim arabada da olmustu. belli bir zaman sonra normale döner. daha dogrusu senin gözlerin alısır.
sen genede quadream ın dediğini yapma..
Araba güneşte kalmasın derken boyası mahvoldu. Ben bu kuşların dışkısının bu kadar zarar verebileceğini bilmiyordum. Baktıkça kaportaya asabım bozuluyor. Umarım bi çözüm bulabilirim.
eğer aracın boyası metalik değilse yumuşak bir beze biraz gaz yağı (mazotta olabşilir) dökün ve bu bezi güneşte 10 dk felan bekletin, sonra kaputu güzelce silip tekrar oto şampuanı ile iyice köpürterek yıkayın
quote:
Orjinalden alıntı: quadream
Bunu yapmak istemezsiniz. Benzer konuda kargaların saldırısına maruz kalan bir vatandaşımızın haberini vermiştim. Yine veririm resimleriyle birlikte görürsünüz gününüzü
Bu kuşları bezlemek lazım. Aynısını benim arabamada yaptılar. En iğğisi sıcak su tutup kendiliğinden akmasını çıkmasını beklemek. Yada bunun için kimyasallar var. Onları kullanmak.
kuş pisliklerindeki ürik asit boyaya zarar verdikten sonra hiç birşey yapamazsınız...boyatmaktan başka...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme