Ben küçük işlerle uğraşmayıp büyük düşündüğüm için genelde 2.5 litreliklerle çalıştım hep ama onlarda bir patlama olayıyla karşılaşmadım ama tam donmamışsa dışarıya doğru attırma olayına çok tanık oldum buna bilimsel olarak bir anlam veremedim lakin Lisedeyken bize gazların soğukta çözündüğünü bu yüzden kola gazoz vb. içeceklerin üzerinde soğuç içilir yazdığını söylemişlerdi dediğim gibi bir anlam veremedim ama kolayı yarı dondurduğunuzda kolanın özü olan sarı köpüklü madde dışarıya fışkırıyor kendisinde yoğun kola tadı var eğer bu madde full dışarı çıkarsa geriye böyle yüzde 80 su yüzde 20 kola tadında iğrenç bir buz kütlesi kalıyor ve hiç hoş olmuyor bu yüzden tam dondurarak olası mutfak batırma kazalarının önüne geçersiniz yediğiniz buzdanda hoşnut kalırsınız bi keresindede ilkokuldayken okulda süt dağıtırlardı evet onuda dondurdum tereyağ gibi bişey oldu tavsiye etmem ama içerinde hiçbir gazlı katıkı maddesi bulunmadığından patlama olayları yaşanmıyor bunun yerine hem gazsız olan güvenilir hemde lezzetli meyve sularını öneriyorum özellikle vişne suyunu dondurup yalayabilirsiniz ama bu işlemden sonra dudaklarınızı silmeden sokağa çıkmayın ve bir kaç bardaktada çatlamaya ve kırılmaya sebep olduğu gözlenmiştir.Evet maden suları özellikle Beypazarı şişesiyle birlikte açmadan buzluğa koyarsanız pek hoş şeyler olmuyor
quote:
Orijinalden alıntı: Neonight
Ben küçük işlerle uğraşmayıp büyük düşündüğüm için genelde 2.5 litreliklerle çalıştım hep ama onlarda bir patlama olayıyla karşılaşmadım ama tam donmamışsa dışarıya doğru attırma olayına çok tanık oldum buna bilimsel olarak bir anlam veremedim lakin Lisedeyken bize gazların soğukta çözündüğünü bu yüzden kola gazoz vb. içeceklerin üzerinde soğuç içilir yazdığını söylemişlerdi dediğim gibi bir anlam veremedim ama kolayı yarı dondurduğunuzda kolanın özü olan sarı köpüklü madde dışarıya fışkırıyor kendisinde yoğun kola tadı var eğer bu madde full dışarı çıkarsa geriye böyle yüzde 80 su yüzde 20 kola tadında iğrenç bir buz kütlesi kalıyor ve hiç hoş olmuyor bu yüzden tam dondurarak olası mutfak batırma kazalarının önüne geçersiniz yediğiniz buzdanda hoşnut kalırsınız bi keresindede ilkokuldayken okulda süt dağıtırlardı evet onuda dondurdum tereyağ gibi bişey oldu tavsiye etmem ama içerinde hiçbir gazlı katıkı maddesi bulunmadığından patlama olayları yaşanmıyor bunun yerine hem gazsız olan güvenilir hemde lezzetli meyve sularını öneriyorum özellikle vişne suyunu dondurup yalayabilirsiniz ama bu işlemden sonra dudaklarınızı silmeden sokağa çıkmayın ve bir kaç bardaktada çatlamaya ve kırılmaya sebep olduğu gözlenmiştir.Evet maden suları özellikle Beypazarı şişesiyle birlikte açmadan buzluğa koyarsanız pek hoş şeyler olmuyor