Fenerbahçe'yi bitiren olay budur. Yönetimin medyadaki piyonları olayı güzelce gündeme getirdiler ve istedikleri oldu. Sonucunda gördünüz sahadaki takımı. Yetenekli ayaklar terhis edildi...
Kocaman’ın, Alex’siz takım imasına Brezilyalı, Avusturya’da karşılık verince ipler kopma noktasına geldi. Performans analizlerine bakıp yedek bırakma kararı veren Kocaman twitter şokuyla karşılaştı.
ALEX’in son açıklamaları, büyük yankı uyandırdı. Ve bir kez daha anlaşıldı ki, Aykut Kocaman ile kaptanı arasındaki sorun ne medyanın iteklemesiyle ne de başka bir nedenle yaşanıyor. İkili, zaman zaman bu tartışmayı alevlendirecek açıklamaları kendileri yapıyor ve olay büyüyor. Aykut Kocaman, sezon başında kampta Alex’in olmadığı bir takım kurabileceğini söylemiş, Brezilyalı oyuncu, “İşsiz kalmam” diye karşılık vermişti. Son alarak Kocaman, kafasındaki oyun kurgusunu Spartak Moskova maçında Alex’i oynatmayarak sahaya koyarken, Alex de kıskançlık suçlamasıyla karşı yanıtını verdi. Peki ikili arasındaki bu gerginlik neden bitmek bilmiyor. Gelin olayı en başından itibaren analiz edelim…
1- Avusturya’da soğuk rüzgarlar
Aykut Kocaman ile Alex arasında geçtiğimiz yıllarda tohumları atılan soğukluk Avusturya’da doruğa ulaştı… Aykut Kocaman, Topuk yaylasındaki kampta Alex’in futbolculukta son dönemlerine geldiğini belirtip, onsuz bir takıma hazırlıklı olunmasını söylemişti. Brezilyalı’nın buna yanıtı Avusturya kampında geldi. Alex, Aykut Kocaman ile ilgili olmayan sorulara dahi Kocaman’ı işaret ederek yanıt verdi. Örneğin genç oyuncular ile ilgili sorulan sorulara, “9. sezonuma giriyorum sadece oynayabilen Semih’i gördüm; şans verildi ve kendisini kanıtladı. Gökay vardı, şampiyon olduğumuz sezon iyi işler yapmıştı ama yine düzen oynamasına izin vermedi. Bu çocuklara fırsat verilmezse kendilerini gösteremezler. Harmanlanmış takımımızda taşların yerine oturması gerekiyor. Ben olsam durum farklı olabilirdi” diye yanıt vermesi şaşkınlıkla karşılandı. Bu üstü kapalı eleştiriler, Kocaman ve ekibini çok rahatsız etti.
2- Her şeyi bitiren analiz
Aykut Kocaman’ın ekibi her maç sonrası tüm futbolcuların koşma mesafesini Aykut Kocaman’a rapor olarak iletiyor. Vaslui ve Galatasaray maçlarından sonra antrenörlerin Kocaman’a sundukları rapor aslında Alex’in Kocaman’ın kurmak istediği takıma çok ters olduğunun göstergesiydi. Alex bu karşılaşmalarda ortalama 70 metre faydalı koşu yaparken Kuyt’ta bu rakam 1000 metre’ye yaklaşıyordu. Fenerbahçe’nin son şampiyonluğunu yaşadığı 2010-11 sezonunda Alex’in faydalı koşu mesafesi 500 metre’ye kadar ulaşmıştı.
3- Ve Kocaman sinyali verdi
Elazığspor karşılaşması sonrası Fenerbahçe’nin orta sahada bir türlü etkili olamaması Kocaman’ın Spartak karşılaşması için kesin olarak karar vermesine neden oldu. Bu maçta sambacının kaleci Mert’in yanına kadar gelip pas istemesi Alex’in bir mesajı olarak algılandı… Alex kadroda olmayacaktı. Bunu ekibi ile de paylaştı. Alex bu durumu hissettiğinde bu duruma tepki gösterdi. Spartak Moskova karşılaşması öncesi takımla ısınmamasının yanı sıra, yumruğunu sıkarak foto muhabirlerine ne kadar kızgın olduğunu gösteren görüntüler vermesi iplerin tamamen koptuğunun göstergesiydi. Ardından gece attığı tweet ile tüm olup biteni kamuoyu öğrendi.
4- Alex’in iki yüzü var
Alex’in bu açıklamalarının ardından konuştuğumuz Aykut Kocaman’a yakın isimler Alex’e eleştiriler yönelttiler. Alex’in bir görünen bir de görünmeyen yüzü olduğunu belirterek, “Siz sadece basın toplantılarında ve twitter’daki açıklamarından haberdarsınız. Takım içinde Alex çok daha büyük sıkıntı” ifadelerini kullandılar.
Ayıptır adam 8 sene oynadı kulüpte hiç bir zaman ben alex hakkında böyle bi haber okumadım şimdimi haber yapmak akıllarına gelmiş amaç belli alex üzerinden gelecek tepkileri azaltmak
Takımda bu kadar basiretsiz futbolcu hala Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkarken, Alex gibi bir adama laf edenin dilini keserim.
alın size koşu. kuyt koşuyormuş. atalım sahaya 11 tane at gibi adam koşup dursunlar
quote:
Orijinalden alıntı: Leo Minor
Ayıptır adam 8 sene oynadı kulüpte hiç bir zaman ben alex hakkında böyle bi haber okumadım şimdimi haber yapmak akıllarına gelmiş amaç belli alex üzerinden gelecek tepkileri azaltmak
kardeşim bu haber alex'in gönderilmesinden hemen önceki haberler, gidişine ortam hazırlanmak istenmesi için .
23 ağustos 2012.
Ahmet Ercanlar... Ne beklenir ki zaten şaşırmadım.
Alex hakkında 2 kişiden duyduğum şey var.
Birisi Alex'in karakterinin 10 numara olduğunu dindar olduğunu söyledi.Toraman'a bir maç faul yapmış sert bir faul ve Beşiktaş soyunma odasına girmek için izin almış.Herkes şaşırmış.Girip Toraman'ın yanına gidip özür dilemiş ve beni affettin mi demiş.Affettim diyene kadar gitmemiş.O derece düzgün bir insan olduğunu söyledi.
Ötekisi Alex'in içten pazarlıklı olduğunu ve 2 yüzlü olduğunu söyledi.
Bu 2 isim de hem Aziz hem Aykut ile muhabbet etmiş bu konularda kulağı kesik çevresi olan isimler.İkisi de Fenerbahçe'li.
Bu ülkeye genç oyuncu isteyen adamlar fazla. Bize Altan Tanrıkulu gibi adamlar lazım.
Bahsi geçen adam ALEX
en baştan yazayım peşinen, alex in f.bahçe de miyadını doldurduğunu hatta en baştan hiç olmaması gerektiğini düşünen bir taraftarım 35 yılı aşkın bir süredir.
ama bu tezim sadece f.bahçe nin çok daha sağlıklı , kırılgan olmayan, güçlü birden fazla temel üzerine oturtulması günümüz çağdaş futbolunda bugünde görüldüğü üzere kaçınılmazdır.
yani herkesin durduğu, sadece 1 adamın bişeyler yapmaya çalışması üzerine bir takım oturtmak hem sakıncalı hemde artık iflas sebebidir. çağdaş futbolda böyle yapılanmalar eriyip gitmektedir. messi, Ronaldo örnekleri malum biraz farklıdır. (teknik olarak ta farklıdır zaten)
ama alex in gönderilişi saçma sapandır, etik dışıdır yüzlerce şey yazabiliriz.ayrıca göndermek yerine artık farklı anlamda faydalanmak çok daha işimize gelebilecekken.
alex , önceki dönemlerde seyrettiğimiz, Ortega, revivo, hagi, Mehmet, sergen vss dönemlerinin en karizmatik örneklerinden birisidir ama alex varsa tek bir sistemin vardır. b planın yoktur. bu yüzden de plan işlediği maçlarda yendin yendin, oynadın oynadın o yoksa takımda yoktur. bu iyi değildir.
burda amaç f.bahçe örneğinde takımımın kimle , ne şekilde olursa olsun sürekli iyi oynayabilmesi keyif vermesi ve meyvesi olarakta en yüksek oranda kazanabilmesidir. şampiyon olabilmesi, kupalar alabilmesi vss.
ama alex i takımdan dışlamadan önce hocanın veya yönetimin mutlak hazırladığı bir b planı yeni bir jenerasyon ve yeni bir oyun planın varmı, bunu sagladınmı , alex siz oynayacak kadronu ve oyun planını hazırladınmı ? tabiki hayır.
aykut lu yönetim bunu hazırlamadığı gibi, ersun hoca lı yönetimde hazırlamıyor. niye?
yahu bu takım evvelki yıllarda alex üzerine kurulu bir düzende oynadımı, asgari müşterekte bişeyler yaptımı. alex durduğunda veya alex oynamadığında takımın halide milyonlar tarafından bilinen görünen bişey degilmi ? 2+2=4 evet alex oynamasın dedik ama , böyle de batırın demedikki. alex oynamasın dedik ama yerine oynayacak adamlar üst düzey kondisyon yüklü , güçlü , teknik taktik zekaları parlak pırıl pırıl yeni jenarasyon gelsin madem f.bahçe için de milad olsun dedik. kuyt, meireles, topal, emre, webo, kadlec, holmen, alves, yobo, bekir, topuz, Caner daha kimi sayayım. bunlar lamı kurulacak yeni jenarasyon.
evt alex oynamasın dedik ama , gitsin dedik ama : cristian, Selçuk, vss kalsın da demedikki. 30 yaş+ adamları ordan burdan toplayıp getirin demedik ya. draxler, hazard, vss gibi oyuncuları kazandırın istedik bu takıma.
veya yıldız getiremiyorsan yıldız olacak oyuncuları kazandır. bu oyuncular çok para ile geliyorsa veya , her sene takıma 3/5 m euroluk 5/10 tane çerçöp dolduracağına 2 tane draxler vss al yeter. veya işin gücün bu degilmi arkadaş git ara bul buna benzer oyuncuları dünya para geçiyor eline .
kanatları akan, durduğunda göbekten bindirme yapan, takım halinde ileriye oynayan, gerektiğinde arkasını hep birlikte kollayan bi takım yaratın istedik alex siz oynayaksın madem. hani nerde bu takım, nerde bunu planlayacak yönetim ve teknik ekip.
İkincisine asla inanmam.O kadar sene Türkiye'de kalıp Türkçe'yi öğrendi ama Samet kovulmasın diye hep yanında tuttu, hal ve hareketlerinden ne olduğu belli:ADAM GİBİ ADAM. Biz yenilirken tribünde gülerek hem iyi ki gitti dememizi istedi, hem de daha kolay gönderilmek istedi ve Alex'in çocuklarının örnek verirsek Almanya'da doğup büyümüş insanlardan hiç farkı yok.
Valla hocam bence sen ortalığı karıştırmaya çalışıyorsun. Ben hatırlıyorum Alex daha ilk sezonundan beri spor yazarları Alex'i ağır diye eleştiriyordu. Artık futbol Alex gibi adamlar yok deniyordu. Hatta ilk geldiği dönemde Parma'da oynayamamış adam Avrupa'da yapamamış gibisinden şeyler çok yazıldı. Canlı yayınlarda Parma 'nın eski menajerlerine bağlanıldı vb. ....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme