Şimdi Ara

Kuzenim benim üzerimden kredi çekmek istiyor ne diyebilirim ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
27.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Borcun olduğundan ya da alman gereken şeyler olduğundan ödeyemeyeceğini söyleyebilirsin. İstediği miktara göre bir şeyler bulursun zaten. Mesela "telefonum/arabam/bilgisayarım eskidi yenisini alacağım" gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş kurarken 35.000 dolar borç verdiğim arkadaşım ben iş kurarken bana 15.000 tl vermedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çakallara HAYIR diyeceksin bu kadar basit .
  • Benim kredi çekeceğim insan var, cekmeyecegim insan var. Bana biri kredi çekse ki çekti, düzenli ödedim, ve ödemeye devam ediyorum. Benim gibi olduğunu bildiğim dost ve akrabalarım var. Onlara kredi çekerim. Olur da odeyemezse de çok koymaz çünkü bilirim ki keyfinden yapmadı. Tabi miktarı da ona göre belirlerim. İki ay önce bir arkadaş benden 2.000 tl borç istedi. Param olmasına rağmen bende o kadar yok ancak 300 verebilirim dedim. Geri gelmeme ihtimali çok yüksekti çünkü. 300 tl bana bişey yapmazdı ama karşımdakini taniyacakttim. Ve de geri gelmedi :) mesela babama hayatta kredi çekmem borç vermem. Çünkü geri gelmez :) kısacası konu açtığına göre ödemeyecegini düşünüyorsun. Fazla miktar kesin çekme. Cekeceksen bile az olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerinizde herhangi kayıtlı bir mal mülk varsa bulaşmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BugSyy

herkez benzer konulardan muzdarip anlaşılan, kendisine kredi çekmedim fakat beni üzmeyecek kadar parayı borç verdim vermezsede mesajını birinde arkadaşın yazdığı gibi adam tanımış oluruz en azından

parayı vermişsin konuyu editlersen mevzu uzamaz
  • En mantıklısını yapmışsın.
    Atıyorum eğer , 5bin tl çekmeni isterse ,kredi çekmek yerine cebini yakmayacak derecede borç verirsin, atıyorum bin tl.
  • Buraya gelip bu soruyu sorduğuna göre, parayı alamamak gibi bir endişen var, öyle bir endişen varsa, kuzenin sana geri ödemeyeceğini, ödese de parayı piç edeceğini biliyorsun bence.
  • Mesela benim samimi dört arkadaşım var onlar için hemen çekerim.10-20-30 farketmez bilirim öder onu ne yapar ne eder öder.Kuzen durumu daha farklı ama herkes için ortak bir şey vardır güven duygusu samimi olarak hissetmiyor ve vermek istemiyorsan reddet gece rahat uyursun.Miktar 3-5 bin tl ise ver gitsin ama eğer aile bağlarınız kuvvetli ise ve sen vermezsen ailene bağlı olarak akrabaların tarafından kötü çocuk ilan edilebilirsin.
  • Verme, çekemedim benim borcum varmış, 1 kuruşluk 10 aydır, banka dava açmış haberim yok de. Bana da vermiyorlar de.

Baban bile olsa bu devirde kimseye kredi için kefil olmayacaksın Türkiye'de.
  • kredi haram de direk konu kapanmış olur. Ona rağmen ısrar edecek hali yok heralde
  • Hazırda paran varsa ver, kendini zora sokmayacaksan ver. Yoksa verme girme borca olmadık olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche55

Borç isteyen kişiye para verilmezse, borç isteyen kişi darılır. Verilse, para ne zaman gelir belli değil, o zaman veren üzülür. İşte bu nedenlerden dolayı borç alacak kişi güvenilir biri değilse paranızı vermeden, o kişiyle dargın olmak daha iyidir. Çünkü en azından paranız veya malınız elinizde kalacaktır.

ağzına sağlık başkan
  • versen bir dert vermesen bir dert para işi zor iş arkadaş.
  • Yalan söylemene hiç gerek yok. Kibarca reddet olsun bitsin bunun için sana darılacaksa da senin yararına olur.
  • Sen bankadan daha mı sağlamsınki bankanın kredi vermediği adama borç verecen
  • Eğer kabul edersen şuanki rahatlığını bulamazsın hep kafanda deli sorular olacak,ama Hayır diyerek bu sorulara mahal vermemek senin elinde !
  • Valla babam öldüğünden bir iki ay sonra ondan kalan 15 bin lirayı bir akrabamız nerdeyse hapis durumuna düşeceği için baba tarafım bize sormadan verdi. Şimdi ne mi oldu 2007'de verdik sene 2017 para ortada yok. Asgari ücretle geçiniyoruz üstelik.
  • HAYIR de.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.