Şimdi Ara

KVK HD2 telefonumu bozdu, kendim düzelttim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Almanya'dan getirtmiş olduğum HD2 telefonuma bu forumdaki rehberler yardımıyla HSPL yapıp NAND Android yükledim. Telefonumun hiç bir sorunu yoktu. Ama ilk geldiğinde de alt tuşlar zor çalışıyordu gittikçe bozuldu(arama ve anasayfa tuşu). Neyse ben de telefonumu servise vereyim dedim ve yetkili servis olduğunu düşündüğüm için KVK ya verdim. Keşke vermeseydim.

Sizin de anlayacağınız gibi telefonumun arızası tamamen donanımsal. KVK telefonumun onarımı sırasında beni aradı ve tuş takımının altındaki filtrenin değişmesi gerektiğini ama içinde orjinal yazılım olmadığı için anakartın kapanması ihtimalinin olduğunu bildirdiler. Ben de bir özel servise sordum hiç bir sorun olmayacağını söylediler. Sonra KVK yı tekrar aradım telefonda iki kez anakartın kapanma ihtimalini sordum ve bana "çok düşük, %1, başımıza gelmedi bile" gibi cevapalr verdiler, ben de onayı verdim. Ama 5 dakika sonra telefonuma gelen mesajda onarım ücreti neredeyse telefon fiyatına çıkmıştı. Hemen KVK yı aradım anakartın kapandığını söylediler, ben de ürünü geri istedim. Bu olayı şuna benzetebiliriz, bir doktor size ameliyatı öneriyor riskinin %1 olduğunu söylüyor ve o %1 ihtimal gerçekleşiyor belki sakat kalıyorsunuz, belki de ölüyorsunuz.

Neyse sonuçta çalışır vaziyette verdiğim telefonum bana çalışmayan durumda geri döndü. Ben başka bir servise de gösterdim ama onlar da sanırım sorunu anlamadılar düzelmedi telefon. Burada KVK nın yaptığı hata şu çıktı; telefonumun yurtdışından geldiğini bildikleri halde seri numarası kontrolü yapmayıp kafalarına göre hiç gerek yokken "orjinal" yazılım yüklemeye çalışmışlar. Ama bu telefonlarda orjinal yazılım telefonun seri numarasına uyumlu değilse telefon kendini kilitliyor. Ben de telefonum geri dönünce Almanya yazılımını yüklemeye çalıştım ve KVK'nın bir telefon parası istediği ve onların ortaya çıkardığı sorunu bedavaya düzeltmiş oldum. Yani donanımsal bir hataya hiç gerekmediği halde orjinal yazılım yüklemeye çalışıyorlar onu da ezbere yapmaya çalıştıkları için yanlış yazılım yüklemeye çalışıyorlar.

KVK ya uyarı için tüketici dernekleriyle ve mahkeme heyetiyle de görüştüm ama telefonum yurtdışından geldiği için hukuksal bir şey çıkmayacağını söylediler. İnternetin özgürlüğünü kullanarak sizlerle olayları paylaşmak istedim.

• iyi etmissin kardeş.bende eskiden c7 vardı kvk ya götürdüm aynen %1 risk dediler ve o risk oldu sonra telefonu çalışmıyor halde aldım.aslında sorun şuymuş telefonun içinde bir garip virüs felan varmış..anlayacağım bin tl lik telefonu çöpe attım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.