Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Orijinalden alıntı: PlayMakers

Bı kac şeyı söylıyım daha sorulmasın , 3 aylık toplu alma falan dıye bırsey yok her sene unıye baslayanlar arasında aynı muhabbet olur ama oyle bırsey yok ocagın 7 sınde 281 tl alırsınız. okullar kapandıgında yazın da dahıl her ay bunu almaya devam etceksınız.

Ogrenım kredılerı yuzde 90 281 tl olcak bakan acıklama yapmıstı. 220 dıyenler olmus , sacmalayın 240 tl olan bırsey 220 ye dusmez , en kotu ıhtımalle 260 tl olur ama 281 olcagı kesın gıbı.

Noterde para verceksınız vermeme gıbı bır sansınız yok.

Neden 280 değil de 281. 1 lirayı illa 10 ay biriktirip mi çekelim

yüzde 17.3 zam gelcekmıs oda 281 tl ediyomuş

• İlla kyk bürosuna mı gitmek lazım bu işlemler için ? Ben kıbrıstayım bırakın yerini bilmeyi bilsem bile nasıl gidileceğini bilmiyorum. Malum dağın başındayız.Faks olayı falan oluyor mu ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

Bı kac şeyı söylıyım daha sorulmasın , 3 aylık toplu alma falan dıye bırsey yok her sene unıye baslayanlar arasında aynı muhabbet olur ama oyle bırsey yok ocagın 7 sınde 281 tl alırsınız. okullar kapandıgında yazın da dahıl her ay bunu almaya devam etceksınız.

Ogrenım kredılerı yuzde 90 281 tl olcak bakan acıklama yapmıstı. 220 dıyenler olmus , sacmalayın 240 tl olan bırsey 220 ye dusmez , en kotu ıhtımalle 260 tl olur ama 281 olcagı kesın gıbı.

Noterde para verceksınız vermeme gıbı bır sansınız yok.

Neden 280 değil de 281. 1 lirayı illa 10 ay biriktirip mi çekelim

yüzde 17.3 zam gelcekmıs oda 281 tl ediyomuş

2011'de de aslında 244 küsur TL'ydi; ama 240 TL aldık. Geçen yıl 200 TL, ondan önceki yıl da 180 TL vermişlerdi.

Sanırım yuvarlama yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnuR344

Arkadaşlar ben öğrenim kredisi kazandım fakat ben bu krediyi ortalamamı yüksek tutarak bursa çevirmek istiyorum bu mümkün mü? Münkünse bu ortalama kaçtır ? Bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Not: 1.sınıfım

Sorunun cevabını bilen yok mu?
  • quote:

quote:

Arkadaşlar ben öğrenim kredisi kazandım fakat ben bu krediyi ortalamamı yüksek tutarak bursa çevirmek istiyorum bu mümkün mü? Münkünse bu ortalama kaçtır ? Bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

krediyi bursa dönüştürmek gibi birşey yok.krediyi almadan seneye burs için tekrar başvurursan çıkabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.J.93

quote:

quote:

krediyi bursa dönüştürmek gibi birşey yok.krediyi almadan seneye burs için tekrar başvurursan çıkabilir

Kredi bursa çevrilebiliyor. Ama bunun için burs almaya uygun düzeye gelmeniz gerekiyor. Bir de bu iş, okumakta olduğunuz fakültenin öğrenci işlerine bağlıdır. Bunu her fakülte yapmıyor.

Öğrenci işlerine sormanızı öneririm.

• quote:

quote:

bende mersın unıdeyım , bızım bolumde 2.90 ortalama olunca harc parası buyuk bır mıktar dusuyor bu var sadece.

ama 2.90 ortalama cok zor bır ortalama.
  • BURADA MESAJIM BULUNSUN
  • quote:

quote:

quote:

bende mersın unıdeyım , bızım bolumde 2.90 ortalama olunca harc parası buyuk bır mıktar dusuyor bu var sadece.

ama 2.90 ortalama cok zor bır ortalama.

yok ya oluyormuş böyle birşey.

• öğrenim kredisi alsam faiz tahmini ne kadar olur ??
  • Evet şimdi 24 ay da 281 tl'den 6744 TL yapıyor peki bunu 2 sene sonra direkt nakit yatırırsak yine faiz uygulaması yapılıyor mu yoksa neden gidip bir bankadan kredi çekmeyelim ki haksızmıyım.
  • haksızsın :)
    yani yaptıgın çok mantıksız olur.

şimdi bak; sen 4 yıl boyunca ök aldın.
    bunuda (bendeki gibi olsa) 2 yılda öedeyeceksin.
    buna eklenen faiz;
    yani aldıgın paraya eklenen net faiz toplamda (benimkini baz alırsak)
    %12,5
    3500 almıştım, ödeme planının toplamında 4000 olmuş.
    eger 2 yıl vadede senden hiç bişi beklemeden (dosya masrafı-hayat sigortası vs vs ) bu faiz oranından
    daha düşük oranda faiz veren bir banka bulursan bence kaçırma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: J.J.93

quote:

quote:

Kredi bursa çevrilebiliyor. Ama bunun için burs almaya uygun düzeye gelmeniz gerekiyor. Bir de bu iş, okumakta olduğunuz fakültenin öğrenci işlerine bağlıdır. Bunu her fakülte yapmıyor.

Öğrenci işlerine sormanızı öneririm.

Hocam konuyla alakasız olacak k. bakmayın gsm onayı olmadığı için mesaj atamıyorum.Harç kredisi alırsak şu itünün hazırlığına ödediğimiz 614 lirayı geri veriyorlar mı ayın 6sında?Başka okullar hiç ödememiş.

• peki ben 6744 TL alıcam toplamda ne kadar ödücem geriye 2 yıl sonra tam olarak bir anda hepsini ödeyeceğim için 2 yılın faizi demi biniyor buna.
  • Arkadaşlar 2 sorum var.

1-Öğrenim kredisi okula ülkeye göre değişir mi ?Kıbrıstayım.Burada kimileri biz daha fazla alıcaz diyor ?

2-Senetleri falan bu sorgulamada çıkan yere mi göndericez.şahsen ben kıbrısta kyk bürosu bilmiyorum.Direk Ankara'nın adresi verilmiş zaten.
  • sen toplamda 6744 tl çekmissinya

adam diyoki;
    ben sana bunu 2 yıl vadede ödeme hakkı veriyorum. (mevcut durumda 4 yıl olması lazım, bende 2 yıldı)
    borcun (12.5)
    7587 tl oldu diyor.
    okulun biter, 2 yıl geçer, sen bu parayı ödemeye başlarsın.
    ödemeye başladıktan 2 yıl sonra bitirirsin diyor.
    eger gününde ödersen başka hiçbir faiz yok.

ama , şuda vardı. eger nakit ödersen ekstra bir indirim vardı. faizin yarısını almıyolardı gibi bişi olması lazım.
  • faiz % 12,5 mu her zaman
  • arkadaşlar ben de bir soru sorym. noterde işlerimizi hallettikten sonra yurt müdürlüklerine teslim etmemiz gerekiyor belgeleri. benim kredimi alacığım ziraat şubesi balçovada. benim belgeleri o tarafta bi yurt müdürlüğüne teslim etmem mi gerekiyor yoksa bornovada da teslim edebilir miyim?
  • Arkadaşlar 1 sorum olacak
    ben bu sene üni ye başladım şimdi bana burs çıktı noter felan gerekli işlemleri hallettim ve ocak ayında ilk bursumu aldım. diyelimki bu brinci dönemde 4 zayıfım var burs hemen mi kesliyo yani ikinci dönem alamıyormuyum. yada sene sonumu bakıyolar zayıf dersere
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

sen toplamda 6744 tl çekmissinya

adam diyoki;
    ben sana bunu 2 yıl vadede ödeme hakkı veriyorum. (mevcut durumda 4 yıl olması lazım, bende 2 yıldı)
    borcun (12.5)
    7587 tl oldu diyor.
    okulun biter, 2 yıl geçer, sen bu parayı ödemeye başlarsın.
    ödemeye başladıktan 2 yıl sonra bitirirsin diyor.
    eger gününde ödersen başka hiçbir faiz yok.

ama , şuda vardı. eger nakit ödersen ekstra bir indirim vardı. faizin yarısını almıyolardı gibi bişi olması lazım.

tşkler.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.