Öğrenim Kredisi: ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANAMADINIZ Öğrenim İptal Nedeni: Burs veya Kredi Tahsis Burs İstek Durumu: 1. TAHSİSDE BURS KAZANDINIZ Burs İptal Nedeni: Katkı Kredisi: KATKI KREDİSİ KAZANAMADINIZ Katkı İptal Nedeni: Bankamatik Kartınızı ve ilk Kredinizi Alacağınız Sube: TC.ZİRAAT BANKASI FİKİRTEPE SUBESİ
arkadaşlar simdi burs cıktı yani yanlıs okumuyoruzdur inşallah tongaya gelmeyelim, 2. sorum Kartınızı ve ilk Kredinizi diyor burda bi sıkıntı yok dimi burs cıktı ama ilk kredi diyor kafam takıldı
Sanirim Burs kazanmadin kredi kazandin yani geri odemeli burs
hocam eminmisin bi kaç yerde daha gördüm araştırdım dün gece bu şekilde yazanlar burs kazanmış?????
şanslı seniii burs kazanmışsın. hayırlı olsun
Bana öğrenim kredisi çıktı..Almak istemiyorum ne yapacağım ?
quote:
Orijinalden alıntı: DangereusArabian
quote:
Orijinalden alıntı: -Marlon-
quote:
Orijinalden alıntı: G.rex
quote:
Öğrenim kredisi kazanmıştım. Şimdi noterden geldim. Resmen para tuzağı şerefsizler. Alt tarafı 250 lira para verecekler, 46 lira noter ücreti aldılar. Kadına "kyk sitesinde noter işlemleri ücretsiz yapılacaktır" dememe rağmen " öyle şey olmaz " diye cevap verdi. " E gir bak sitesinden " diyorum. " yok öyle birşey olmaz " diyor. Resmen adilik bu yapılan. Birazdan kyk bürosuna gidip senedimi teslim edicem
12 aya bölme hocam 9 aya böl yazın vermiyorlar sanırım
Yok dostum, ben senedi aldım, şimdi İstanbul KYK müdürlüğüne veya şubesi işte herneyse.. Ona gitmem gerekiyormuş. Oraya senedi teslim edince 6 Ocak'ta Ziraat Bankası'ndan alıyormuşum parayı. Ama bu hesap olaylarını bilmiyorum, benim hesabım yokki Ziraatta :S
hocam kaç milyara imza atacağını sen mi belirliyorsun onlar mı?
Kaç milyara imza atacağınız , oraya gidince beliriyor... Senette yazacak.. -hem de öyle bir yazacak ki.. senedi gören bazıları imza atmadan çıkabilir , o kadar borca girmeye gerek yok diyebilir..
Ben bu senenin başında harcımı yatırdım.Katkı kredisi ikinci dönemden itibaren mi başlayacak o zaman?
quote:
Orijinalden alıntı: ozcan35
Bana öğrenim kredisi çıktı..Almak istemiyorum ne yapacağım ?
Notere gidip belgeleri almaz isek düşüyor genelde.. Fakat sitede istememek için dilekçe verilmesi gerekirde yazmakta.. Ben kyk müdürlüğünü aradığımda bu maddeyi görünce arada kaldı..
Merak ettiğim ise bir sene önce başvurup, kredi çıkan ,almayıpta bu sene burs çıkan oldu mu hiç ?
Notere verilen para noterin onay parasıymış..Biraz önce notere gidip 52 lira verdim.s
Arkadaşlar ben öğrenim kredisi kazandım fakat ben bu krediyi ortalamamı yüksek tutarak bursa çevirmek istiyorum bu mümkün mü? Münkünse bu ortalama kaçtır ? Bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Not: 1.sınıfım
bu sene için kredi alsak seneye bursa başvurabiliyor muyuz?
quote:
Orijinalden alıntı: 34
bu sene için kredi alsak seneye bursa başvurabiliyor muyuz?
Biraz önce KYK'nın Florya Kız Yurdu şubesine noterden aldığım senedi teslim ettim. Şimdi bekliyoruz bakalım, bundan sonra ne yapmak gerekiyor? Ziraat Bankası'na gidip hesap açtırmak mı lazım yoksa kendilerimi açıyorlar?
quote:
Öğrenim kredisi kazanmıştım. Şimdi noterden geldim. Resmen para tuzağı şerefsizler. Alt tarafı 250 lira para verecekler, 46 lira noter ücreti aldılar. Kadına "kyk sitesinde noter işlemleri ücretsiz yapılacaktır" dememe rağmen " öyle şey olmaz " diye cevap verdi. " E gir bak sitesinden " diyorum. " yok öyle birşey olmaz " diyor. Resmen adilik bu yapılan. Birazdan kyk bürosuna gidip senedimi teslim edicem
Edit: Ekleme Arkadaşlar şimdi farkettim senette 2.250 lira yazıyor. 1 yıla bölersek aylık 187 lira çıkıyor. Ben 250 alırım sanmıştım, 187 lira mı alıcam? Bir de kyk istanbul şubeleri nerede? Çapa'daki müdürlüğe mi gitmem gerekiyor ?
kardeş bu bilgi nerde yazıyor ona göre çıktı alıp öyle gidicem notere?
arkadaşlar şimdi para vermeden işlemimizi halledebilir miyiz? bazı arkadaşlar vermiş !
Bugün 2 tane notere gittim kyk için ne kadar ücret alıcaksınız dedim 46 TL dediler.Peki kykdan ücret alınmayacak dediler dedim.O kyk nın bahsettiği noterin bizden alacağı paranın belli bir miktarıdır dediler, yani kyk notere vereceğimiz paranın hepsini değil belli bir miktarını ödüyor dediler.Geri kalanıda biz ödüyormuşuz işte.Kadın üstüne basa bsa anlattı arkadaşlarınıza da böyle söyleyin dedi
Ben hem katkı kredisini alıcam hemde bursu, bugün sormayı unuttum acaba ikisi için ayrı ayrı 46 lira mı ödüycem yoksa tek 46 lira mı? Bu bursun net ne kadar olduğu bellimi?270-290 diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim. Haftaya cuma işlerimizi halletmeyi düşünüyoruz acaba o gün bankayada gidip banka kartı için form doldurabilir miyiz?Yoksa ocağın 6 sında parayı alırken mi formu doldurucaz?
quote:
Orijinalden alıntı: aeson01
Bugün 2 tane notere gittim kyk için ne kadar ücret alıcaksınız dedim 46 TL dediler.Peki kykdan ücret alınmayacak dediler dedim.O kyk nın bahsettiği noterin bizden alacağı paranın belli bir miktarıdır dediler, yani kyk notere vereceğimiz paranın hepsini değil belli bir miktarını ödüyor dediler.Geri kalanıda biz ödüyormuşuz işte.Kadın üstüne basa bsa anlattı arkadaşlarınıza da böyle söyleyin dedi
Ben hem katkı kredisini alıcam hemde bursu, bugün sormayı unuttum acaba ikisi için ayrı ayrı 46 lira mı ödüycem yoksa tek 46 lira mı? Bu bursun net ne kadar olduğu bellimi?270-290 diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim. Haftaya cuma işlerimizi halletmeyi düşünüyoruz acaba o gün bankayada gidip banka kartı için form doldurabilir miyiz?Yoksa ocağın 6 sında parayı alırken mi formu doldurucaz?
ya nasıl olur ama anlamadım ya para verecekmiyiz ? vermiyecek miyiz ?
Bana öğrenim kredisi ile katkı kredisi çıktı.Pazartesi günü noter işlemlerimi halledip seneti kyk ya vermeyi düşünüyorum.
Ziraat bankasına hesap açtırmak için başvurmam gerekecek mi yoksa hesabım otomatik olarak açılacak mı?
arkadaşlar bugün araştırdım baya bi olay şöyle ziraat'a gidip hesap falan açtırmaya gerek yok size onlar açıyor burs aldığın için eğer çıktıysa tabi noterler para alıyor 42-52 tl arası anlamadım niye farklı ocağın ilk haftasıda parayı gidip çekiyoruz olay böyle ancak ücret hakkında bir türlü bilgi alamadım herkse farklı deniyor öğretim görevlisi bir tanıdık da 220-290 tl arası falan dedi ne kadar doğru bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: asigenc_bedri
quote:
Orijinalden alıntı: aeson01
ya nasıl olur ama anlamadım ya para verecekmiyiz ? vermiyecek miyiz ?
vericez
geçen sene 240 lira değil miydi burs?Bu sene zamn olucaktı diye biliyorum
Arkadaşlar eskiden önceki aylar topluca verilirdi. Neden iptal oldu o,itiraz etsek!! zaten ilk dönem parasız pulsuz geçti
bursada önümüzdeki hafta notere gidecek olan varsa beraber gidebiliriz isterlerse.
toplu verilcek mi verilmicek mi ya her sene yelül kasım aralık parasız mı gezcez yani