Şimdi Ara

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
6
Favori
8.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: themost94

quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

Benim şuan annem çalışıyor devlet memuru babamsa resmi olarak çalışmıyor gözüküyor zaten şuan çalışmıyor. Annemin üzerine 1 ev 1 araba babamın üzerine de 1 ev 2 araba var burs çıkma şansı hiç yok mu bana? Birde ablam var öğrenci o da.

kardeş bu mal mülk le burs istemek hiç etik deil

Ne mal mülkü babam çalışmıyor ve 2 öğrenci okutuyor. O arabalarda kirada çalışıyor kendimiz kullanmiyoruz. 15 liralık araba hepsi zaten son model falan değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

...

hocam meb bursu ile kyk bursu aynı anda alınabiliyor mu? alınamıyorsa meb bursu ne kadar veriliyor? bir aydınlatırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pedagojik

quote:

...

hocam meb bursu ile kyk bursu aynı anda alınabiliyor mu? alınamıyorsa meb bursu ne kadar veriliyor? bir aydınlatırsan sevinirim.

Bu konuda bilgim yok maalesef.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pedagojik

quote:

...

Bu konuda bilgim yok maalesef.

Tamam,yine de teşekkürler cevap için.
  • quote:

Kim bilir kaçıncıya soruluyor bunlar. :)

• ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladıktan sonra KYK başvuruları başlayacak, üniversiteye bu yıl başlayacak olanlar için. Bu da ağustosun ikinci yarısında demek.

• Başvuru dönemi geldiğindewww.kyk.gov.tr adresinde bir başvuru formu yayınlanacak. Bu formu doldurup gönderiyorsun. Bu form; burs ve kredi başvurusunu da, yurt başvurusunu da kapsıyor.

Şu anki başvuru dönemi ara sınıf öğrencileri, yani üniversitede okumakta olanlar için. Bunun son günü 5 Ağustos zaten.

• KYK'nın yurtlar için belirlediği belli öncelik durumları var:

- Şehit çocukları
    - Gazi çocukları
    - 5510 Sayılı Kanun Hükümleri gereğince; malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların kendileri veya çocukları ile, vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları
    - Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40 ve üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler
    - Anne ve babası vefat edenler
    - Lise ve dengi öğrenimlerini devlet yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar
    - Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar
    - Anne ve babası Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar ile, Yönetim Kurulu üyelerinin çocukları
    - Anne ve babası kanunen ayrı olanlar
    - Millî amatör sporcu öğrenciler

Eğer bu öncelik durumlarından en az birine sahipsen, sana KYK'ya bağlı bir devlet yurdu asil listeden, yani ilk yerleştirmelerde çıkar. Hiçbirine sahip değilsen, maalesef yurdun asil listeden çıkması şansına kalmış. Eğer öncelik durumlarına sahip olanlardan boş kontenjan kalırsa, sen de belki birine yerleştirilirsin. Fakat büyük illerde şansın gerçekten düşük. Aksi hâlde, yedek listeye kalıyorsun. Yedek listenin ilerleme hızı, sana yurt çıkması süresi de yine gideceğin ilin büyüklüğüne göre değişir. Kalabalık illerde yurttan ayrılanların ve yurt çıksa da gitmeyenlerin sayısı çok olduğu için sirkülasyon hızlı işliyor, yedek listeye daha hızlı ilerliyor.

• Bursun verilmediği durumlar olduğu gibi, aslında, kredilerin verilmediği durumlar da mevcut. Şu sayfalarda kimlerin bunlardan yararlanamayacağı yazıyor:

www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#burs
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#ogrenim
    www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php#katki

Eğer engel teşkil eden bir durum taşımıyorsan; Burs çıkmazsa, Öğrenim Kredisi kesinlikle çıkar. Bir öğrenci aynı anda hem Burs hem de Öğrenim Kredisi alamıyor. Bu nedenle, engel teşkil eden bir durum olmadığı müddetçe, Burs çıkmayan herkese Öğrenim Kredisi verilebiliyor.

• Hocam öğrenim kredisi alamayanlar yazan yerde "Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş hariç)" yazıyor burayı tam olarak anlamadım, emin olamadım. Şimdi ben 23 yaşındayım bir sbmyo bölümü (önlisans) mezunuyum herhangi bir başarısızlığım yok 2 yılda başarıyla bitirdim. Daha sonra 2 yıl ara verip açıköğretimden dikey geçiş yaparak aöf iktisat 3. sınıfa geçtim. Bu yıl YGS'ye de girip bir teknik myo'na gitmeyi düşünüyorum. Şehir içi kazanamazsam şehir dışına çıkacağım. Şehir dışına çıkarsam kesinlikle burs kredi vs lazım olacak. Babam şu an memur emekliliği geldi ama olmuyor ama her an da olabilir. Neyse şu bahsettiğim maddeye göre ben öğrenim kredisi ve veya katkı kredisi alma hakkında sahip miyim?

@Pedagojik Hocam meb kredisi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Ağustos 2012; 3:32:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Hocam öğrenim kredisi alamayanlar yazan yerde "Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş hariç)" yazıyor burayı tam olarak anlamadım, emin olamadım. Şimdi ben 23 yaşındayım bir sbmyo bölümü (önlisans) mezunuyum herhangi bir başarısızlığım yok 2 yılda başarıyla bitirdim. Daha sonra 2 yıl ara verip açıköğretimden dikey geçiş yaparak aöf iktisat 3. sınıfa geçtim. Bu yıl YGS'ye de girip bir teknik myo'na gitmeyi düşünüyorum. Şehir içi kazanamazsam şehir dışına çıkacağım. Şehir dışına çıkarsam kesinlikle burs kredi vs lazım olacak. Babam şu an memur emekliliği geldi ama olmuyor ama her an da olabilir. Neyse şu bahsettiğim maddeye göre ben öğrenim kredisi ve veya katkı kredisi alma hakkında sahip miyim?

@Pedagojik Hocam meb kredisi nedir?

Vallahi bu ayrıntı hakkında benim de yeterli bilgim yok. Bunu KYK'ya sormanı öneririm.

Ama benim tahminim, Öğrenim Kredisinden yararlanabileceğin yönünde.

• kyk burs, yurt vs. sonuçları ne zaman açıklanıyor? Burs, Öğrenim Kredisi ilk olarak ne zaman alabilriz? Yurtlara alım ne zaman yapılır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rayah

kyk burs, yurt vs. sonuçları ne zaman açıklanıyor? Burs, Öğrenim Kredisi ilk olarak ne zaman alabilriz? Yurtlara alım ne zaman yapılır?

Yurt yerleştirme sonuçları eylül ayında açıklanır.

Bu yıl, asil listeden yurt kazananların yurt kayıtları 3-14 Eylül arasında yapılacak. Yedek listede olanların yurt kayıtları da 17 Eylül'den itibaren başlayacak. Yedek liste ilerledikçe sırası gelenlere ve yurt çıkanlara 5 günlük kayıt süresi tanınacak. Ayrıca, güncel yedek listeler her hafta pazartesi günü KYK yurtlarına veya bölge müdürlüklerine asılır.

Yurtlar 10 Eylül'de hizmete açılacak.

(Kaynak:www.kyk.gov.tr/kyk/html/Haber/2012BasvuruAciklama.pdf)

Burs ve kredi sonuçları da aralık ayında açıklanır. İlk para da ocak ayında alınır. Ocak ayında alınacak olan bu ilk para da maalesef önceki ayları içeren bir toplu ödeme olmayacak. Sadece ocak ayının ödemesi olacak.

• kredi alan biri tekrar başvuru yapsa bursa dönüştürülebilme imkanı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 7 Ağustos 2012; 13:14:25 >
  • arkadaslar söyle bir sorum olacak
    ben bir salaklık yaptım arkadasımın gazına gelerek
    kyk ara sınıf kaydını yaptm ben daha uniye yeni gidicem
    kyk kaydını sımdı yapılıyo sandım
    benm durumum ne olur yani daha sonra burs almamda sıkıntı olur mu? yardımlarınızı bekliyorum
  • üniversiteyi falan rasgele yaptım..
  • Arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Konuyu inceledim fakat göremedim. ( Cevap varsa da kusura bakmayın. )

Şimdi ben bu burs ve krediye başvurduğumda ( hepsine tek olarak baş vuruluyormuş galiba) bana kredi çıkarsa ben onu almak zorunda mıyım? Çünkü ben sadece burs için başvurmak istiyorum. Kredi almak istemiyorum. Şimdi kredi çıkarsa almama hakkım var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

Arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Konuyu inceledim fakat göremedim. ( Cevap varsa da kusura bakmayın. )

Şimdi ben bu burs ve krediye başvurduğumda ( hepsine tek olarak baş vuruluyormuş galiba) bana kredi çıkarsa ben onu almak zorunda mıyım? Çünkü ben sadece burs için başvurmak istiyorum. Kredi almak istemiyorum. Şimdi kredi çıkarsa almama hakkım var mı?

Var. Hiçbir işlem yapmazsın. İşlemler için verilen son gün geçtikten sonra da bir şey almazsın, gelecek yılki başvuru dönemini beklersin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

Arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Konuyu inceledim fakat göremedim. ( Cevap varsa da kusura bakmayın. )

Var. Hiçbir işlem yapmazsın. İşlemler için verilen son gün geçtikten sonra da bir şey almazsın, gelecek yılki başvuru dönemini beklersin.

Çok teşekkür ederim hocam cevap için.

• quote:

belki hayvana bak git oku lan ne uğraştırıyorsun diceksiniz. ancak sormak istediğim birkaç soru var.

benim gibi bu burstur yurttur olaylarına tamamiyle yabancı kişiler için KYK nedir ne yapar bu burslar nedir (kime verilir diye sormuyorum nedir içeriği? harç parasını mı karşılıyor? ölesine harcamalık destek para mı? yurt parası mı?)

boün inşaat gelmez ise itü ing mimarlık %100 giriyorum. (6100 mf4)
    yani ya itünün yurtlarında ya boun yurtlarında kalıcam. soracağım soru ise yurtlar nasıldır diye değil ( zaten itü ile ilgili oldukça detaylı yazılmış okudum hepsini)

kendi açtığım konuya cevap veren bir boğaziçilinin söylediği şey kafamı karıştırdı.
    okula belirli zamanlarda koç sabancı zorlu falan gibi şirketler gelip görüşme yapıyorlarmış ve öğrencilere ihtiyaç bursu veriyorlarmış. itüdede böyle bir olay vardır sanıryorum ki. tam olarak nedir bu?

aynı şekilde belirli yerler örneğin eskişehir ticaret odası yada daha önce adını duymadığımız dernekler burs veriyorlarmış. bunlar nedir ve nasıl faydalanabiliriz?

(durumumuz çok kötü değil ancak ailemden miminum para almak yada para almak istemediğimden sağdan soldan alabileceğim bütün bursları almak istiyorum. aç gözlü diyebilirsiniz ancak demek istediğimi anlayanlar vardır muhakkak. para istemek bana çok koyuyor. babam annem hiç bir şey demeden gücenmeden verselerde ben istemeye utanıyorum. o sebeple ne kadar az istersem o kadar rahat edicem mental olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

kyk kısmını geri alıyorum. yazmışsınız. yeni gördüm. kusura bakmayın lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

kendi açtığım konuya cevap veren bir boğaziçilinin söylediği şey kafamı karıştırdı.
    okula belirli zamanlarda koç sabancı zorlu falan gibi şirketler gelip görüşme yapıyorlarmış ve öğrencilere ihtiyaç bursu veriyorlarmış. itüdede böyle bir olay vardır sanıryorum ki. tam olarak nedir bu?

aynı şekilde belirli yerler örneğin eskişehir ticaret odası yada daha önce adını duymadığımız dernekler burs veriyorlarmış. bunlar nedir ve nasıl faydalanabiliriz?

• İTÜ'ye de bazen kurumlar geliyor da, bunu öyle görüşmeler yapıp ihtiyacı olan öğrencilere burs dağıtmak amacıyla yaptıklarını ben duymadım.

Ama bizim okulda şu var: İTÜ'nün burs olanakları vardır. Başvuru dönemi eylül sonu ve ekim ayı olup, fakülteden fakülteye son gün değişmektedir. Okumakta olduğun fakültenin sitesinde Burs Başvuru Formu yayınlanır. Bu formu doldurup çıktısını alıyorsun. Ayrıca, üstünde yazan evrakları da (maaş bordrosu, vesikalık fotoğraf, öğrenci belgesi, [kiradaysanız] kira kontratı vb.) topluyorsun. Fakültenin öğrenci işlerine teslim ediyorsun. Bu form aracılığıyla şunlara başvuruluyor:

- Yemek Bursu: Kampüs yemekhanelerindeki (Örnek: Ayazağa Kampüsü'ndeki 75. Yıl) 2 TL'lik öğle yemeklerini karşılar. -www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=459

- Gereksinim Bursu:www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=457

- Bazı özel kurumlar: Sabancı Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, Birkökler Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı (Bu var mıydı gerçi, tam hatırlamıyorum.)... O form aracılığıyla, fakülte, bu kurumlara senin adına başvurmuş oluyor. Eğer burs çıkarsa bunlardan birinden çıkar. Bunlardan bazıları prosedür gereği daha sonra seni fakültede ya da kurumun binasında mülakata çağırabilir.

Başvuru prosedürü İTÜ'nün bu formundan tamamen bağımsız özel kurumlar da tabii ki mevcut: Anadolu Vakfı, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), 1884 Vakfı, Tekfen Vakfı... Bunların başvuru dönemlerini, burs ücretlerini, başvurma şartlarını, başvuru prosedürlerini vb. Web sitelerinden öğrenebilirsin.

• Kaymakamlıklar burs verebiliyor; ama her kaymakamlık değil. Nüfusunun bağlı olduğu veya ikamet etmekte olduğun ilçenin kaymakamlığına burs verip vermediklerini bir sor. Veriyorlarsa; burs ücreti, başvuru dönemi, başvurma şartları, başvuru prosedürü gibi bilgileri de yine oradan alırsın.

Belediyeler ise burs vermeyi birkaç yıl önce bıraktı.

Yine nüfusunun kayıtlı olduğu ilin ve ilçenin dernekleri ("X'liler Derneği" gibi) olabilir. Bu dernekler sadece orada bulunabilebileceği gibi, Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağılmış da olabilirler. ("A'da Yaşayan X'liler Derneği" gibi) Ayrıca, hepsi de burs vermeyebilir. Araştır yine de. Bir de bu kurumlarda da torpilin etkisini şu şekilde görebiliriz: Atıyorum, hayatında hiç Rize'ye gitmemiş olan ve orayla herhangi bir ilişkisi bulunmayan biri bile, sağlam bir tanıdık vasıtasıyla, o ilin derneklerinin birinden burs bulabilir.

Nüfusunun kayıtlı olduğu ilin ticaret ve sanayi odası burs verebilir. Fakat bu odalar genellikle ilköğretim ve liseyi de burada okumanı isterler. Başvuru dönemleri, başvurma şartları, başvuru prosedürleri gibi bilgilere de yine odanın Web sitesinden ulaşabilirsin.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 6 Ağustos 2012; 10:44:56 >

• bi yardım edebilecek yokmu arkadaslar ya bi bilgi verin bana durumum ne olur yardım lutfe cok zor durumdaym.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adam123

bi yardım edebilecek yokmu arkadaslar ya bi bilgi verin bana durumum ne olur yardım lutfe cok zor durumdaym.

Bunu, KYK'yı arayıp onlara sorman daha iyi olacaktır.

Benim tahminim; bu başvurundan bir sonuç alamayacağın, yani ağustosun ikinci yarısında, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, üniversiteye bu yıl başlayacaklar için olacak başvuru döneminde yapacağın başvuruya bir zararı olmayacağı yönünde.
  • aradım sordum hiç bir zararı olmadıgını ve kandırma olayı değil hatalı olarak sistemden cıkarılacagını soyledıler.ikinci yarıya bir zararı yok
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.