Şimdi Ara

KYK BURS kesilmesi hakkında yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
23.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geri ödemeli olana da geri ödemesiz olana da kredi deniyo.fakat senin kredi türün burs.onda sıkntı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

Saatlerdir araştırıyorum fakat kesin birşey bulamadım , Kyk nın sitesinde başarısızlık sebebiyle kesilirse tekrar verilmez deniyor , Bazısı 4 ders te kesilir dersleri verince tekrar bağlanır başvurursan diyor ? Kesin bilgi nedir ? Hazırlıkta kalsam sonraki sene geçince tekrar burs verilirmi acaba ?

Bu iş tamamen okulla alakalı bir durum.Kyk yönergesindede zaten üniversite tarafından başarısızlıkları bildirilen yazar.Bu 1 dersten kalıncada kesilebilir 5 dersten kalınca ki 1 dersten kalınca kesilen bi ark. var forumda.Öğrneğin bizim okul ort. 2nin üzerinde olacak diyor eğer altında olursa başarısızlar listesine girio kykya bildiriliyor.ayrıca şöylede bir durum var 5 dersten kalırsın okul bildirmezse hiçbişey olmaz.kısaca herşey okulun elinde.

Bir diğer konu.Eğer ocak ayından itibaren almaya başlarsanız bir dahaki ocağa kadar bursunuz kesilmez.
    birde aldığınız paranın burs mu kredi mi olduğunu şuradan sorgulayabilirsiniz.
    http://www.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/ogrenimOdemeParametreGiris.do

Bende Burs yazıyor fakat

Geri Ödeme Başlangıç Tarihi: 01/10/2017

Diyor.Kafam karıştı

o kredi alanlar için. topluca yazılmış.

• Halen devam ediyor nereye gidiyor bu işin sonu anlamadım
  • quote:

Saatlerdir araştırıyorum fakat kesin birşey bulamadım , Kyk nın sitesinde başarısızlık sebebiyle kesilirse tekrar verilmez deniyor , Bazısı 4 ders te kesilir dersleri verince tekrar bağlanır başvurursan diyor ? Kesin bilgi nedir ? Hazırlıkta kalsam sonraki sene geçince tekrar burs verilirmi acaba ?

kardeş krediye döner paranı alırsın yine mezun oluncada normal geri ödemeiler gibi ödersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bm34

quote:

kardeş krediye döner paranı alırsın yine mezun oluncada normal geri ödemeiler gibi ödersin

Nasıl olucak o iş burs için ayrı geri ödemeli için ayrı senet yok mu? yasal bir belge imzalatmadan senden nasıl para isteyecekler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Ceko

quote:

Orijinalden alıntı: bm34

quote:

Nasıl olucak o iş burs için ayrı geri ödemeli için ayrı senet yok mu? yasal bir belge imzalatmadan senden nasıl para isteyecekler?

Detayini bilmiyorum bizim zamanda öyleydi ve hala var sanırım. Burs vermeyi açıklayan kanun maddesinde yazıyor olabilir. Yasal dayanağı var bir şekilde en baştan belli. O yüzden 3 dersten sonra kredi oluyordu bizim zamanda sonra galiba geçince dersleri geri burs oluyor arada kredi olan ayları geri ödüyorsun ama. Kyk yi arayip sorun güncel bilgileri araştırin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.