Şimdi Ara

KYK BURS kesilmesi hakkında yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
23.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saatlerdir araştırıyorum fakat kesin birşey bulamadım , Kyk nın sitesinde başarısızlık sebebiyle kesilirse tekrar verilmez deniyor , Bazısı 4 ders te kesilir dersleri verince tekrar bağlanır başvurursan diyor ? Kesin bilgi nedir ? Hazırlıkta kalsam sonraki sene geçince tekrar burs verilirmi acaba ?

• up
  • Yukari
  • Yok mu bilen?
  • Kimse net bir şekilde bilmiyor. 4 dersten kalırsan burs otomatik krediye dönüşüyormuş. Bu durumda krediyi iptal edip dersleri verdikten sonra başvurursan mantıken yine kazanman gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

Kimse net bir şekilde bilmiyor. 4 dersten kalırsan burs otomatik krediye dönüşüyormuş. Bu durumda krediyi iptal edip dersleri verdikten sonra başvurursan mantıken yine kazanman gerekiyor.

Anladım hocam fakat kyk nın yönergesinde başarısızlıktan dolayı kesilen burs tekrar verilmez yazıyor. 4 dersin kalması başarısızlık mı onlara göre yoksa sınıf tekrarımı başarısızlıktan kasıtları anlamadım
  • Ben 5 dersten kaldım halen devam ediyor. Kyk'ya sordum öğrenci işleri haber vermedi falan dediler bu saatte haber verirseler ne zaman kesilir acaba bilginiz var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kyk hakkında her şey
    6 yıl önce açıldı
    KYK burs/kredi artar mı bu sene
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bildiğim kadarıyla okulun başarısızlık kriterlerine göre kesiliyor. Bi okula göre tamamen sınıfta kalmak bazısına göre de 1 dersten kalmak başarısızlık olabilir bilemiyorum. Üniversitenin kendisine sormak daha mantıklı olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertjonathan

bildiğim kadarıyla okulun başarısızlık kriterlerine göre kesiliyor. Bi okula göre tamamen sınıfta kalmak bazısına göre de 1 dersten kalmak başarısızlık olabilir bilemiyorum. Üniversitenin kendisine sormak daha mantıklı olur bence.

Sordum 4 ders dediler o konuda sıkıntı var zaten kyk'ya gittim tc no ile sorgulattım görevli burs dedi öğrenci işleri haber vermemiş eylülde vermesi gerekiyordu falan dedin ondan aklıma takıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

Saatlerdir araştırıyorum fakat kesin birşey bulamadım , Kyk nın sitesinde başarısızlık sebebiyle kesilirse tekrar verilmez deniyor , Bazısı 4 ders te kesilir dersleri verince tekrar bağlanır başvurursan diyor ? Kesin bilgi nedir ? Hazırlıkta kalsam sonraki sene geçince tekrar burs verilirmi acaba ?

Bu iş tamamen okulla alakalı bir durum.Kyk yönergesindede zaten üniversite tarafından başarısızlıkları bildirilen yazar.Bu 1 dersten kalıncada kesilebilir 5 dersten kalınca ki 1 dersten kalınca kesilen bi ark. var forumda.Öğrneğin bizim okul ort. 2nin üzerinde olacak diyor eğer altında olursa başarısızlar listesine girio kykya bildiriliyor.ayrıca şöylede bir durum var 5 dersten kalırsın okul bildirmezse hiçbişey olmaz.kısaca herşey okulun elinde.

Bir diğer konu.Eğer ocak ayından itibaren almaya başlarsanız bir dahaki ocağa kadar bursunuz kesilmez.
    birde aldığınız paranın burs mu kredi mi olduğunu şuradan sorgulayabilirsiniz.
    http://www.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/ogrenimOdemeParametreGiris.do

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateşkes -- 19 Ocak 2012; 22:51:35 >

• Baktım hocam burs yanı seneye kadar kaynar mı dıyorsunuz :)

not: 2.sınıfım yanlışlık olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wessaur -- 20 Ocak 2012; 11:33:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pomakemir

Baktım hocam burs yanı seneye kadar kaynar mı dıyorsunuz :)

kaynar sen kafanı takma okul yaz okulundan sonra ekim gibi bildirir kykda ocaktan itibaren keser bursu öle dönem ortasında burs kesilmez krediye dönmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

quote:

Orijinalden alıntı: pomakemir

Baktım hocam burs yanı seneye kadar kaynar mı dıyorsunuz :)

kaynar sen kafanı takma okul yaz okulundan sonra ekim gibi bildirir kykda ocaktan itibaren keser bursu öle dönem ortasında burs kesilmez krediye dönmez

Eyvalla hocam çok sağolun
  • UP
  • Bu tarz soruların cevabı yönetmeliklerde yazar.Kyk burs-kredi yönetmeliği madde 20 şöyle diyor.

Kurumdan burs alan öğrencilerin başarı durumları her yıl Eylül ayı sonuna kadar öğretim kurumlarından istenir. Öğretim kurumları yetkili kurullarının belirleyecekleri esaslara göre başarısız olarak tespit ettikleri öğrencileri her yıl en geç Ekim ayı sonuna kadar Kuruma bildirirler

http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/documents/yonetmelik/BursKredisi.doc

Yani bu başarı kriteri okula bağlı bişey.Okulun öğrenci işlerine gidip başarı kriterlerini öğrenmen senin açından yararlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 24 Ocak 2012; 1:03:33 >

• Üniversitenizin öğrenci işlerine sorun, kimi 2.00 altında kalınca başarısız kabul ediyor, kimiside 4 tane ff olduğunda başarısız sayıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ateşkes

quote:

Orijinalden alıntı: h4rml3ss

Saatlerdir araştırıyorum fakat kesin birşey bulamadım , Kyk nın sitesinde başarısızlık sebebiyle kesilirse tekrar verilmez deniyor , Bazısı 4 ders te kesilir dersleri verince tekrar bağlanır başvurursan diyor ? Kesin bilgi nedir ? Hazırlıkta kalsam sonraki sene geçince tekrar burs verilirmi acaba ?

Bu iş tamamen okulla alakalı bir durum.Kyk yönergesindede zaten üniversite tarafından başarısızlıkları bildirilen yazar.Bu 1 dersten kalıncada kesilebilir 5 dersten kalınca ki 1 dersten kalınca kesilen bi ark. var forumda.Öğrneğin bizim okul ort. 2nin üzerinde olacak diyor eğer altında olursa başarısızlar listesine girio kykya bildiriliyor.ayrıca şöylede bir durum var 5 dersten kalırsın okul bildirmezse hiçbişey olmaz.kısaca herşey okulun elinde.

Bir diğer konu.Eğer ocak ayından itibaren almaya başlarsanız bir dahaki ocağa kadar bursunuz kesilmez.
    birde aldığınız paranın burs mu kredi mi olduğunu şuradan sorgulayabilirsiniz.
    http://www.kyk.gov.tr/web/Yurtkur/ogrenimOdemeParametreGiris.do

Bende Burs yazıyor fakat

Geri Ödeme Başlangıç Tarihi: 01/10/2017

Diyor.Kafam karıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: grrdn

Üniversitenizin öğrenci işlerine sorun, kimi 2.00 altında kalınca başarısız kabul ediyor, kimiside 4 tane ff olduğunda başarısız sayıyor.

Hocam öğrenci işleri kyk'ya haber vermemiş zaten vermesi gerektiği tarihte şimdi verirse ne olur odur merakım
  • Netten baktım şubat ayıda burs olarak yatmış
  • Arkadaşlar lütfen yardım edin.Bizim okulda senelik geçme sistemi var ders ders değil kalırsanız hepsini tekrardan okuyorsunuz yani.Geçen sene sınıfta kaldım fakat kyk sayfasında ödeme bilgilerinde hala burs gözüküyor şubat 2012 oldu.Başarısızlık kriteri okula göre değişir tabiki ama sınıfta kalmamdan dolayı krediye dönmemesi normal midir?karışıklık olmuş olabilir mi?Bir de diğer bir arkadaşın da belirttiği gibi bende de burs yazmasına rağmen kredi bitiş tarihi diye bir tarih var yukarıda.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim varı yoğu kyk'nın 444'lü numarasına yatırdım bekle Allah bekle hat düşecek diye bir cevap da alamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.