Şimdi Ara

Kyk çıkmadığı için okulu bırakıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
39
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kıbrıs'da okuyorum. Ek tercihler ile geldim ve KYK'ya başvurduğumdan beri KYK sıram ilerlemiyor. Belki çıkar diye 1 dönem boyunca çeşitli yerlerde, arkadaşlarımda kaldım ama 2. dönem başlayacak ve hala sıra ilerlemiyor. %100 burslu okuyorum ve KYK'da %0 burslu zengin çocukları kalırken ben eziyet çekiyorum nasıl çözerim bu durumu? okulu bırakırsam 2 senem gidecek kırık obp ile tekrar üniversiteye hazırlanamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E1E7154B9 -- 8 Şubat 2025; 21:55:48 >

• Kyk sıranın ilerlemesi için bölge yurtlarında yer açılması lazım. Bunun için de:

1- ya kişi sayıları attırılacak ya da yeni yurt/bloklar açılıp hizmete sokulacak. Dönem ortasında ilki gerçekleşmez, ikincisi de düşük ihtimal, bölgedeki yurda gidip bakabilirsin ya da soruşturabilirsin.
    2- birileri yurttan ayrılacak/atılacak. Sıranın ilerlemesini sağlayacak esas durum bu. Bölgedeki yurt kapasitesi kaç kişi bunu öğrenmen gerekiyor, sonra kendince bir hesap yapıp dönem sonuna kadar %1-3 ayrılırsa kaç kişilik yer açılacağını, buna göre yedek sıranın gelip gelmeyeceğini hesaplayabilirsin. Dönem ortasında, kış koşullarında ve Kıbrıs'ta olduğunu göz önünde bulundurarak %1-3 olarak verdiğim rakamı binde 1-3 olarak değerlendirmen daha mantıklı. Eve çıkacak olan kışın, dönem ortasında ve Kıbrıs'ta eve çıkar mı? Çok az kişi bu şekilde ayrılır.

Ne yapman gerektiği konusuna gelirsek, okulunu dondurabilir, gelecek yıl yurda tekrar başvurup şansını deneyebilirsin. Alternatif olarak ise dönem sonunda yatay geçiş yapmaya çalışabilirsin.

Fakültene yakın otel varsa buralara gidip iş başvurusu yapabilirsin, bazı oteller lojman imkanı sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalpağan -- 8 Şubat 2025; 21:46:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.