Şimdi Ara

Kyk Geri Ödemeli Kredi geri alınmasın kampanyası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SakinAdam16

bu ''biz ödedik sizde ödeyin''ciler yüzünden insanı herşeyden soğuturlar. Tamam bu sözlerinizi unutmayın ileride çocuklarınızla ilgili bi kampanya başlatılırsa bizde daha çocuklarımız yok seve seve ödeyeceksiniz deriz. :) hatta gidin siz genel sağlık sigortasını neden siliyor diye devlete imza kampanyası başlatın. Sonuçta illa ödeyeniniz vardır. herkesin ödemesi gerek demi.

Edit: kampanya gereksiz ve sonucu olmayacak muhtemelen, imzalamadım. tepkim yorumlara.

'Biz ödedik sizde ödeyin ' değil olay
    bu olay tamamen doğuda elektrik parası ödemeyenlerin ücretinib bizden tahsil edilmesi ile birebir aynısı

O krediyi ödemeyince, kimin cebinden çıkacak para senin benim ben başkasının borcunu ödemek zorunda değilim bitmiştir, bu kampanyadanda bir cacık olmaz
    Devlet 4yıl(48ay).x 400tl =19200tl her öğrenciye hibe etsin öyle mi? Oldu canım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana saçma geliyor kredi alan biri olarak.
    Ben zaten krediyi ödüyceğimi bilerek aldım ödemek istemiyosan almasaydın kardeşim dimi?
    Her ay yemesi güzel beleş parayı ama bunun geri dönüşüde var.
    Bir şeyi yapıyosanız sonucunu düşünüp yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iskender86

çatır çutur yerken iyiydi değilmi, biz de ödeyemeyiz almayalım bugünün yarını var derken, millet o parayla alemlere akıyodu.
    o gün yediğiniz hurmalar bugün sırtınızı tırmalar böyle.
    hadi yandan yandan yürüyün.
    asıl bu devlet faizini almazsa ben hakkımı helal etmem.

Tırmalanan senin bi tarafların galiba. Alemlere akanlar olmuştur elbet ona sözümüz yok ama gereksiz genelleme yaptın, kız arkadaşım o 300Tl ile 1 ay geçiniyordu ailesinden 5 kuruş almadan. Üstelik üniversite okumuş bir bireysin. Daha kolektif düşünmeni beklerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara faruk

sizden destek beklerdim şaşırdım açıkcası. Sizin bir derdiniz olsa biz ''öde kardeşim''mi? diyeceğiz

akla mantığa yatan bişey olsa herkes destekler
  • 8/1/2009 dan 7/9/2012 ye kadar devlet 45 ay boyunca bana toplamda 9780 lira ödemiş. Yani aylık ortalama 217 TL

10/2014 06/2018 arasında 45 ay boyunca bu borcunu her ay 244 şeklinde öde diyor.

5,5 6 sene sonra 217yi 244 olarak istiyor. Bu mu faiz.

6 sene önce dolar kaç paraydı şimdi kaç para. 6 sene önce sen bu parayla ne alabiliyordun. Şimdi ne alabiliyorsun ortada.

Boş boş konuşmaya gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle saçma kampanya görmedim. Ben de kredi alıyorum ve şartlarını bilerek almayı kabul ettim, kimse bana zorla kredi vermedi. Kendi kabul ettiğim şartlardan da dönmem, kabul ettiysek ödeyeceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigaraları pofur pofur içerken iyiydi kaçış yok bundan geri vercez her türlü
  • Bu kadar adaletsiz ve mantıksız bir kampanya görmedim hayatımda.

Tanıdıklarımdan daha okulu bitirmeden ailesi araba alanlar falan oldu.
    Ben arabayı bırak sıfırdan bile değil -20.000'den başlayacağım iş hayatına ama olsun. Sayesinde kimseden para istemek zorununda kalmadım, her ne kadar büyük çoğunluğunu kendim için harcayamasam da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SakinAdam16

quote:

Orijinalden alıntı: iskender86

çatır çutur yerken iyiydi değilmi, biz de ödeyemeyiz almayalım bugünün yarını var derken, millet o parayla alemlere akıyodu.
    o gün yediğiniz hurmalar bugün sırtınızı tırmalar böyle.
    hadi yandan yandan yürüyün.
    asıl bu devlet faizini almazsa ben hakkımı helal etmem.

Tırmalanan senin bi tarafların galiba. Alemlere akanlar olmuştur elbet ona sözümüz yok ama gereksiz genelleme yaptın, kız arkadaşım o 300Tl ile 1 ay geçiniyordu ailesinden 5 kuruş almadan. Üstelik üniversite okumuş bir bireysin. Daha kolektif düşünmeni beklerdim.

sende bakmışsındır. yoksa 300 lirayla geçinilmez.
    gerçi ailesinden para bile almadan çalışarak geçinen kızlarda vardı bizim okulda.
    üstelik 1'nci öğretim.

• suriyeliler üniversiteye gitsin burs alsın sesiniz çıkmaz ama biz ''öde kardeşim'' ''ben ödedim sende öde'' laflara bak ya
  • Hayatimda gordugum en sacma kampanya odeyenlerin de geri verilecekse belki düşünülür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nlztrk93

Hayatimda gordugum en sacma kampanya odeyenlerin de geri verilecekse belki düşünülür.

E hani saçmaydı? Oklar sizin cebinize dönünce nasıl da saçmalıktan çıkıyor, işte döneklik budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Hayatimda gordugum en sacma kampanya odeyenlerin de geri verilecekse belki düşünülür.

E hani saçmaydı? Oklar sizin cebinize dönünce nasıl da saçmalıktan çıkıyor, işte döneklik budur.

Hocam asıl döneklik krediyi geri ödeyeceğini bile bile alıp sonradan su kaynatmaktır. Zaten bırakın geri ödenmesini iptal edilmesi bile imkânsız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Hocam asıl döneklik krediyi geri ödeyeceğini bile bile alıp sonradan su kaynatmaktır. Zaten bırakın geri ödenmesini iptal edilmesi bile imkânsız.

Yok zaten kampanyayı ben de mantıklı bulmuyorum, ha elbette gerçekleşşe güzel olur fakat benim bahsettiğim konu bu değil. Kampanyaya olumsuz yaklaşıp ''geri ödeyenlere de geri ödensin'' denince hemen kampanyayı destekleyenlerden dem vuruyorum. Ekşi'deki çoğu geri ödeyen bize de verilecekse destekleriz demiş.

• Ben de üniversite okurken kredi kullandım. Geciktirdiğim için faiziyle ödedim tamamını. Kredi başladıktan 6 sene sonra ödemem gerekiyordu, 8-9 sene sonra ödemeye başladım.

Neyse, ben ödedim siz de ödeyin demeyeceğim ama gerçekten ihtiyacı olanlara ve başarılı öğrencilere burs şeklinde verilmesi taraftarıyım.

İhtiyacı olmayana burs olarak verilmesin. Geri ödeme şeklinde kredi olarak devam edebilir. Şartları, banka kredilerine göre oldukça uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 3 Ocak 2016; 20:54:28 >
  • Gerçekten ihtiyacı olupta burs çıkmayıp kredi alanlar geri ödemesin, ona itirazım olmaz ama bir sürü kişi sırf eğlenmek için o parayı alıp sağda solda yiyor. Zaten adı üstünde kredi.

Sanırım seneye bu kredi olayı tarih olacak çünkü paranın geri ödenmesinde sıkıntı çıkıyor. Hem gençler yeni işe başlayıp bir yığın borcun altında eziliyor. Hem de devlet para kaybediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.