Şimdi Ara

Kyk Katkı Kredisi Toplu Ödeme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar ben katkı kredisi aldım ve okul bittikten sonraki ilk 1yıl içinde toplu ödeyince %30 indirim oluyormuş,ben de kyk'yı arayıp indirimli miktarı öğrenip, ziraate gittim, ancak şubedeki salaklar yapamadı,toplu ödenmiyor dediler.Neyse biraz tepki gösterince banka müdürü ilgilendi,ancak o da yapamadı, müdürle birlikte atm'ye gidip,ilk taksitin yerine farklı bir tl miktarı girip ödedik ama oldu mu, bilmiyorum.
    Sorum şu toplu olarak katkı kredisi ödeyen oldu mu atm'den ve bir sorun yaşadı mı?

• Hocam kusura bakma sorunla alakalı olmayan bisey sorcam. Krediyi kac senelik aldınız ? Kaç para fark çıkardılar.( aldıgınla verecegin arası).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk 2 sene aldım sonraki 3 sene 1. olduğum için ödemedim.Bu 2 seneden toplam 767 tl katkı kredisi aldım, ancak üfe (üretici fiyat endeksi) ekleniyormuş o borca ve 1049 tl borç çıktı bana,indirimle de 949 tl peşin vererek borcu ödedim.İndirimli miktarı kyk'yı arayıp öğreniyorsunuz.Sonra ziraate gidip ödeyeceksiniz.
  • Ben 2 sene aldım sonra Ankara KYK'ya dilekçe gönderip kestirdim. Totalde 4.090tl aldım, 5.600 tl geri ödeyeceğim. 5. taksidi yatırdım atm'den. Toplu ödemeyi düşünmedim. Çokta fark olmaz sanırım.

Sizin sorunuza gelince kyk kredi geri ödeme diye bir yer var turkiye.gov.tr de veya kyk'nın kendi sitesinde. Parayı yatırdığın aydan sonra ki ay oradan bakarsın
    Çünkü devreden ay geçiyor sisteme.
    Emin olmak içinde ziraate gidersin dostum. benim düşüncem bu.
  • cokomoko kullanıcısına yanıt
    Toplu ödeme ana para üzerinden değil, gelecek faiz üzerinden yapılıyor. Yaklaşık 100 lira civarı bir faiz geliyor o da 30 lira indirim ediyor toplu ödemelerde.
  • Tamam bugün baktım geri ödemede görünüyor,yani atm'den ilk taksit yerine farklı tl miktarı girip toplu ödenebiliyormuş.Ama atm'den toplu ödemeye dair hiçbir yerde bilgi bulamamıştım.Neyse deneyip öğrenmiş olduk.Oluyormuş, millet de bilsin.Şubeye gidip eziyet çekmesin, salak elemanlarla uğraşmasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.