Şimdi Ara

KYK Kaydım Silinmiş Yeniden Çıkma İhtimali Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Geçen sene KYK yurdunda kalmaya hak kazanmıştım. Bu sene bir ayın parasını geciktirdiğim için kaydımı tamamen silmişler. Ne bir mesaj ne bir arama yapmadan. Ne yapsam bilemiyorum. Yeniden başvursam çıkma olasılığı nedir? Sicilde böyle bir şey olması olasılığı etkiler mi? Ailemin üzerine ev/araba/iş yeri yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

KYK Kaydı Silinmiş Yeniden Çıkma İhtimali

kyk yurt kaydım silindi ne yapmaliyim veya yurttan kaydı silinen öğrenci ne yapmalı soruları, yurt kaydı silinen öğrenciler ne yapmalı konusunda kafası karışan öğrenciler tarafından sıklıkla sorulmaktadır.

KYK yurdundan kaydınız silinmişse, yeniden çıkma ihtimaliniz bulunmaktadır. Ancak bu ihtimal, kaydınızın neden silindiğine bağlıdır.

• İdari nedenlerle kaydınız silinmişse: Bu durumda, yeniden başvuruda bulunarak yurt kaydınızı yenileyebilirsiniz.
    • Disiplin cezası nedeniyle kaydınız silinmişse: Yeniden çıkma ihtimaliniz, cezanın ağırlığına bağlıdır. Hafif cezalar için yeniden başvuru yapabilirken, ağır cezalar için yurtlardan men edilme riskiniz olabilir.
    • Kendi isteğinizle kaydınızı sildirmişseniz: Bu durumda, bir sonraki yurt başvuru döneminde yeniden başvuru yapabilirsiniz. Ancak öncelik hakkınız olmayacaktır.

Yurt kaydım silindi ne yapmalıyım sorusunun cevabı için üniversitenizdeki yurt müdürlüğü ile iletişime geçerek detaylı bilgi almanız önerilir.

Bazı durumlarda, kyk yurdundan kayıt sildiren tekrar dönebilir mi sorusunun cevabı olumsuz olabilir. Örneğin, disiplin cezası nedeniyle yurtlardan men edilmişseniz, tekrar çıkma hakkınız olmayabilir. Ancak bu durum her üniversitede farklılık gösterebilir. Bu nedenle, detaylı bilgi için üniversitenizle iletişime geçmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşlar yukarı

• up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ayın parasını yatırmadın? Parasını yatıramayan öğrencinin depozitosundan kesilecek gibi bir şeyler duymuştum zamanında. Kyk genel müdürlüğünü arayıp bir sor istersen.
  • Aynen.. önce depozitodan kesiyolar, 1 hafta daha süre falan veriyolar.. direk atamazlar yani.. aramalısın bilgilendirmelisin KYK genel müdürlüğünü bence de
  • Yurt ücretini ödemeyenler
    MADDE 11 – (1) Yurt ücretini ödemeyenler hakkında aşağıdaki işlemler uygulanır:
    a) Yurt ücretini ayın son iş günü belirlenen saate kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti aynı gün saat 16.00’dan sonra güvence bedelinden mahsup edilir. Güvence bedelini tamamlaması için izleyen ayın 10’u mesai bitimine, ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar süre verilir. Verilen bu sürenin sonunda güvence bedelini tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de güvence bedelinden mahsup edilerek öğrencinin kaydı silinir. Kaydı silinen bu öğrencilerin başvurularının kabulü halinde aynı öğretim yılı için iki kat güvence bedeli alınarak yurda kayıtları yapılır. Öğrencinin talebiyle dönem sonunda tek kat güvence bedeli iade edilir.
    b) Öğrenciler (a) bendinde belirtilen güvence bedeli tamamlama hakkından öğretim yılı ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti güvence bedelinden mahsup edilerek kaydı silinir. O öğretim döneminde yurtlara tekrar başvuru yapamaz.
    c) Yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı, kaza veya hastalık ve diğer zorunlu haller sebebiyle yurt ücretlerini zamanında yatıramayan veya verilen sürede güvence bedelini tamamlayamayanların, hastalık durumunda rapor bitim tarihinden itibaren 5 gün, diğer durumlarda ayın 15’ine kadar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, ödenmesi gereken yurt ücreti tahsil edilerek barındırılmalarına devam edilir. Hastalık raporlarının; aile hekimliği, Sağlık Bakanlığına bağlı diğer resmi sağlık kurumları veya Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi gerekir.

Resmi gazetede yazan yayımlanan maddeler

• Kyk başvurusu basladimi ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Huseyinn31 H kullanıcısına yanıt
    Hocam sordum, hiçbir yolu yok. Eskiden KYK 1-2 ay esnetebiliyormus ama bu sene direkt kesmeyi tercih etmiş. Hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fulctrum

Hocam sordum, hiçbir yolu yok. Eskiden KYK 1-2 ay esnetebiliyormus ama bu sene direkt kesmeyi tercih etmiş. Hayırlısı.

Asıl bu karar çıkmadan esnetemiyorlardı. 4 sene önce bi arkadaşımın yurttan ağlayarak çıktığını biliyorum. Kafalarına göre iş yapıyorlar yine. Bimer e yaz bence dostum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.