Merhabalar İTÜ Bilgisayar mühendisliğine yatay geçiş yapmayı düşünüyorum ancak yatay geçiş yapacak olmam sebebiyle yurt çıkma listesinde dezavantajlı mı oluyorum ilk senede çıkar mı? |
İTÜ'ye yatay geçişte yurt çıkma olasılığı var mı?
-
-
@fabricioramirez hocam siz sanki 20de neden dogrudan yatay yapmak yerine yeniden yerlestiniz diye sorduklarinda yatay yapinca yurt sirasinda dezavantajli olmak gibi biseyler diyordunuz, aklimda oyle bir sey kalmis
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelik okula yeni girenlerde. Yatay geçişle gelenler yanlış bilmiyorsam ara dönemde başvuru yapıyor görünüyordu, o yüzden çıkma olasılığı 0'a yakın. Ara dönemde başvurduğumda bir sıra bile ilerlemedi yurt sıralamam.
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Killing Road
@fabricioramirez hocam siz sanki 20de neden dogrudan yatay yapmak yerine yeniden yerlestiniz diye sorduklarinda yatay yapinca yurt sirasinda dezavantajli olmak gibi biseyler diyordunuz, aklimda oyle bir sey kalmisHocam şöyle anlatayım durumu senin nezdinde İTÜ düşünenler öğrensin. 2020 ve 21 girişliler yurt listeleri vardı. Ben 1 senede 152den 14e geldim yani 20 girişlilerden 137 kişi alındı. 21 girişlilerden de bu civardadır. 2 listeden de 600-700 kişi bekleyen var, tabi büyük kısmı herhalde bulmuştur kalacak yer ama bekleyen de vardır mutlaka fazlaca. Normalde 20-21 girişlilerin alınıp 22 girişlilere öyle geçilmesi lazımdı hep böyleydi ancak bu sene için 22 girişlilere öncelik verileceği söylendi. Yani YKS ile gelenlerden bile ancak yüzde 30-40 gibi bir yerleşme oldu muhtemelen ilk yerleşenlerle beraber.
Yatay geçişlilerin yurt hakkı var ayrı bir başvuru ve ayrı bir sıralamaları oluyor. Ancak YKS ile gelip yurt talep eden 1 kişinin bile kalmaması gerekiyor yerleşebilmeleri için. Daha önce yerleşebilen pek olmamış o nedenle şu an direkt imkansız. Torpil işliyor tabi o durumu ayrı tutuyorum.
Kısaca İTÜ'ye yatay geçişle gelenlere torpilsiz yurt çıkmaz, YKS ile gelenlere de zor çıkar.
-
Hocam ben de 2021 yerleştirme puanımla itü bilgisayar mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum süreç hakkında birbirimize danışmak için verebileceğiniz bir iletişim adresi var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X