Şimdi Ara

Sabancı mı Bilkent mi? (yatay geçiş içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sabancı üniversitesine bu sene girdim hazırlıktayım. Okuldan memnun değilim. Ortamından ve şehirden dolayı. İstanbulu sevmiyorum. Ayrıca maddi olarakta sıkıntı bir yer İstanbul. Bende liseyi okuduğum Ankarada Bilkent üniversitesine geçmek istiyorum merkezi yerleştirme puanı ile. Ancak Kayseride yaşayan ailem sıkıntı çıkarıyor. Sabancının Bilkentten daha iyi olduğunu ve İstanbulunda Ankaradan daha iyi olduğunu söylüyorlar. Ama ben İstanbulda yaşamak istemiyorum hatta bu şehirden nefret ediyorum. Ankarada ise oluşmuş bi arkadaş çevrem var ve bilkentten memnunlar. İki okuldada tam burslu okuyacağım. Sizce ne yapmalıyım. İyi forumlar herkese

• quote:

Orijinalden alıntı: Qatar Foundation

Arkadaşlar Sabancı üniversitesine bu sene girdim hazırlıktayım. Okuldan memnun değilim. Ortamından ve şehirden dolayı. İstanbulu sevmiyorum. Ayrıca maddi olarakta sıkıntı bir yer İstanbul. Bende liseyi okuduğum Ankarada Bilkent üniversitesine geçmek istiyorum merkezi yerleştirme puanı ile. Ancak Kayseride yaşayan ailem sıkıntı çıkarıyor. Sabancının Bilkentten daha iyi olduğunu ve İstanbulunda Ankaradan daha iyi olduğunu söylüyorlar. Ama ben İstanbulda yaşamak istemiyorum hatta bu şehirden nefret ediyorum. Ankarada ise oluşmuş bi arkadaş çevrem var ve bilkentten memnunlar. İki okuldada tam burslu okuyacağım. Sizce ne yapmalıyım. İyi forumlar herkese

soru mu bu bilkente git

• Sabancı hazırlıktayım bu sene kazandım bence sorun arkadaş çevren olmamasında, okul yemek konusunda pahalı ve gürsel turizm sayesınde şehir yüzü görüyoruz. Okuldan sl ilk kattaki ofislerden destek almanı tavsiye ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thranduil the Great King

quote:

Arkadaşlar Sabancı üniversitesine bu sene girdim hazırlıktayım. Okuldan memnun değilim. Ortamından ve şehirden dolayı. İstanbulu sevmiyorum. Ayrıca maddi olarakta sıkıntı bir yer İstanbul. Bende liseyi okuduğum Ankarada Bilkent üniversitesine geçmek istiyorum merkezi yerleştirme puanı ile. Ancak Kayseride yaşayan ailem sıkıntı çıkarıyor. Sabancının Bilkentten daha iyi olduğunu ve İstanbulunda Ankaradan daha iyi olduğunu söylüyorlar. Ama ben İstanbulda yaşamak istemiyorum hatta bu şehirden nefret ediyorum. Ankarada ise oluşmuş bi arkadaş çevrem var ve bilkentten memnunlar. İki okuldada tam burslu okuyacağım. Sizce ne yapmalıyım. İyi forumlar herkese

Bilkent Merkezi ile geçtiğinde tam burslu alıyor mu ki? ancak ücretli geçebilirsin diye biliyorum.

Perşembe ve cuma öğrenci işlerini aradım ancak yetkiliyle görüşemedim. Pazartesi tekrar arayacağım onuda sorarım. Ancak bölüm olarak tam burslu bir bölümede baş vurabilirim diye burs alabilirim sanırım. Ben nakit burs almayıda ümit ediyorum hatta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Septams kullanıcısına yanıt
    Gürsel ve yemek konusu zaten okulda şikayet edilen başlıca konular bunları örnek vermen komik oldu biraz mevzu sadece arkadaş çevresi değil maalesef istanbulda 4sene daha yaşamayı aklım almıyor

• Prince Legolas kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum ama ailem, Bilkent Sabancının yanında Süleyman Demirel Üniversitesi şeklinde yaklaşıyor. Ben bunu söylediğim zamanda olur mu canım bilkentte çok iyi ama'larla başlayan cümleler kuruyorlar

• Bilkent isim olarak Sabancı'dan kat kat öndedir dünya çapında. Ayrıca kalite olarak da öndedir ve düzeni çok daha fazla oturmuştur. İlk kurulan vakıf üniversitesi olduğunu unutmayın. Mühendislikte okuyanların %30'u tam bursludur, %12-13 ü yarı bursludur. Sabancıya göre çok daha fazla burslu öğrenci almasına rağmen giren öğrencilerin puanları daha yüksektir. Hele burssuzların kalitesi arasında uçurum vardır. Sabancı'nın nasıl daha iyi olduğu hakkıdna ailenin nasıl bir argüman sunduğu çok merak ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Qatar Foundation kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüme gideceksin? Bilkent özellikle elektronikte tartışmasız 1 numaradır. Lisedeyken geziye götürmüşlerdi hala hayalimdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prince Legolas

Hangi bölüme gideceksin? Bilkent özellikle elektronikte tartışmasız 1 numaradır. Lisedeyken geziye götürmüşlerdi hala hayalimdir.

İşletme veya iktisata geçmeyi düşünüyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilkent Merkezi ile geçtiğinde tam burslu alıyor mu ki? ancak ücretli geçebilirsin diye biliyorum.

Perşembe ve cuma öğrenci işlerini aradım ancak yetkiliyle görüşemedim. Pazartesi tekrar arayacağım onuda sorarım. Ancak bölüm olarak tam burslu bir bölümede baş vurabilirim diye burs alabilirim sanırım. Ben nakit burs almayıda ümit ediyorum hatta

Arayinca sonucu yazabilir misin.

Bugünde aradım ancak hafta sonu olduğu için açmadılar sanırım
    Yarın arayacağım sonucu yazarım

• İstanbuldan Ankaraya geçmek istemene şaşırdım genelde tam tersi olur

Akademik olarak bilkentin daha iyi olduğunu düşünsemde maddi anlamda ailene külfet olmayacaksa (kaldıki onlar okul değişmeni istemiyor) istanbulda okuman ankarada okumandan daha iyi olur bu durumda. çünkü sabancınında bizim okul gibi üst düzey bir okul olduğunu düşünüyorum. tabi sabancı istanbuldan biraz uzak kalıyormuş sanırım o konuda çok bilgim yok sen daha iyi bilirsin.
  • Yatay geçiş gerçekleşse bile elementary kursundan başlamak zorunda kalırsın haberin olsun.
  • Qatar Foundation kullanıcısına yanıt
    Tabiki Sabancı.Bilkent yer yüzündeki cehennemdir oranın öğrencisiyim şu an Sabancıya yatay geçiş yapmak için elimden geleni yaptım fakat okul bu yıl yarı dönemde geçiş almayacağını söyleyince ciddi depresyona girdim yarın sabah psikoloğa gidicem.
    yatay geçişte burs yoktur bilkent 26 bin tl seneye 28 bin tl
    bilkentte hazırlığı geçmek gerçekten inanılmaz zordur 3.5 yıldır hazırlıkta olan 5 6 kişi tanıyorum,8.5 yıldır hazırlığı atlayamayan da ver ama ilk yarıyıl da atlayan da var gerçekten çok kasan atlayabilir tabi ama Bilkentin hazırlığı Sabancıdan ağırdır bunu heryerden araştırabilirsin.
    Ayrıca bu okulda çok öğrenci ölür çünkü insanlar +18 işler + alkol sigara+ arabaya tapar,okulda herkesin altında araba var.14 haziran gecesi bu tipler yüzünden trafik kazası geçirdim beyin kanaması ve yoğun bakım,ve o kaza da sadece ben kurtuldum,4 öğrenci vefat etti.Kısaca Allah herkesi oradan korusun diyorum,Sabancının kıymetini bil ve şu an tek sorumluluğun olan hazırlık atlamaya yoğunlaş.Kafandaki herşeyi bana özelden ya da buradan sorabilisin.

• Bence sallıyorsun cidden böyle bir olay yaşandı mı? Üni hakkında sallıyorsun bilmesek yutturacaksında olay gerçekten yaşandı mı diye merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pichie Rich

Bence sallıyorsun cidden böyle bir olay yaşandı mı? Üni hakkında sallıyorsun bilmesek yutturacaksında olay gerçekten yaşandı mı diye merak ettim.

sevgili önyargılı forumdaşımız,14.06.14 tarihinde ben o cehennemde okulun son günü bir trafik kazasıyla beyin kanaması geçirdim ve yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra beynimdeki kanama ve travmanın ölüm riski yok edildi.O kazada arkamdaki kardeşim boyun kırılması sebebiyle vefat etti.Her yıl o cehennemde buna benzer kazalar olmaktadır.Eğer hala buna inanmıyorsan çocukça yorumlar yapıp kendini de beni de rezil etme buralarda özelden talep edersen kanıtlarım,bilkent karşı köyün imamı değil,öyle kötüleyince bir şey kazanmayacağım ben.İnsanlara iyilik yapmak için bu kötü anımı paylaştım.
    Bilkentten uzak durun,hepiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: kedidirokedi

quote:

Bence sallıyorsun cidden böyle bir olay yaşandı mı? Üni hakkında sallıyorsun bilmesek yutturacaksında olay gerçekten yaşandı mı diye merak ettim.

sevgili önyargılı forumdaşımız,14.06.14 tarihinde ben o cehennemde okulun son günü bir trafik kazasıyla beyin kanaması geçirdim ve yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra beynimdeki kanama ve travmanın ölüm riski yok edildi.O kazada arkamdaki kardeşim boyun kırılması sebebiyle vefat etti.Her yıl o cehennemde buna benzer kazalar olmaktadır.Eğer hala buna inanmıyorsan çocukça yorumlar yapıp kendini de beni de rezil etme buralarda özelden talep edersen kanıtlarım,bilkent karşı köyün imamı değil,öyle kötüleyince bir şey kazanmayacağım ben.İnsanlara iyilik yapmak için bu kötü anımı paylaştım.

Allah rahmet eylesin kardeşim cidden bilmiyordum kusura bakma. okulda böyle bir kaza olduğunu duymuştum ama ben daha eski olduğıunu sanıyordum bu kasisler kazadan sonra yapılmış anladığım kadarıyla. Dediğim gibi özür dilerim tekrardan.

• quote:

quote:

Şu servis kazasından mı bahsediyorsunuz Bilkent köprüsünün orda olan?

• quote:

quote:

quote:

Allah rahmet eylesin kardeşim cidden bilmiyordum kusura bakma. okulda böyle bir kaza olduğunu duymuştum ama ben daha eski olduğıunu sanıyordum bu kasisler kazadan sonra yapılmış anladığım kadarıyla. Dediğim gibi özür dilerim tekrardan.

estafrullah.kasisler kazadan önce de vardı,okulda değişen hiç bir şey yok sadece nasıl kurtuldum diye ünlü olmuşum

• quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

quote:

Şu servis kazasından mı bahsediyorsunuz Bilkent köprüsünün orda olan?

hayır bilkent 3 tepesinde meydana geldi

• Bilkent'e tam burslu yatay geçiş yok, ancak şu lys puanıyla geçiş olayını tam bilmiyorum.

Bilkent iktisat-işletme ile sabancı arasında akademik olarak çok da fark yok, belki bilkent yarım adım öndedir daha eski olmasından ötürü. İkisinde de çok iyi ve genç hocalar var(bilkent'te princeton mezunu refet hoca falan varken sabancı'da da stanford doktoralı Mustafa afacan var mesela), kampus olarak da aynı şeyler geçerli. Kısacası gerek yok bence, Sabancı da on numara okul.

Şu "bilkentin hazırlığını 1250 yıldır veremiyorum"cu adamları dinlemeyin, ağustos ayında biraz kelime ezberleyerek ilk girişte geçtim cope'u. Kolay bir sınav değil ama 3 yılda geçemeyen adam net maldır. Eğitim biraz yoğun gerçi bilkentte, yine de günde 2 saat çalışarak 3,75 ortalama yaptım ilk dönem ki bunu daha da artıracağıma inanıyorum (eng101-102 bittikten sonra özellikle). Ortam da güzel, tabii tiki de var ama kendi kafana göre adam rahat bulursun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.