< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 2 Temmuz 2020; 12:31:28 > |
Netkent Akdeniz Bilim ve Araştırma Üniversitesi: YÖK Denkliği Resmi Olarak Yalanlandı
Son zamanlarda, Netkent Akdeniz Bilim ve Araştırma Üniversitesi'nin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmadığına dair haberler gündeme geldi. Bu haberler, "netkent mağdurları" olarak bilinen, söz konusu üniversiteden mezun olan veya halen eğitim gören kişiler arasında endişe yarattı.
YÖK, 2022 yılında yayınladığı bir açıklamada, Netkent Akdeniz Bilim ve Araştırma Üniversitesi'nin Türkiye'de faaliyet gösteren herhangi bir yükseköğretim kurumuyla bağlantılı olmadığını ve diplomasının Türkiye'de geçerli olmadığını açıkça belirtmiştir. Bu nedenle, "netkent üniversitesi" adı altında verilen diplomalar, Türkiye'de resmi olarak tanınmamaktadır.
Bilhassa hukuk fakültesi öğrencileri arasında popüler olan Netkent Üniversitesi, öğrencilerine "netkent üniversitesi denklik" vaadinde bulunmuştu. Ancak YÖK'ün yaptığı açıklama, bu vaadin gerçeği yansıtmadığını ve mezunların Türkiye'de avukatlık yapamayacaklarını ortaya koymuştur.
Bu durum, "netkent üniversitesi yorumları"nda da sıklıkla dile getirilmekte ve öğrenciler, verdikleri ücretler karşılığında aldıkları eğitimin geçerliliğinden endişe etmektedirler. YÖK'ün açıklamasının ardından, öğrencilerin "netkent" diplomasının geçerliliği konusunda daha dikkatli olmaları önerilmektedir.
Sonuç olarak, Netkent Akdeniz Bilim ve Araştırma Üniversitesi'nin Türkiye'de YÖK tarafından tanınmadığı ve diplomasının geçerli olmadığı unutulmamalıdır. Öğrencilerin, eğitim almayı düşündükleri üniversitelerin YÖK tarafından onaylı olup olmadığını kontrol etmeleri ve bu doğrultuda karar vermeleri önemlidir.