Öncelikle iyi günler. Bu sene otomotiv mühendisliği bölümünde üniversiteye başladım. İlk haftalarda gayet heyecanlı bir şekilde başlasam da gün geçtikçe bölüme karşı olan ilgimi kaybettim. Vize haftamda psikolojik olarak çok kötü duruma geldim ve hiçbir sınava girmeden acilen aile evime döndüm. Çünkü evde biraz daha yalnız kalırsam kendime zarar vereceğimden korktum. Döndükten sonra psikolojik tedaviye başladım ve şu anda herhangi bir problemim yok. Problemlerimin çoğunu düzelten şey bölüm değiştirme düşüncem. Merkezi yatay geçiş (bilmeyenler için herhangi bir not ortalaması veya devamsızlık dikkate alınmadan üniversite puanıyla başka bir bölüme geçme) ile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümüne geçmek istiyorum. Fakat 4 haftadan fazla devamsızlığım var ve vizelerin hiçbirine girmedim. İnternette yaptığım araştırmalarda ne devamsızlığın ne de başarısızlığın bir önemi olmadığı yazıyordu. Yine de bilgi sahibi biriyle konuşmak daha mantıklı olur diye düşündüm. Konu hakkında güncel olarak bilgi sahibi birisi yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler. |
Bildirim