Şimdi Ara

KYK vs EV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet hocalarım görmüşsünüzdür İstanbul Üniversitesi Beyazıttayım,Esenyurt Kyk ile ilgili bir konu açmıştım ona gelen yanıtlardan ve sonradan gelişen durumların ardından yeni bir konu daha açmak istedim.
    Bu Kyk işinin sıkıntılarından dolayı Ytü’de okuyan bir arkadaşımla eve mi çıksak düşüncemiz gelişti. 15-16 bin TL civarına eşyalı evler bulabildik.
    Ama bu nakil durumu,ilk seneden eve çıkmak,evin potansiyel masrafları gibi durumlardan dolayı net bir karar veremiyoruz.Eve çıkmanın da mali durumumuza bir etkisi olacak tabii ki.Sizin de bu konuda ne kadar masrafınızı oluyor farklı senaryolarda söylerseniz sevinirim.Şu an kafamda bulunan seçenekleri sizinle paylaşıp yorumlarınızı almak isteyeceğim…

-Esenyurt Kyk Yerleşip nakil bekleyip maddi açıdan rahat olmak(Günde 4-5 saat yola ayırdıktan sonra maddi olarak iyi olsam ne fayda sağlar bilmiyorum)
    -Direkt eve çıkıp normal şartlarda cebime kalacak parayı ev masraflarına ayırmak
    -Esenyurt Kyk yerleşip Nakil sonucu olumsuz olursa dönem ortası eve çıkmak

Yorumlarınızı bekliyorum…

• Yol işini geçtim, esenyurtta şahit olacağın olaylar bile başlı başına eve çıkma sebebi.
  • faturalar 2kya yakın tutsa, evde yemek vs. market harcama aylık 9-12k(her şey çok pahalı 3-4 parça şey alıyorsun 100-200 oluyor hemen) olsa 11-14k olur toplamda yemek+ fatura bir de kira eklenince 11-14+16 dan 27-30k olur ikiye bölseniz 13.5-15k olur bir kişi için

• KYK çekilmez yakın olsa gene idare edersin ama üniversitede ulaşım kolaylığı çok önemli İstanbul gibi bir yerde söve söve okula gidersin ulaşım zorsa. Eve çık derim
  • bounlukizaraniyor kullanıcısına yanıt
    Evet hocam özellikle tekel bayilerden uzak durmak lazim
  • yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam açıkçası faturalar düşündürtmüştü beni onun harici masraflar pek zorlamaz gibi bizi
  • Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Söve söve gitmenin yanında o yol yorgunluğundan sonra insanın başka bir şey yapacak enerjisi kalmaz diye düşünüyorum
  • berlinduvarı kullanıcısına yanıt

elektrik 300 geliyordu zamlardan önce zamlardan sonra 450 geldi. internet faturası 270. suya çok fena zam geldi istanbulda 100 geliyorken 300 geldi. doğalgaz geliyor en çok zaten geçen sene 800 geliyordu bu sene zamlarla en az 1k olur. telefon faturası 200. 450+270+300+1000+200 = 2.220 gibi bir şey olur kışın maksiumum. en büyük dert doğalgaz doğalgaz kullanmadığınız zaman 1.5k olur maksiumum. tabi yine zam gelir ocağa doğru maaş zammı yapıcaklarından. Ocak ve temmuz ayları zam ayları en nefret ettiğim aylar.

• berlinduvarı kullanıcısına yanıt

Öyle bazı günler 2 saat ders için 3 saat yol çekersin o zaman işkence gibi oluyor

• Upp var mı başka önerisi olan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.