Şimdi Ara

KYK vs Yurt çıkmazsa ne yapacağız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
9.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selam! Samsun, Konya gibi şehirlerde okulu kazandık kayıt yaptık KYK'ye de başvurduk ama çıkmadı diyelim. Ne yapacağız?

Maddi durum da iyi sayılmaz. KYK yurdu dışında seçeneklerimiz neler olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

KYK Yurt Çıkmazsa Ne Yapacaksınız?

Üniversite sınavlarını başarıyla tamamladıysanız ve yurt başvurusu yaptıysanız, muhtemelen KYK yurt sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuzdur. Ancak, KYK yurtları sınırlı sayıda olduğundan, herkese yurt çıkmama ihtimali vardır. KYK yurdu çıkmazsa ne yapacağınızı şimdiden düşünmenizde fayda var.

Alternatif Barınma Seçenekleri

• Özel Yurtlar: KYK yurtları kadar uygun fiyatlı olmayabilirler, ancak daha fazla oda seçeneği ve daha fazla konfor sunarlar.
    • Apart Daire Kiralama: Birkaç arkadaşınızla bir araya gelerek bir apart daire kiralayabilirsiniz. Bu seçenek, özel yurtlardan daha ucuz olabilir, ancak faturaların paylaşılması gerekir.
    • Aile Yanı Konaklama: Ailenizin veya tanıdıklarınızın yanında kalma imkanını araştırın. Bu seçenek, maliyetleri düşürmenize yardımcı olabilir.

Mali Yardım Olanakları

• KYK Bursları: KYK, maddi durumu yetersiz öğrencilere burs desteği sağlar. Yurt çıkmayan öğrenciler de bu burslara başvurabilirler.
    • Belediye Bursları: Bazı belediyeler, üniversite öğrencilerine burs desteği verir. Belediyenize başvurarak bu imkanlardan yararlanabilirsiniz.
    • Vakıf Bursları: Pek çok vakıf, eğitim alanında çeşitli burslar verir. Bu vakıfların burs ilanlarını takip edin ve uygun olanlara başvurun.

Diğer Hususlar

• Yurt Bekleme Listesi: KYK yurtlarına yerleşemezseniz, yurt bekleme listesine alınmayı isteyebilirsiniz. Boşalan yerler olduğunda başvurunuz işleme alınacaktır.
    • Üniversite Kampüsünde Kalma: Üniversitenizin kampüsünde konaklama seçenekleri olup olmadığını araştırın. Kampüs yurtları veya misafirhaneler, geçici bir çözüm sağlayabilir.
    • Taşıma Seçenekleri: Yurt dışında ikamet edecekseniz, kampüse ulaşım seçeneklerini göz önünde bulundurun. Toplu taşıma araçlarını, özel servisleri veya bisiklet gibi alternatifleri değerlendirin.

KYK yurtları çıkamayabileceği gerçeğini kabul etmek önemlidir. Alternatif barınma seçeneklerini ve mali yardım olanaklarını araştırmak, stresinizi azaltacak ve üniversite hayatına sorunsuz bir şekilde geçiş yapmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence bi cadir alip parkta kamp kurmak hic olsa cami lavabolari hizmette
    Saka bi yana da kafayi yerim yaa zaten sonucu dusunmekten kafayi yicem bi de bunu dusunemem
    Bu arada kac k beklliyorsunuz ve hangi bolum belki ona gore bir uni soylerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kyk da yurtların misafir uygulamalrı bir kaç haftalığına çıkmazsa geçici olarak bi apart filan kiralayabilirsiniz. Çıktıktan sonra geçersiniz zaten. Özel yurtlara parayı yatırırdıktan sonra çıkmak sıkıntı oluyor. Çıkabilirsiniz ama geri kalan günleri de ödemiş oluyorsunuz. Aklınızda bulunsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cemaat yurtlarına yol görünüyor demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F059F8BEE

Bence bi cadir alip parkta kamp kurmak hic olsa cami lavabolari hizmette
    Saka bi yana da kafayi yerim yaa zaten sonucu dusunmekten kafayi yicem bi de bunu dusunemem
    Bu arada kac k beklliyorsunuz ve hangi bolum belki ona gore bir uni soylerim
    Camide yatma tecrübem var hocam kolay alışırım :))
    Netleri yazınca sayısal 105 bin, ea 40bin civarı gösteriyor. Bilgisayar müh istiyorum hocam. Ona da Samsun, Konya, belki Trabzon, Karabük, Manisa gibi yerler geliyor galiba. 2.mezunluğum olduğu için kesin gitmek istiyorum. 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94B38574C

Kyk da yurtların misafir uygulamalrı bir kaç haftalığına çıkmazsa geçici olarak bi apart filan kiralayabilirsiniz. Çıktıktan sonra geçersiniz zaten. Özel yurtlara parayı yatırırdıktan sonra çıkmak sıkıntı oluyor. Çıkabilirsiniz ama geri kalan günleri de ödemiş oluyorsunuz. Aklınızda bulunsun.
    Teşekkür ederim hocam kenara not alacağım. Bu apart dediğiniz ortalama kaç TL civarı oluyor bilginiz var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: imparator081

Cemaat yurtlarına yol görünüyor demektir
    Aman hocam Allah onlara muhtaç etmesin. Menzilcilerle zamanında bi karşılaşmamız oldu, ucuz diye havuzlarına gittim peşime takıldılar, bırakmadılar uzun bir süre.

• Selçuk üniversitesini kazanırsan Atatürk Yurtları var okula ait onlara başvur kesin çıkar dışarda kalmazsın.Yurt ücretleri kyk ile aşağı yukarı aynıdır , yemekleri falanda fena sayılmaz odalar 4 kişilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

Selçuk üniversitesini kazanırsan Atatürk Yurtları var okula ait onlara başvur kesin çıkar dışarda kalmazsın.Yurt ücretleri kyk ile aşağı yukarı aynıdır , yemekleri falanda fena sayılmaz odalar 4 kişilik.
    Hocam Selçuk'u böldüler Konya Teknik yaptılar. Dediğiniz yurt oraya bağlıysa ona da bakarım ihtiyaç olursa. Çok sağ olun. Bir de okula ulaşımı kolay olan semtleri biliyor musunuz ?
  • gaziisteyengenc kullanıcısına yanıt
    Konya teknik öğrencileri okulun eksikleri tamamlanana kadar selçuk üniversitesinin yurt, kütüphane vb. imkanlarını kullanabilecekler diye biliyorum. en azından okul ilk bölündüğünde bizim öğrendiğimiz bu şekildeydi. Zaten mühendislik fakültesi de selçuk kampüsünde.
  • seasonofchange S kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkürler.
    Altta yorum yapan arkadaşın dedikleri doğru.Henüz Konya Teknik tamamlanmadı tamamlanana kadar Selçuk ile her şeyi ortak yemekhane,kütüphane vs gibi yani başvurabilirsin.Bosna Herkes mahallesi yürüme mesafesi 15-20 dakika dolmuş ile 4-5 dakika.Türkiyenin en büyük öğrenci mahallesi vs diyolar ne kadar doğru bilmiyorum.Ev falan tutacaksan burdan tutarsın.Yeni avm yapılıyor Forum Konya diye Bosnaya.Ben ilk geldiğimde o kadar beğenmiyordum ama avm ile birlikte baya gelişir zaten gelişmiş bir mahalle eksiği gediği yok.Bunun dışında bu yıl 5 bin kişilik erkek yurdu açıldı eğer kykya başvurursan büyük ihtimalle burası çıkacaktır sana.Yeni yurdun konumu biraz kötü çünkü tramvaya 15 dakika yürüyorsun tramvayla da okula 20 dakika da falan varıyorsun.Bunun dışında Necmettin Erbakan Üniversitesi Selçuk ile tamamen zıt bır konumda.Eğer selçuk kampüsten necmettine gitmek istesen min 2 vasıta değişmek zorundasın ve 1.30 saat sürer en az.Zafer,aladdin konyanın merkezi diye geçer ama çok fazla gideceğini düşünmüyorum eğer selçukta okursan.Meram çok güzeldir hatta konyanın en güzel en elit yerleri meramdadır çünkü zenginler hep meramda oturur hatta apartman bile çok yoktur genelde hep müstakil 1-2 katlı evler vardır.Başka sorun varsa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Chesterfield

Altta yorum yapan arkadaşın dedikleri doğru.Henüz Konya Teknik tamamlanmadı tamamlanana kadar Selçuk ile her şeyi ortak yemekhane,kütüphane vs gibi yani başvurabilirsin.Bosna Herkes mahallesi yürüme mesafesi 15-20 dakika dolmuş ile 4-5 dakika.Türkiyenin en büyük öğrenci mahallesi vs diyolar ne kadar doğru bilmiyorum.Ev falan tutacaksan burdan tutarsın.Yeni avm yapılıyor Forum Konya diye Bosnaya.Ben ilk geldiğimde o kadar beğenmiyordum ama avm ile birlikte baya gelişir zaten gelişmiş bir mahalle eksiği gediği yok.Bunun dışında bu yıl 5 bin kişilik erkek yurdu açıldı eğer kykya başvurursan büyük ihtimalle burası çıkacaktır sana.Yeni yurdun konumu biraz kötü çünkü tramvaya 15 dakika yürüyorsun tramvayla da okula 20 dakika da falan varıyorsun.Bunun dışında Necmettin Erbakan Üniversitesi Selçuk ile tamamen zıt bır konumda.Eğer selçuk kampüsten necmettine gitmek istesen min 2 vasıta değişmek zorundasın ve 1.30 saat sürer en az.Zafer,aladdin konyanın merkezi diye geçer ama çok fazla gideceğini düşünmüyorum eğer selçukta okursan.Meram çok güzeldir hatta konyanın en güzel en elit yerleri meramdadır çünkü zenginler hep meramda oturur hatta apartman bile çok yoktur genelde hep müstakil 1-2 katlı evler vardır.Başka sorun varsa cevaplayabilirim.
    Hocam sağ olun not aldım valla en çok barınma ve yarı zamanlı iş imkanını düşünüyorum bir de kiraların uçuk olmamasını. İnşallah yurt çıkarsa sorunlarım büyük ölçüde azalacak gibi.
    İnternetten araştırdığım kadarıyla Konya'da mühendislik okumanın faydaları çok oluyormuş. Seminer vs diğer şehirlere göre yeterli düzeydeymiş.

Şu an için bir sorum yok açıklanınca netleşir her şey. Tekrar teşekkür ederim.
    Tercih dönemi rahatsız edebilirim sizi, eğer isterseniz. :)

rica ederim merak ettiğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım
    Ben bir ay kalmıstım 700 liraya ama şehirden şehire değişir muhtemelen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben Mersinde kyk yurdu beklerken yasadiklarimi anlatayım.2.5 ay boyunca okula her gun Adanadan trenle gidiyordum.Yedek bekliyordum 132.yedektim en basta.

Kykda misafir olarak girmek cok zor ve en fazla 3-5 gun izin verirler.

Apartlar bile senelik para istiyor.Aylik kalayim sonra cikarim mantigina izin vermiyorlar.

Ozel yurtlar zaten oyle 1 yillik kaydi hemen yapiyorlar.Çıkış şansın olmuyor.

Eger kykda yedek beklenilecekse en mantiklisi bir akraba ya da arkadasin evinde kalmak.Ya da umidi kesip yurt veya aparta kayit olmak.Veyahut da eve cikmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 9 Temmuz 2019; 9:6:7 >
  • En iyi ihtimalle kyk yedeginde olursun yakin bi sıralamaysa ciksaya kadar bir yer bul kendine ben 15 gun rastgele bi yurtla anlaistim. En kötü ihtimalle sana ilim yayma yolu gözüktü. Fiyat olarak kyk dan daha ucuza geliyor ama orda yapabilirmisin bilmem sonuçta bilalin vakfı

• Gidince iş bulabilirsem rahatlarım aslında ama hem okul hem iş olacak ve diğer sıkıntılar da... Akışına bırakacağım :) Teşekkür ederim bilgiler için
  • Eruvetos E kullanıcısına yanıt
    Ne olacağı belli olmaz hocam ya. Yeni bir hayat olacak, tutunmamız lazım. Hep onlar bizi sömürüyor biz de Bilal'i sömürelim azıcık :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.