Şimdi Ara

KYK YURT ÜCRETLERİ HAKKINDA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
13.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: OnuR344

quote:

quote:

saolun arkadaslar
    son bir soru bu ihlas yurtlarının cemaatle bir bağlantısı var mı? babamın bir arkadası önerdi de o yüzden soruyorum (ihlas vakfı)

O vakfın Gülen Cemaati'yle bir ilgisi yok; ancak muhafazakar imajlı ve bu çerçevede kurallar koyan bir vakıftır. Eskiden TGRT'de de sık sık reklamları dönerdi.

Karakterinize uymuyorsa, önermiyorum.

ne derece muhafazakar hocam mesela gülen cemaatin evlerindeki gibi mi yoksa normal devlet yurdundan farkı yok mu? normal cemaat evlerindeki gibiyse kykyı kaçırmayalm biz

Gülen Cemaati'ne bağlı yurtlar ve evler hakkında söylenen, anlatılan şeylerin benzerleri geçerli yine.

Derece merece ayrımı yapmıyorum. Karakterine uymuyorsa, bu tür yurtları önermem. KYK yurtları, özellikle de yüksek ücretli yurtlar, en iyi tercihlerden birisi olacaktır.

bugün türkiye gazetesinin müdürü geldi ortalığı karıştırdı gitti yahu benim kızımda yıllık 2.500a kalıyor falan diye gayet güzel hotel gibi diye falan konustu işte. benimde hiç içime sinmedi nedense
    hocam bu normal yurt yada yüksek ücretli yurtların çıkmama ihtimali nedir? birde bu yüksek ücretli yurtların sayısı hem daha az hemde her yerde yok bunun sebebi nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: cidik

quote:

Depozito ücretlerini yurt kaydı yaparken ödüyorsunuz.

Aylık ücretleri de genelde 3 ayda bir alıyorlar. Yani genel yurtlar için aylık ücret olan 99 TL'yi, yüksek ücretli yurtlar için de KYK'nın sitesinde verilmiş 100-200 TL arasındaki aylık ücretleri 3 ile çarpın. Bunu 3 ayda bir vereceksiniz.

yok dostum yüksek ücretli yurtların taksitleri aydan aya ödeniyor ben kaldım ordan biliyorum.

3 aylık isteyenler de var, ondan dedim. Arkadaşım da KYK'da kalıyor, 3 ayda bir ödüyormuş.
  • yeni oluşum çünkü.
    ayrıca normal yurtlarıda değiştirme çabaları devam ediyor.

gene ücret ve extralar için kyk nın sitesine bakın.
    hiç biyerde nedense bahsedilmeyen yemek yardımları filan var.kyk nın sitesinde yazıyo hersey.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saolun arkadaslar
    son bir soru bu ihlas yurtlarının cemaatle bir bağlantısı var mı? babamın bir arkadası önerdi de o yüzden soruyorum (ihlas vakfı)

O vakfın Gülen Cemaati'yle bir ilgisi yok; ancak muhafazakar imajlı ve bu çerçevede kurallar koyan bir vakıftır. Eskiden TGRT'de de sık sık reklamları dönerdi.

ne derece muhafazakar hocam mesela gülen cemaatin evlerindeki gibi mi yoksa normal devlet yurdundan farkı yok mu? normal cemaat evlerindeki gibiyse kykyı kaçırmayalm biz

Gülen Cemaati'ne bağlı yurtlar ve evler hakkında söylenen, anlatılan şeylerin benzerleri geçerli yine.

Derece merece ayrımı yapmıyorum. Karakterine uymuyorsa, bu tür yurtları önermem. KYK yurtları, özellikle de yüksek ücretli yurtlar, en iyi tercihlerden birisi olacaktır.

bugün türkiye gazetesinin müdürü geldi ortalığı karıştırdı gitti yahu benim kızımda yıllık 2.500a kalıyor falan diye gayet güzel hotel gibi diye falan konustu işte. benimde hiç içime sinmedi nedense
    hocam bu normal yurt yada yüksek ücretli yurtların çıkmama ihtimali nedir? birde bu yüksek ücretli yurtların sayısı hem daha az hemde her yerde yok bunun sebebi nedir?

Kendi reklamlarını yapmışlar işte. İhlas Vakfını araştırabilirsin. Gülen Cemaati'yle ilgisi olmasa da, karakter olarak yakınlar yine. Sana uymuyorsa, tercih etmeni pek önermiyorum.

Yüksek ücretli yurtların olanakları daha iyi ve bunlara ayrılan ödenekler daha fazladır. Bir de bunlar yeni bir yurt tipi. Bu nedenle her ilde ve çok sayıda mevcut değiller.

KYK yurtlarının ilk seferde çıkmama ihtimali, asil olarak kazanamama ihtimalin nedir? Aşağıdaki durumlardan en az birine sahip olanlar, KYK yurtları için öncelikli olanlar.

Şehit çocukları
    Gazi çocukları
    Annesi ve babası vefat edenler
    Annesi-babası boşanmış olanlar
    Millî ve amatör sporcular
    Darüşşafaka Lisesi mezunları
    Liseyi yetiştirme yurdunda tamamlayanlar
    KYK personellerinin çocukları
    KYK emeklilerinin çocukları
    KYK Yönetim Kurulu üyelerinin çocukları
    Vücudunun %40'ından fazlasının işlev görmemesine neden olacak kadar özürlü olmak
    Malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazifa malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları

Eğer bu durumlardan hiçbirine sahip değilsen, tamamen şansına kalmış. Eğer büyük bir şehre gidiyorsan, bu durumlara sahip olmayıp çıkma ihtimalinin pek yüksek olmadığını söyleyebilirim. Yedek listeye kalabilirsin. Yedek listenin ilerleme hızı ve sana yurt çıkma süresi de gideceğin ilin nüfus büyüklüğüne göre değişir. İstanbul gibi kalabalık illerde yedek liste daha hızlı ilerliyor. Yedek listede kaçıncı olduğuna da bağlı, belli olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 9 Ağustos 2011; 21:40:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saolun arkadaslar

Kendi reklamlarını yapmışlar işte. İhlas Vakfını araştırabilirsin. Gülen Cemaati'yle ilgisi olmasa da, karakter olarak yakınlar yine. Sana uymuyorsa, tercih etmeni pek önermiyorum.

Yüksek ücretli yurtların olanakları daha iyi ve bunlara ayrılan ödenekler daha fazladır. Çünkü her odada bir banyo ve bir tuvalet mevcut, ranza yok, odada buzdolabı ve televizyon mevcut, sıcak su sorunu genelde olmaz. Bunları karşılamak, genel yurtların masraflarını karşılamak kadar kolay değil. Bir de bunlar yeni bir yurt tipi. Bu nedenle her ilde ve çok sayıda mevcut değiller.

KYK yurtlarının ilk seferde çıkmama ihtimali, asil olarak kazanamama ihtimalin nedir? Aşağıdaki durumlardan en az birine sahip olanlar, KYK yurtları için öncelikli olanlar.

Şehit çocukları
    Gazi çocukları
    Annesi ve babası vefat edenler
    Annesi-babası boşanmış olanlar
    Millî ve amatör sporcular
    Darüşşafaka Lisesi mezunları
    Liseyi yetiştirme yurdunda tamamlayanlar
    KYK personellerinin çocukları
    KYK emeklilerinin çocukları
    KYK Yönetim Kurulu üyelerinin çocukları
    Vücudunun %40'ından fazlasının işlev görmemesine neden olacak kadar özürlü olmak
    Malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazifa malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları

Eğer bu durumlardan hiçbirine sahip değilsen, tamamen şansına kalmış. Eğer büyük bir şehre gidiyorsan, bu durumlara sahip olmayıp çıkma ihtimalinin pek yüksek olmadığını söyleyebilirim. Yedek listeye kalabilirsin. Yedek listenin ilerleme hızı ve sana yurt çıkma süresi de gideceğin ilin nüfus büyüklüğüne göre değişir. İstanbul gibi kalabalık illerde yedek liste daha hızlı ilerliyor. Yedek listede kaçıncı olduğuna da bağlı, belli olmaz.

teşekkürler hocam
    şu sonuclar bi açıklansada ona göre hareket etsek bizde

• yani öle böle sonuçda cıkıyor dimi en fazla kaç ay bekleriz yüksek ücretli yurdun cıkması için ve bu sırada nerede konaklicaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticArt

yani öle böle sonuçda cıkıyor dimi en fazla kaç ay bekleriz yüksek ücretli yurdun cıkması için ve bu sırada nerede konaklicaz

Elbet çıkıyor tabii ki. Gideceğin ile ve yedek listede kaçıncı olacağına göre değişir; ama en kötü ihtimalle, ortalama, 2-3 ayda yurt çıktığını biliyorum.

İlla KYK yurdunda kalmak istiyorsan ve bu çıkana kadar bekleyeceksen, KYK'nın misafirhanelerinde kalabilirsin. Ancak bunların olanaklarının iyi olmadığını söyleyeyim. Günlük kaç lira olduğunu şu an tam hatırlayamıyorum.
  • 2010 için; 2.40 ve 1.60 şeklinde yemek fişleri toplamı 4 tl olmak üzere her yemekten sonramı ödeniyor?
    bunların arasında öğlen yemeğini göremedim heralde onuda dışardan falan halledicez bir şekilde
    birde eğer iö bir programa yerleştirilirsek yurda girş çıkış nasıl olacak, misal 11de falan ders bitse 12-1 de yurda döndüğümüzü düşünürsek girişde bir problem yaşarmıyız gece olduğundan dolayı?
  • hayır. bildigim kadarıyla aylık fiş veriyolar.

hayır. sorun olmaz. tek sen olmayacaksın o yurtta iö. ama seni sevmeyecek oda arkadaşların :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.