Şimdi Ara

kz zsn pro dip ses sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
5.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım, sorunu sen tarif etmişsin. Müzik açıkken sesi kapattığımda bu sesleri hissediyorum demişsin. Bu seslerin sistem-donanım sesi olduğunu anlamak zor olmamalı. Kablolu kulaklık neden veya nasıl o sesleri üretir? En başta belirttiğim gibi bu sesler her cihazda oluşur, kalitesiz donanıma sahip veya yazılım durumuna veya ses geliştirme ayarlarına bağlı olarak bazı cihazlarda daha fazla hissedilir (veya bazı cihazlarda hissedilmez). Hassasiyeti yüksek kulaklıklarla diğer kulaklıklara göre daha fazla hissedilebilir.

Yine en başta yazdığım gibi bu sorunu ben de yaşadım. Satıcı ile yazışmanda da; satıcı sana daha önce bu şekilde sorun bildirip ürünleri gönderenler oldu fakat kulaklıkla ilgili olmayan bir sorun olduğunu belirtmiş fakat sen ona da bu sorunu neden benden başka kimse yaşamıyor demişsin.

Son yıllarda üretilen en başarılı F/P ürünü olan KZ ZSN Pro'nun bu şekilde konu edilmesi üzücü. Herkese ısrarla tavsiye ettiğim bir kulaklık çünkü.

Son olarak konu belki daha iyi anlaşılabilir diye örneklendireyim;

Bilgisayarda ZSN Pro takılı ve çalan hiçbir ses yok..tarayıcıya (google chrome) tıklayıp açıyorum ve bir hışırtı sesi geliyor kulaklıktan. Google chrome ses üretecek bir uygulama değil fakat donanımda (ses kartı-anakart-ekran kartı vs) bir etkileşim yaratıyor ve o bahsettiğimiz ünlü dip ses ortaya çıkıyor.

Aynı denemeyi KZ ATR ile yapıyorum fakat bu sesleri neredeyse hiç duymuyorum..neden? çünkü ATR ZSN Pro kadar hassas bir kulaklık değil.

Yine aynı denemeyi bu kez ses çıkışına dip ses vermeyen iphone ile yapıyorum ve bu sesleri iki kulaklıktan da duymuyorum.

Bu konuda, kalitesi ile bilinen Shure teknik servisi de birçok soruya muhatap olmuş.. linkte bulunan şemalar ile sorunun nasıl ortaya çıktığını ve nasıl çözülebileceğini anlatmaya çalışmışlar. Onlar da aynı şekilde kulaklığın hassaslığından ve cihazlardaki dip seslerden (electronic background noise) bahsediyor.

Umarım linkteki bilgiler fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiFi -- 4 Ocak 2020; 9:4:53 >

• Dip ses tecrübeme göre kulaklığa göre artar yada azalırdı. Ama kulaklığın da etkisi bunları yasıtmak yada yansıtmamak biçiminde olurdu. Yani mesele ne yazıkki cihaza geliyor.

Bunun yanında mesele kalite kontrol ile de olabilir. Dip ses daha ziyade mid bandına aittir ve Zsn Proda da mid kısmı bir tık yükseltilmiştir. Bu yüzden net gelir dinlene. Sizdeki parçada da normalden yükseke çıkıp ve farkedilmeden üretim bandından devam etmiş olabilir.

Kulaklığı karşı ödemeli şekilde bana yollayın bakayım ve çeşitli cihazlarla ve senaryolarla denemesini yapayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mair kullanıcısına yanıt
    Sonunda bir bilirkişi olaya el koydu! Evet belirttiğiniz gibi mid frekanslarla ilgili bir durum..dip ses mevcut olan bilgisayarda ZST Pro ile ZSN Pro'yu deneyip karşılaştırdığımda bu sesleri ZSN Pro ile daha çok hissediyorum. Bilindiği gibi ZST Pro daha belirgin olarak V ses karakterli bir kulaklık yani midler aşağıda.
  • Şurada gördüğünüz grafik kulaklığın 1 birim sinyale nasıl tepki verdiğini ölçer.

kz zsn pro dip ses sorunu

Ve görebilirsiniz ki Zsn Proda alt midler Zsn'ye göre daha yüksek. Bu durum ikisini kıyasladığım incelememde de belliydi.
    Zsn Pro'da alt midler daha yüksekken her kulaklıkta olabilecek dip sesin daha belirgin olması anlaşılabilir bir durumdur.

Ha kaynak cihazda bir de elektriği ses devrelerinden ayırma veya cihaz içi / dışı elektromanyetik izolasyon iyi değilse dipses daha güçlü gelir. Kulaklığınız da bunları zaten daha fazla gösterebiliyorsa bu durum kulaklarınızın hassasiyetine bağlı olarak şikayete dönüşebilir.

• Ben de kz zsn pro kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Bilgisayarda dip ses sorunu oluyor. J7prime ye taktiğin da sorun yok. Bence sorun bilgisayarlarda kaliteli ses kartı kullanılmıyor olması. Çünkü firmalara maliyeti düşürmek için bu ses kartlarını koyuyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.