Şimdi Ara

l (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
9
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir de yukarıda İİBF konusunda Üniversite önemsiz vb. bir şeyler yazılmış;o noktaya bir yorumda bulunmak isterim.
    Maalesef,ilkokuldan beri bir yerlerimizi yırta yırta girdiğimiz Odtü-Boğaziçi-Koç vb. başlıca üniversitelerin İİBF'leri çok farklıdır;bence kimse kendisini kandırmasın. Türkiye'de yüksek boyuttaki çoğu firma (International Stage'de olanlar özellikle) açık açık üniversite ismi verir eleman ister. British American Tobbacco / Unil. / Philip Morris gibi şirketlerin bu okullarda adamları eksik olmaz. Ben henüz başlarda olmama rağmen,okuluma gelen Arap asıllı bankalar çok sıcak baktılar. Hatta onlardan da bu konuda çok öneri,tavsiye dinledim.

Neden bilmiyorum ama daha düşük düzeyde okullarda okuyan arkadaşlar nedense bu belli başlı okullara giden öğrencilerin o 4-5 sene boyunca yatıp uyayacaklarını farz ediyorlar sanıyorum. Halbuki olay öyle değil;iyi düzeydeki okullar her açıdan öğrenciye ekstra bir vizyon kazandırıyor. Öğrenci daha da hırslanıyor. (Tamamen kendi kişisel gözlemim.)

• quote:

Orijinalden alıntı: metunewir

Hocam Merhabalar,

Ben ODTÜ İİBF öğrencisiyim. Hazırlık okudum,iyi düzeyde İngilizcem var. Fakat İngilizce'den çok daha iyi düzeyde Arapça biliyorum. Anadilim düzeyinde (Lehçelere hakimim.) Fakat hocalarım eğer bir dilde daha kendini zorlarsan tüm Devlet kurumları kapılarını açar diyorlar. Bir yandan da acaba öğrenmesem bu iki dilime sahip kalmaya devam etsem mi diyorum. Çünkü dil öğrenmek kolay bir uğraş değil.
    Ne önerirsiniz siz bana? Özellikle 4 sene sonrası için. Yani bu iki dil yeterli mi sizce? (Not:20 yaşındayım.)
    Çok teşekkürler.

ingilizce ve arapçanın yanına bide rusça öğrensen seni almıyacak işveren yok
  • Erasmus dolayısıyla bir dönem boyunca Isveç'te bulundum. Isveç'te İngilizce bilme oranı %86 civarında. İsveç, Avrupa'da yabancı dil olarak İngilizce bilme oranı en yüksek olan ülke. Dolmuşçusundan temizlikçisine herkes İngilizce konuşuyor. Buna rağmen iş başvurusu yapmak istediğimde gereksinim olarak karşınıza Isveççe gereksinimi koyuyorlar. Bunu yapmayan yalnızca uluslararası çalışan şirketler. Bu Avrupa'da genel bir durum. Eğer bulunduğunuz ülkenin lokal dilini bilmezseniz hem iş bulmanız zorlaşıyor hem de sosyal olarak kendinizi dışlanmış hissediyorsunuz. Ben Bilgisayar Mühendisliği lisans öğrencisiyim. Mesleki olarak ilerde ihtiyacım olmayacağımı bildiğim halde Isveççe öğreniyorum. Sizlere önerim eğer gelecekte Avrupa'da yaşamayı planlıyorsanız İngilizce yanında gideceğiniz ülkenin lokal dilini de öğrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan1905388 -- 18 Ocak 2019; 23:12:23 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.