Şimdi Ara

l (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
9
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Söylediğinize inanamadım.Çok şaşırdım.
    Eğer durum bu ise gerçekten çok ilginç
    Ülkemizde Farsça bilen az olduğunu biliyorum.
    Fakat pek aranılan bir dil değil diye biliyorum.
    Yalnız şöyle bir detay da var bu konuda.
    Bunun gibi ekstrem olaylar ne kadar yaşanır ki?

2015 YDS'de Farsça'ya 755 kişi girmiş.
    Arapça 4849
    Rusça 1106
    Bu yazdığınız dillerde sınava giren Arapça hariç az.
    Zaten sınav ortalamaları da düşük.
    Bu dillerin öğrenme süresi en kısadan en uzuna şu şekilde bir sıralama olur.
    1.Farsça(Grameri çok az.)
    2.Arapça
    3.Rusça

Açıkcası bu konuda size bir tavsiye bulunamam.
    Çünkü bu dillerin hukuk alanında ne kadar işe yaradığını bilmiyorum.
    İnternette forumlarda bilgiler var ama yıllar önce yazılmış eski bilgiler.
    Madem hocanız böyle bir şey anlatmış siz en iyisi hocanıza sorun.Daha doğru cevap alırsınız.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba
    Elektrik Elektronik mühendisligi 4. Sinifa gectim
    Ingilizce seviyem preintermedite kelime bilgim cok fakat gramar eksikkigim var. Bu yil dil kursunada gidicem sizce advanced konumuna gecebilirmiyim gunde 4 5 saat calismayla?

Ikinci dil olarak almanca dusunuyorum lider firmalar siemens vb almanca tabanli hep dusuncelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.İngilizce dışında bir dil öğrenmenize mesleğiniz için gerek yok.Hatta Japonca,Almanca falan öğrenin diyecekler.Boşuna öğrenmeyin.Hiçbir işinize yaramaz.Sizin bölümde eğer dil bilmeden asgari ücret alırsınız.Ama İngilizce'yi çok iyi düzeyde bilirseniz bunun en az 4 katı maaşınız artar.Bu kadar önemli bu meslek için.
    2.Bir yılda günlük 4-5 saat çalışırsanız rahatlıkla advanced olabilirsiniz.Size sitedeki cbc derslerini öneriyorum.
    3.Siemens gibi şirketlerde eskisi gibi değil her şey İngilizce.Adamlar konferansları bile Almanca değil İngilizce yapıyor.
    4.Size iyi düzeyde İngilizce değil çok iyi düzeyde İngilizce lazım.Öğrenebildiğiniz kadar öğrenin.Başarılar.
  • Hocam merhaba elektrik ve elektronik mühendisliği okuyorum. Bölüm ingilizce ve benim seviyem B2 C1 arası şimdilik, önümüzdeki 4 sene boyunca C2 ye çıkarmaya çalışacağım. Asıl mesele 2. Dil olayı.
    Bu alanda ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama sorduğum kişilerin çoğu sadece ingilizce yeter dedi, bir kısmı da 2. Dil zaman kaybı olur dedi. Bir yandan da mühendislik alanında dünyada önde olan Almanya, Japonya, Rusya gibi ülkelerin dillerini bilmek diğer dillere göre daha avantajlı olur sanırım. Benim de aklımda intonasyonu hoşuma gittiği için çok sevdiğim ve öğrenmeyi düşündüğüm bir İspanyolca var. (okulda ders olarak bütün bu diller açılıyor, en azından Upper intermediate seviyesine kadar kurs bulma gibi bir sıkıntım yok). Lisede almanca görmüştük, onun dışında boş vakitlerimde bir süre japonca ve Rusçaya baktım gramer, kulağa hoş gelip gelmeme vs, bu dillerin hiçbirini sevmedim.
    Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama durum bu, tavsiyeniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hep ovula üniversite öncesine göre yorumlar yapılıyor..Doğal ama ötesi de var sonrası da var..
    İş yaşamında olanlar için..

hep derler..
    İngilizce "herkes" biliyor..2.dil şart.

Ama çevremden de görüyorum oradan buradan da görüyorum.Peki arkadaş kim o zaman bu "herkes" ?
    Bir yandan 2.dil gerekli diyenler.İngilizce bilmek sıyrılmak için yeterli değil diyenler..Diğer yanda halen İngilizce bilmeyen bir gençlik.

Nedir bu durum ? Artık gerçekten de İngilizce bilmek yetmiyor mu ? Yoksa aman boşver herkes biliyor nasılsa öğrenip ne olacak demek çok büyük yanlış mı ! (böyle diyenler çok var.Bence yanlış)
    Böyle diyenler olduğu için de halen İngilizce tercih nedeni bence.Daha geçen hiç işi bilmeyen birinin direk İngilizcesi sayesinde işi kaptığını gördüm.Madem İngilizce herkes biliyor neden havada kapılıyor bu adamlar ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam merhaba, Hacettepe Mütercim Tercümanlık bölümündeyim. İlk senem yani hazırlık görüyorum.

Okurken ekstra dil öğrenmek ne gibi olanaklar sağlar,

Ekstra dil öğrenemezsem sadece İngilizce ile iş bulabilir miyim,

Öğreneceğim diller hangileri olmalı ve 5 senede hepi-topu kaç ekstra yabancı dil öğrenebilirim?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapidguy -- 21 Ağustos 2016; 1:30:34 >
  • isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    Size şunu söyleyeyim.
    İngilizce'yi geliştirebildiğiniz kadar geliştirin.
    Sizin için en gerekli dil İngilizce'dir.
    Bir de asla bulunduğunuz seviyeye tam olarak güvenmeyin.Çünkü bir şeyler okuyup dinlemezseniz zamanla unutursunuz.
    C1'den C2'ye çıkmakta öyle kolay bir iş değil.Ben C1 oldum gerisi kolay diye düşünmeyin.Tam tersi gramer konuları bittiği için bazı detayları anlamakta zorlanabilirsiniz.Bu detayları okudukça anlayacaksınız.
    2.dil sizin mesleğiniz için zaman kaybıdır.Bunu çok büyük çoğunluk böyle söyler.
    Hocam herkes İngilizce biliyor diyorlar ya ben buna inanmıyorum.Sınav ortalamaları ortada.İş başvuruları ortada.
    2015 YDS İngilizce sınav ortalaması 34.
    Bahsettiğiniz Rusça,Japonca ve Almanca üçlüsünden birini öğrenmek size yeterli destek sağlamaz.
    Neden diyeceksiniz?
    En basitinden yazayım;
    1.Alman veya başka şirketler bile ticari ilişkilerinde İngilizce konuşuyorlar.Fakat bazı şirketler kendi şirket politikaları gereği çok iş yaptığı bir Japon firmasıyla iş yaparken İngilizce anlaşsa da Japonca bilen eleman çalıştırır.Ama o eleman siz olmazsınız.Sizin yerinize tercüman tutarlar.Çeviri işlerinde de aynen.Zaten sizin iş için öğreneceğiniz dilde baya zorlar.İş için dil öğrenmek kolay değil.
    Yani sizin hem mesleğiniz için mesela Japonca hem de İş Japoncası öğrenmeniz gerekiyor.Bunun ne kadar süreceğini tahmin etmek zor.Zira İngilizce bilseniz dahi bunlara yönelik hazırlanmış kaynak kitap vs bulmanız bile çok çok zor.Yani tercüman faktörü burada devreye giriyor.
    2.Diyelim ki İngilizce'nin yanında mesleğiniz için Japonca öğrendiniz.Şunu düşünün;mühendislikle ilgili kaç tane Japonca makale yayınlanacak ta siz onu sadece Japonca'dan okuyacaksınız.Zaten ses getiren birçok bilimsel gelişme İngilizce olarak yayınlanıyor.Yani siz öğrenseniz de ihtiyaç duyulacak ortada bir şey yok.

İspanyolca ise mühendislikte yine işinize yaramaz.
    Kulağa hoş gelip gelmeme konusu ise tamamen şeyle ilgili.Bir dili bilmeden dinlediğinizde çoğu dil kulağa hoş gelmez.Sonradan alışıyorsunuz ona.
    İşin özeti İngilizce bilin yeter.
    Kendiniz bu kadar başka alanlarda dağıtmak yerine çok üst düzeyde İngilizce bilin ve mesleğinizde başarılı olmak için meslek derslerinize daha fazla zaman ayırın.
    Başarılar.

• Yazılım için kesinlikle sadece ingilizce yeterli ve çok muhim , hobi olarak ögrenicekseniz ayrıyeten bir şey diyemem
  • Ninoİnfeliz kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum size İngilizce yeterli.Hatta ÇOK İYİ öğrenilirse çok daha ekstra faydaları var.Çünkü iyi düzeyde bilen gerçekten az.Okulda İngilizce eğitimi alıp kendi mesleğindeki terimleri bilmeyen arkadaşlar tanıyorum.
    Hobi kısmı ise tamamen hedef belirlerken hedefin zorluğunu bilememekten oluyor.
    İngilizce öğrenmeye başlayanlar bu başlangıçta ikinci bir dil daha düşünür ama İngilizce'yi öğrendikten sonra vazgeçer.İşin ciddiyetini anlar o zaman.
    Hobi kısmı çoğu kez bununla ilgili.
  • dil ögrenmek gerçekten zor bi iş oldugunu görünce vazgeçer tabi , bence kesinkle yazılım dillerini ögrenmek insan dillerini ögrenmekten çok daha kolay sonuçta özellikle pyhton 3 ay sürmedi, yazılımcılar ingilzice+branş derslerine odaklanmalı
  • Ninoİnfeliz kullanıcısına yanıt
    Konu dışında ama bu pyhton günümüzde en az kullanılan dillerden biri değil mi?
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle değil hatta bu konuda size şu verileri gösterebilirim.

l

Kaynak:http://www.tiobe.com/tiobe-index/

l

Kaynak:http://pypl.github.io/PYPL.html

2015 için
    l

Kaynak:http://spectrum.ieee.org/computing/software/the-2015-top-ten-programming-languages

Ben veri analizi ile ilgileniyorum. İş görüşmelerine gittiğimde Python ve R biliyorum dediğim zaman boş boş bakıyorlar. Gelişen teknolojilerin gerisinde kalıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polipeptit

Kesinlikle değil hatta bu konuda size şu verileri gösterebilirim.

l

Kaynak:http://www.tiobe.com/tiobe-index/

l

Kaynak:http://pypl.github.io/PYPL.html

2015 için
    l

Kaynak:http://spectrum.ieee.org/computing/software/the-2015-top-ten-programming-languages

Ben veri analizi ile ilgileniyorum. İş görüşmelerine gittiğimde Python ve R biliyorum dediğim zaman boş boş bakıyorlar. Gelişen teknolojilerin gerisinde kalıyoruz.

Bilgi için teşekkürler.
    Bir yerden öyle duydum demek yanlışmış.

• Hocam merhaba,

25 yaşında işletme mezunuyum iş bulamadım ve şuan bir mobilya shoowroom da satış görevlisiyim ama kendimi dil konusunda geliştirmek istiyorum.Sektör fark etmez dil bilen tercih edilen eleman ve meslek sahibi olmak için hangi dilleri öğrenmeliyim? İngilizce yarı düzeyde biliyorum. GS üniversitesinin İspanyolca ve italyanca kurslarına katılmayı düşünüyorum sırasıyla.Siz hangilerine önem vermemi istersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cém

Hocam merhaba,

25 yaşında işletme mezunuyum iş bulamadım ve şuan bir mobilya shoowroom da satış görevlisiyim ama kendimi dil konusunda geliştirmek istiyorum.Sektör fark etmez dil bilen tercih edilen eleman ve meslek sahibi olmak için hangi dilleri öğrenmeliyim? İngilizce yarı düzeyde biliyorum. GS üniversitesinin İspanyolca ve italyanca kurslarına katılmayı düşünüyorum sırasıyla.Siz hangilerine önem vermemi istersiniz?

İngilizce'yi C2 düzeyinde öğrenin.İngilizce konusunda kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirin çünkü İngilizce işletme bölümleri var.Onlar sizden daha avantajlı çünkü İngilizce ders alıyorlar.Ayrıca 1 dil daha öğreniyorlar.Bu da genelde Almanca gibi bilinen diller oluyor.
    İspanyolca,İtalyanca dilleri işinize yaramaz.
    Birinci öğreneceğiniz dil İngilizce olsun.
    İkinci bir dil öğrenmek isterseniz Almanca olabilir.Arapça,Rusça da olur diyeceğim ama kuşkuluyum bu konuda.İşletme için İngilizce Almanca yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Hocam merhaba,

İngilizce'yi C2 düzeyinde öğrenin.İngilizce konusunda kendinizi geliştirebildiğiniz kadar geliştirin çünkü İngilizce işletme bölümleri var.Onlar sizden daha avantajlı çünkü İngilizce ders alıyorlar.Ayrıca 1 dil daha öğreniyorlar.Bu da genelde Almanca gibi bilinen diller oluyor.
    İkinci bir dil öğrenmek isterseniz Almanca olabilir.Arapça,Rusça da olur diyeceğim ama kuşkuluyum bu konuda.İşletme için İngilizce Almanca yeterli.

Hocam işletme ile ilgili bir planlarım yok bende 2-3 dil bilerek bir yetkinlik oluşturup sektörel iş bulup para kazanma amaçlıyorum.(turizm,dış ticaret,lojistik,tekstil .. vs.)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Hocam merhaba,

Hocam işletme ile ilgili bir planlarım yok bende 2-3 dil bilerek bir yetkinlik oluşturup sektörel iş bulup para kazanma amaçlıyorum.(turizm,dış ticaret,lojistik,tekstil .. vs.)

Tamam olabilir.Ama yine de İspanyolca işinize yaramaz.Türkiye'de malesef talep yok bu konuda.
    Turizm için Almanca,Rusça,Arapça
    Dış ticaret:Yine aynısı
    Diğerleri hakkında bilgim yok.
    Kısacası İtalyanca,İspanyolca Türkiye'de bir işe yaramıyor.Üstteki dillerden birini öğrenmeniz gerekiyor.

• Teşekkürler hocam Almanca'yı liste başı yaptım.

• isvicresiz bilim adami kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:47:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Ee, bilgisayar alanında geçerli tek dil ingilizce. Ee yi katmam pek doğru olmadı belki ama genel olarak IT alanında (ki ee çıkışlıların da olduğu alan) ingilizceden başka dil konuşulmuyor. Şirket içinde tabi. uluslararası yazılım firmalarının -abd,Kanada,İngiltere dışındakiler de dahil- tek beklentisi ingilizce oluyor. Mühendislik harici bir alana kaymayı düşünüyorsanız ama bilemem tabi.

Aslında birçok sektörde İngilizce çok büyük ağırlıklı.
    Zaten iyi düzeyde bilen adam bulmak zor.
    Ben bazen çevremde çok iyi İngilizce bildiğini iddia eden arkadaşlarla tanışıyorum.
    En çok gördüğüm hataları konuşurken neredeyse hiç deyim vs hiç kullanmıyorlar.
    Halbuki İngilizce deyim konuşmada çok büyük yer edinir.
    Kimi diyor ki ben konuşmada iyi değilim ama reading süper diyor.
    George Washington'un mecliste yaptığı nutukları gösteriyorum adam çevirmeyi bırak anlamıyor metni bile.Çünkü cümleler çok uzun.
    Anlayacağınız bu dili hakkıyla bilen gerçekten az.Bu detay her zaman es geçiliyor.
    Diğer dillerde şirketlerin ticari ilişkileri durumu değiştiriyor.Rusya ile iş yapan bir şirket tabiki Rusça ister.
    Bunlar da ise İngilizce kadar yetkinlik aranıyor mu o konuda biraz şüpheliyim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.