Şimdi Ara

### L E O N Kulübü ### (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.505
Cevap
27
Favori
332.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ayrıca birşey danışmak istiyorum. silicekler çalışırken cam yüzeyinde kayma esnasında aşırı derecede rahatsız edici bi sürtünme sesi oluşuyor. yağmurun şiddetine göre pek azalma olmuyor ama hafif yağmurlarda daha çok rahatsız edici duruma geliyor. silicek lastiklerimi değiştirilmeli acaba bilgisi yada deneyimi olanlar aydınlatırlarsa sevinirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.style

arkadaşlar ayrıca birşey danışmak istiyorum. silicekler çalışırken cam yüzeyinde kayma esnasında aşırı derecede rahatsız edici bi sürtünme sesi oluşuyor. yağmurun şiddetine göre pek azalma olmuyor ama hafif yağmurlarda daha çok rahatsız edici duruma geliyor. silicek lastiklerimi değiştirilmeli acaba bilgisi yada deneyimi olanlar aydınlatırlarsa sevinirim :)

Sileceklerinizin kauçukları artık sertleşmiş. Yenilerseniz yağ gibi kayacaklardır. Kış geldi hatta direk yenileyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

arkadaşlar ayrıca birşey danışmak istiyorum. silicekler çalışırken cam yüzeyinde kayma esnasında aşırı derecede rahatsız edici bi sürtünme sesi oluşuyor. yağmurun şiddetine göre pek azalma olmuyor ama hafif yağmurlarda daha çok rahatsız edici duruma geliyor. silicek lastiklerimi değiştirilmeli acaba bilgisi yada deneyimi olanlar aydınlatırlarsa sevinirim :)

Sileceklerinizin kauçukları artık sertleşmiş. Yenilerseniz yağ gibi kayacaklardır. Kış geldi hatta direk yenileyin...

teşekkür ederim

hafta içerisinde rutin kış bakımı için ustama bırakmayı düşünüyorum. herhangi bir sıkıntım yok arabada fakat yinede kafamda liste oluşturdum, o listeye silicek kauçuklarınıda ekliyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kratostol

quote:

Orijinalden alıntı: davuut06

selamlar 49,000 tl verererek
    13,12,2010 tarihinde seat leon marka sıfır otomobilimizi gecikmeli de olsa teslim almak için ankaranın tek satıcı olan ata otomative gittim.sıfır araç malum teslim alırken titizlikle bakmak incelemek gerekiyor.noröalde sıfır araç teslim yerinde ışıklandırılmış alanda bir teslimat olması gerekir.ata otomativde sıfır araç teslim yeri garajın çıkışındaki karanlık bir yer.buradamı teslim olucak dediğimde servise indiriyim sizi orası daha aydınlık denildi.malum kış şartları yerler çamur teslimden önce nedense tanıtım yapan arkadaş çamurlu yollarda beni gezdirip bilgilendirdi.daha sonra incelemek için servis bölümüne indik.araba çamur içinde olduğu için gözle bakabildiğim kadar baktım yetersiz olan ışıkta.ve teslim alıp hemen cepa avm deki oto boya koruma yetkilisine lastik taktırıp boya koruma yapmak için yola çıktım.saat akşam 18,00 de çıktım bayiden.boya korumacı otoyu gördüğünde inanamadı.sıfırmı abi bu dedi.araba fırçayla yıkandığından heryeri çizik içindeydi.ayrıca arabanın marşbiyerinde 4 cm uzunluğunda bir göçük oluşmuş boyasıda kalkmıştı.saat geç olduğundan bayiyi arıyamadım.hayal kırıklığıydı.söz verdikleri gün arabayı teslim edemediklerinde satıştan vaz geçmek istedim ancak fatura kesildiği için mümkün olmadığı söylendi.üstüne bunları yaşayınca şok oldum.bu sabah ilk iş bayiyi aradım.marşbiyerdeki çizik hiç önemsenmedi.benim yaptığım düşünüldü sanırım.komple fırça ile yıknadığı için oluşan çizikleri satış elemanına sorduğumda araçların fırça ile yıkandığını bunların normal olduğu bilgisini verdi:)
    10 gün önce arkadaşım opel araç satın aldı sıfır.yanımızda kauçuk süngerlerle yıkandı araç.ata otomativ ve başkent ankaradaki tüm seat alıcılarına tek adres olarak orayı gösteren mecbur bırakan seat türkiye distribütörü çok yazıkkk !!

bu arada marşbiyelinizdeki o ufak göçük hemen hemen bütün araçlarda var. zannediyorum araçlar taşınırken indirilirken ya da serviste kaldırma sistemine oturtulurken falan yaşanıyor. ben benimkini şuna bağlıyorum; servisten orjinal yay taktırmıştım o yüzden marjbiyellerinde yuvarlak kestane büyüklüğünde ezilme var ama çok dikkatli gözler fark edebilir. zannediyorum birçoğumuzun leonu böyle ???

benim araçtada sağ ve sol marşpiyelin ön ve arka lastiğe yakın olan kısımlarında toplam 4 taneyuva gibi bi eziklik var. ama fabrikasyonmu yoksa sonradan oluşmuş birşeymi kestiremiyorum. fakat çok düzgün ve birbirlerinin aynı boyutlarda eziklikler bunlar fabrikasyondur sanırım

evet demek istediğim de o. o ezikler fabrikasyon benim de anladığım kadarıyla o yüzden davuut06 çok kafana takma dostum;) boya kalktıysa da serviste ufak bi rütuş atarlar hiç belli bile olmaz merak etme, sıfır aracının sefasını cefaya dönüştürme kendi kendine

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edbilir -- 13 Şubat 2014; 17:24:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edbilir

Bugün sonunda kavuşabildim Leon'a (:
    Getz'le bir depo benzinle şehir içinde 550-600 Km yol yapıyordum, Leon'u merak ediyorum doğrusu..

hayırlı olsun, tsi mi tdi mi aldınız aracı?
  • 2006 model aracımı alalı 15-20 gün olmuştu bir talihsizlik yaşadım. Park esnasında bir araba sürtüp geçmiş. Sağ iki kapının ortasında iki kapıyıda kapsayacak şekilde toplamda avuç içi kadar bir eziklik oluştu.. boyada istiyor. Arabanın kaskosu yoktu, özel servis yaklaşık olarak 500 tl tutacağını söylüyor yapımın . Acaba kasko yaptırsam ve beyanla bu hasarı kaskodan yaptırsam diye düşündüm böyle bişey mümkün olabilir mi.. ya da bu konuda ne tavsiye edersiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emirateş

2006 model aracımı alalı 15-20 gün olmuştu bir talihsizlik yaşadım. Park esnasında bir araba sürtüp geçmiş. Sağ iki kapının ortasında iki kapıyıda kapsayacak şekilde toplamda avuç içi kadar bir eziklik oluştu.. boyada istiyor. Arabanın kaskosu yoktu, özel servis yaklaşık olarak 500 tl tutacağını söylüyor yapımın . Acaba kasko yaptırsam ve beyanla bu hasarı kaskodan yaptırsam diye düşündüm böyle bişey mümkün olabilir mi.. ya da bu konuda ne tavsiye edersiniz..

Yaptırabilirsin ancak etik değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: edbilir

Bugün sonunda kavuşabildim Leon'a (:
    Getz'le bir depo benzinle şehir içinde 550-600 Km yol yapıyordum, Leon'u merak ediyorum doğrusu..

Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın
  • Arkadaşlar tam depoyla kaç km yaptığınızı yazabilirmisiniz acaba .1.4 tsı lerde
  • merhaba arkadaşlar. bende de 2006 leon 2.0 tdi var. suan üzerinde superchips yazılım var. tahminen 180 hp 405 nm tork. aracımdan tüm leoncular gibi çok memnunum. herkese bol paylaşımlar... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

merhaba arkadaşlar. bende de 2006 leon 2.0 tdi var. suan üzerinde superchips yazılım var. tahminen 180 hp 405 nm tork. aracımdan tüm leoncular gibi çok memnunum. herkese bol paylaşımlar... :)

hoşgeldin, çok iyi tercih

quote:

Orijinalden alıntı: alper.06

Arkadaşlar tam depoyla kaç km yaptığınızı yazabilirmisiniz acaba .1.4 tsı lerde

650 civarı şehir içi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 16 Aralık 2010; 20:32:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

merhaba arkadaşlar. bende de 2006 leon 2.0 tdi var. suan üzerinde superchips yazılım var. tahminen 180 hp 405 nm tork. aracımdan tüm leoncular gibi çok memnunum. herkese bol paylaşımlar... :)

quote:

650 civarı şehir içi.

650km biraz fazla iyimser olmuş bence. şehir içi kullanımla 600km üzerini görmek zor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

650 civarı şehir içi.

650km biraz fazla iyimser olmuş bence. şehir içi kullanımla 600km üzerini görmek zor.

geçan ayki yakıtım, 540 km de ışık yaktı. ışık yaktıktan sonra 90-100 km daha gidiyor araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 16 Aralık 2010; 20:57:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

650 civarı şehir içi.

geçan ayki yakıtım, 540 km de ışık yaktı. ışık yaktıktan sonra 90-100 km daha gidiyor araç.

ışık yandıktan sonra aracı bu kadar uzun süre kullanmanız çok riskli ve motorunuz açısında ciddi zararları olan bir durum. araştırın göreceksiniz.

aracın yakıt tüketimi kullanım stilinize ve yol durumuna göre inanılmaz derecede fark ediyor. misal ben en son depomla 100km şehirdışı (köy yolcuğu) ve kalanı şehir içi sıkışık trafikte olmak üzere toplam 650km giderek kendi şehir içi rekorumu kırmıştım. ama şuanki depomu yarıladım, spor bir sürüş tercih ediyorum ve yol bilgisayarına göre en iyi ihtimalle 550-600km arasi gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 16 Aralık 2010; 21:05:39 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

650 civarı şehir içi.

ışık yandıktan sonra aracı bu kadar uzun süre kullanmanız çok riskli ve motorunuz açısında ciddi zararları olan bir durum. araştırın göreceksiniz.

aracın yakıt tüketimi kullanım stilinize ve yol durumuna göre inanılmaz derecede fark ediyor. misal ben en son depomla 100km şehirdışı (köy yolcuğu) ve kalanı şehir içi sıkışık trafikte olmak üzere toplam 650km giderek kendi şehir içi rekorumu kırmıştım. ama şuanki depomu yarıladım, spor bir sürüş tercih ediyorum ve yol bilgisayarına göre en iyi ihtimalle 550-600km arasi gideceğim.

10 litreye yakın benzin yakıyosunuz o zaman ortalama. o zaman çok agresif kullanıyorsun aracı.

• ortalama 8.5 litre oluyor. aslında aşırı agresif de sürmüyorum,öyle redline da falan gezmiyorum fakat sanırım çok dur kalk yapmak zorunda kaldığım için böyle. bir de mesela aracı çalıştırıyorum ilk bir kaç km de araç ortalama 15lt tüketim gösteriyor. ancak 6-7 km sonra kendini buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 16 Aralık 2010; 21:30:07 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

650 civarı şehir içi.

Kardeş benimde bir depoyle 550-560 km gidiyor bana sanki çok yakıyor gibime geldi benimki ama daha 1500 km de sence nasıl

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

650 civarı şehir içi.

Kardeş benimde bir depoyle 550-560 km gidiyor bana sanki çok yakıyor gibime geldi benimki ama daha 1500 km de sence nasıl

1500km deysen normal. zaten benimki de 4500km de 15.000km bakımından sonra ciddi oranda düşüyormuş yakıt tüketimi yani kullandıkça hem performans artışı hemde pozitif yakıt tüketimi yaşayacağız inş. bu arada 1.4TSI için konuşuyorum.

• evet benimkide 1.4 tsi valla işallah düşer böyle giderse çok gibi geliyor çünki bana
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.