Şimdi Ara

L1 & L2 Cache???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • işlemci yada anakart üzerinde bulunan bu önbelleklerin tamamen temizlenmesi içindeki verilerin silinmesi mümkünmüdür?
    tam olarak ne işe yaradıklarını bilmediğim bu önbellekler bios güncellemesi yada yeni bir sistem kurulumu esnasında bana sorun çıkartıyor. sorunun bu önbelleklerden kaynaklandığını bıostan L1&L2 cache özelliğini disable ettikten sonra anladım. ancak bu özelliği disable ettiğimde ise pc aşırı derecede yavaş açılıyor ve muazzam yavaş çalışıyor.
    yeni bir sistem kurulumu yapmak istediğimde pc biçimlendirmeyi bitirdikten sonra kuruluma geçmeden önceki windows logosunda takılıp kalıyor ve bu cache leri disable edip yeniden başlatınca da kaldığı yerden devam ediyor ama aşırı derecede yavaş çalışıyor...
    bios güncellemesi yapmak istediğimde ise "FLASH ROM WRİTE PROTECTED" uyarısı veriyor.
    anakartım JETWAY 865 SERİES flash rom ise İNTEL...işlemci İNTEL P4 2.40GHZ...

bıos pilini söktüm ve iki gün boyunca takmadım ama hiçbişey olmadı...bıos pilinin yanındaki jumperin ne işe yaradığını da anlayamadım sanırım sorunu o jumperden çözebilirim ama nasıl?

konunun biraz karışık olduğunun farkındayım...

benim esas öğrenmek istediğim bu L1&L2 cache lerin içinde saklanan verileri silmek mümkün mü???

• L1 L2 nin icinde bisi saklanmaz ram gibi calisir makineyi kapatinca icinde bisi kalmaz diye biliyorum. ici zaten bos olan bir seyi silmeye calisiyorsun bence.islemci icin bu on bellekler cok onemli kapatirsan tabi yavas calisir. problem anakartinda buyuk ihtimal. bios hatasinda da anakart biosu yazma korumali diyor islemci ile ilgisi yok bence senin olayin.
  • binbaşım ilginiz için teşekkür ederim...

pc yi kapatınca bu önbelleklerin içinde birşey kalmıyor ise ben sistem(format) yüklemek istediğimde neden bunları biostan disable etmeden başarılı olamıyorum?
    yani sistem kurmak istediğim cd ofisteki diğer pclere sorunsuz sistem kuruyor ama bu pc de biçimlendirmeden sonra yükleme ekranına geçmeden windows logosunda takılıp kalıyor. biostan L1 L2 cache leri disable edince sorunsuz sistem kuruyor ama 39 dakikalık kurulumu yaklaşık 6 saatte yapıyor. kurulum bittekten sonra pc açtığımda bir fare tıklamasını bile yaklaşık 5 dakikada algılıyor. sistem sorunsuz kurulmuş durumda iken geri dönüp bios tan cache leri enable yaptığımda ise yine bilgisayar açılıştaki windows logosunda takılıp kalıyor. yani kafayı yiyeceğim bu cachelerin içinde ne var ki onları kapatınca sorun olmuyorda açınca sorun çıkartıyor?
    tekrar teşekkür ederim...
  • işlemcini değiştirip denemen gerekiyor. yada anakartında problem var cachleri kullanamıyor. anakartın işlemci ayaklarına bağlı yüzlerce hat var. bu hatlardan birinin zarar görmesi yada board üstünde fazla toz birikimi bu tür ilginç sorunlara yol açar. tavsiyem ilk önce kasanın diğer kapağını açıp mainboardın tozunu iyice al olmazsa sıra ile işelemci ve board değişimini dene. bios sorununa gelince bios ayarlarına girip bios protection kısmını disabled yapmalısın. kolay gelsin
  • donanimsal ya da bios tan kaynaklanan yani anakarttan diyorum hala bir problem. o cachelerin icinde bisi yok. makineyi kapattigin zaman ramlerin icinde bisi kalir mi? txt ye yazdigin sifreler yazilar kalir mi? sokup benim makineye takarim o zaman hepsini okurum olur mu? ramlere bilgi elektrik ile yaziliyor hdd gibi degil. bu cacheleri de ram gibi dusun dedim bak elektrigi kesitigin anda bisi kalmaz icinde.sen su adreslere gir windowstan update ediyormus bak ama anakart modelini tam yazmadigin icin bios dosyasi su diyemiyorum.su biosunu bir guncelle de olmazsa gene bakalim.load bios defaults filan yaptin di mi?hdd kablolarini kontrol et bastir baska ide girisine tak ama islemcinin L1 L2 cachelerinin acik olmasindan degil belki islemci hakkin rahmetine kavusmustur ama L1 L2 cache hakkinda yanlis bir tecrube ogrenme diye ugrasiyorum yoksa benim buradan cozebilecegim bir sey olmayabilir kuvvetle muhtemel.

http://www.jetwaycomputer.com/download/WinFlash.rar

http://download.jetway.com.tw/MBsearch.asp

sol ust arama bolumune anakartin modeli, en azindan 865 yaz altindakini de bios sec.

• başka bi xp sp2 cd si ile denediniz mi?
    birde tek parça ram kalsın makinanızda o şekilde deneyiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.