Şimdi Ara

LAB'DAN ÇIKACAKLAR SİZİN SEÇİMLERİNİZ(TERMİT BİTTİ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
15
Favori
6.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yas 23 ege kimyadayim 60 kno3 40 gr c12h22o11 karistir bok kivamina ve rengine gelio 2 yemek sagi soda uzun ve canli yanmasi icin millet boya atiyor ama ben en iyisini yaptim ve yurt disindan pigment getirtttik sonuc ne mi oldu bir gece guzeltepe emniyette terorle mucadelede sorgu
    Hobi dedim zaafim varr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirmehmet -- 25 Haziran 2014; 1:38:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirmehmet

Yas 23 ege kimyadayim 60 kno3 40 gr c12h22o11 karistir bok kivamina ve rengine gelio 2 yemek sagi soda uzun ve canli yanmasi icin millet boya atiyor ama ben en iyisini yaptim ve yurt disindan pigment getirtttik sonuc ne mi oldu bir gece guzeltepe emniyette terorle mucadelede sorgu
    Hobi dedim zaafim varr

ahahahah akşam akşam yarıldım :D üşenmedin bide pigment mi getirttin bidaha gözüm görmesin deyip salmışlardır

• quote:

Orijinalden alıntı: rreflexx

quote:

Yas 23 ege kimyadayim 60 kno3 40 gr c12h22o11 karistir bok kivamina ve rengine gelio 2 yemek sagi soda uzun ve canli yanmasi icin millet boya atiyor ama ben en iyisini yaptim ve yurt disindan pigment getirtttik sonuc ne mi oldu bir gece guzeltepe emniyette terorle mucadelede sorgu
    Hobi dedim zaafim varr

ahahahah akşam akşam yarıldım :D üşenmedin bide pigment mi getirttin bidaha gözüm görmesin deyip salmışlardır

Sorma herkes mavi turuncu yapiyo :)
    Muhabbet ettik bi nevi :)

• quote:

quote:

quote:

Hobi dedim zaafim varr

Sorma herkes mavi turuncu yapiyo :)
    Muhabbet ettik bi nevi :)

Hmmmm bitirme tezimi bunun üzerine mi yapsam ki

• Hocam dmt ureteblirmisin

• quote:

Orijinalden alıntı: spongio

Hocam dmt ureteblirmisin

Sayenizde ney nasıl üretiliyor onu da öğrendik okuya okuya hocam bi bitki istiyor özel olarak orası biraz meşakkatli gibi
  • Çok güzel bir konu olmuş,öğretici;sıkılmadan okudum buraya kadar .Sis bombası yapabilir misiniz?Biraz muhabbeti geçmiş sanki ama daha yol gösterici olursa mahallede bi korku salmak isterim ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: SashaFierce

Çok güzel bir konu olmuş,öğretici;sıkılmadan okudum buraya kadar .Sis bombası yapabilir misiniz?Biraz muhabbeti geçmiş sanki ama daha yol gösterici olursa mahallede bi korku salmak isterim ^^

aynen hocam canım sıkılıyo evde otur otur heyecan olur bizede
  • quote:

Elimdeki kimyasalları sayayım belki daha yardımcı olur

HCl, izopropil alkol(izopropanol), NaOH, Metanol, Sıvı vazelin , potasyum permanganat, distile su, aseton

bunlarla en fazla titrasyonda renk değişimi gözlersin şampiyon aksiyona gerek yok :D hatta renk değişimi için indikatörün bile yok
  • Kesin yazılmıştır ama hepsini karıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: WeasLey_

quote:

Orijinalden alıntı: SashaFierce

Çok güzel bir konu olmuş,öğretici;sıkılmadan okudum buraya kadar .Sis bombası yapabilir misiniz?Biraz muhabbeti geçmiş sanki ama daha yol gösterici olursa mahallede bi korku salmak isterim ^^

aynen hocam canım sıkılıyo evde otur otur heyecan olur bizede

Yol gösterici? Sonra kessinler fişimi dimi? Şaka bir yana yukarıda arkadaşla bahsetmiştik ama gerekli malzeme yok maalesef onlar için. Ya elimdeki malzemelerle ya da kolay her evde bulunacak malzemelerle yapıyorum. Bugün termit var sırada sonrasında ise sabun yapacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: ammoon

quote:

Elimdeki kimyasalları sayayım belki daha yardımcı olur

HCl, izopropil alkol(izopropanol), NaOH, Metanol, Sıvı vazelin , potasyum permanganat, distile su, aseton

bunlarla en fazla titrasyonda renk değişimi gözlersin şampiyon aksiyona gerek yok :D hatta renk değişimi için indikatörün bile yok

Her gelen de buraya kimya nobel ödülü almış profesör gibi ahkam kesmiyor mu ona bayılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: BllCkr

Kesin yazılmıştır ama hepsini karıştır

Küçük miktarda yapabilirim göstermek amaçlı eğer deney bulunamazsa ilerde
  • rreflexx R kullanıcısına yanıt
    termit ne zaman gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: .muhendis.

termit ne zaman gelecek

Birazdan markete gidip gerekli malzemeleri alıcam ama elektroliz falan içerdiği için birazcık buraya aktarmam gecikebilir uzun süreli bir deney
    tamam hocam takipteyiz video fotoğraf ne bulursan çek. açık arazi varsa bol termitli deneyler yap çok hoş gözüküyor
  • Merhabalar arkadaşlar 3. deneyimiz olan termit yapımıyla karşınızdayım bugün
    Gelen yoğun istekler üzerine deneyin yapımı henüz bitmemesine rağmen sizleri çok bekletmemek adına ilk adımı sunmaya karar verdim.

Şimdi deneyimize başlamadan önce biraz teknik detay vermekte yarar var.

Termit dediğimiz madde Demir oksit(Fe2O3) ve aliminyum tozlarının belli oranda karıştırılmasıyla oluşan yandığında ise inanılmaz derecede enerji açığa çıkan bir maddedir.
    Yandığında sıcaklık 2500 dereceye kadar rahatlıkla çıkabilmektedir ve tepkime başladığında durdurulamaz.(Sıvı nitrojenle dahi denenmiştir internette videoları vardır)

Bu sebepten kesinlikle ama kesinlikle bu maddenin yapımı ev ortamında ve profesyonel bir kontrolör olmadan yapılması çok ama çok tehlikelidir. En ufak bir kıvılcım bile felaketle sonuçlanabilir. Ben uyarıyorum ve doğacak sonuçlardan kesinlikle mesuliyet kabul etmiyorum. Kesinlikle EVDE DENEMEYİNİZ.

Gelelim öncelikle termit tepkimemizin denklemine:

Fe2O3 + 2Al → 2Fe + Al2O3

Aliminyum daha aktif bir madde olduğundan dolayı demir(Fe)'deki oksijeni kendine bağlamak ister ve reaksiyon bu şekilde oluşur. Tepkime sonrasında tepkimenin olduğu yerde eriyik halde demir bulabilirsiniz.

Termit demiroksitten başka birçok maddeyle yapılabilmektedir fakat ev ortamında ve benim de yapabileceğim en kolay yöntem demiroksitle yapmaktır.

Demiroksit diye bahsettiğimiz şey bildiğiniz pastır. Pas oluşması aşamasını hızlandırmak için elektroliz yöntemini kullanacağız. Gereken malzemeler şunlardır:

LAB'DAN ÇIKACAKLAR SİZİN SEÇİMLERİNİZ(TERMİT BİTTİ)

1L'lik behere ağzına kadar su ile dolduruyoruz.

Sonrasında küçük bir behere bir miktar tuz alıyoruz

Benimkiler kaya tuzu olduğu için biraz ezmem gerekti suda rahat çözebilmek için. Sonrasında tuzumuzu suyun içerisinde çözüyoruz tamamen

Sonrasında gelelim iki adet 9V'luk pilimize. Bunları anot katot kutuplarını seri bağlıyoruz birer kabloyla ve uçlarına da demir çivilerimizi bağlıyoruz.

Sonrasında iki çiviyi de tuzlu suyumuzun içerisine daldırıyoruz ve elektrolizimiz başlıyor.

Çıkan gaz Clorine gazıdır(Cl2) ve ciddi derecede zehirlidir kesinlikle ama kesinlikle direkt olarak solunmaması ve bu işlemin dışarıda yapılması gerekmektedir.

10 dk sonraki hali bu

Üst tarafta yavaş yavaş demiroksit birikmeye başladı ve hala tepkime devam ediyor...

Devamı gelecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rreflexx -- 25 Haziran 2014; 20:14:52 >

hocam son durum nedir bir bitirde bizde yapalım
  • Hocam elinize saglık devamını dört gözle bekliyorum umarım kazasız belasız üretirsiniz.
    Ürettikten sonra kullanmayı düşünüyormusunuz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litheart

hocam son durum nedir bir bitirde bizde yapalım

Şuan süzme kısmındayım biraz zaman alıyor gelecek
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.