Şimdi Ara

LAB'DAN ÇIKACAKLAR SİZİN SEÇİMLERİNİZ(TERMİT BİTTİ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
15
Favori
6.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XxCaPoxX

Hocam elinize saglık devamını dört gözle bekliyorum umarım kazasız belasız üretirsiniz.
    Ürettikten sonra kullanmayı düşünüyormusunuz hocam.

Elimde aliminyum tozu yok maalesef daha onu bulmaya çalışıyorum eğer alabilirsem ufak bir gösteri yaparım
  • hocam youtube de görmüştüm sis bombası yapıyorlardı, onlar nasıl yapılıyor malzemesini nerelerden temin edebiliriz. şahsen eğlenceli bulmuştum . bir de filmlerde filan oluyor mahkum diş macunundaki sıvıyı demire vs. döküyor eriyor sizce öyle bir şey mümkün mü ya da yapması ne kadar zor .
  • Tenis topu al içini yar fitil tak içine Magnezyum ve sodyum koy. sodyum önce patlasın ama . fitili yak havaya at. bom . lise kimyasıyla bu geldi aklıma işe yaramı mühendis gardaş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: airnavy

hocam youtube de görmüştüm sis bombası yapıyorlardı, onlar nasıl yapılıyor malzemesini nerelerden temin edebiliriz. şahsen eğlenceli bulmuştum . bir de filmlerde filan oluyor mahkum diş macunundaki sıvıyı demire vs. döküyor eriyor sizce öyle bir şey mümkün mü ya da yapması ne kadar zor .

Sis bombasını az da olsa yukarıda bir arkadaşımızla konuşmamızda göreiblirsiniz. Sanırım prison breakden bahsediyorsunuz :) Tabiki mümkün, oradaki maddeyi hatırlamıyorum ama Hidroflorik asidi araştırırsanız görürsünüzki demirden tutun aklınıza ne gelirse eritebilen bir asittir tek eritemediği madde HDPE(High Density Polyetylene) diye geçen plastik bir malzemedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rreflexx -- 26 Haziran 2014; 22:43:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Tenis topu al içini yar fitil tak içine Magnezyum ve sodyum koy. sodyum önce patlasın ama . fitili yak havaya at. bom . lise kimyasıyla bu geldi aklıma işe yaramı mühendis gardaş ?

Gardaş öncelikle şöyle diyeyim anlatımında eksik bir bilgi veya hata var sodyumu öyle alıp da koyamazsın koyabileceğin bir malzeme değil havada anında oksitlenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: rreflexx

quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Tenis topu al içini yar fitil tak içine Magnezyum ve sodyum koy. sodyum önce patlasın ama . fitili yak havaya at. bom . lise kimyasıyla bu geldi aklıma işe yaramı mühendis gardaş ?

Gardaş öncelikle şöyle diyeyim anlatımında eksik bir bilgi veya hata var sodyumu öyle alıp da koyamazsın koyabileceğin bir malzeme değil havada anında oksitlenir

gardaş kısacası havai fişek yap demeye çalıştım . sen içine koy ne bulursan .
  • rreflexx R kullanıcısına yanıt
    Ilk mesaja yapistir bunlari ve ilerde yapacaklarini.Basarilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elephants tootpaste isterük hemide videolu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayox06

Ilk mesaja yapistir bunlari ve ilerde yapacaklarini.Basarilar

Haklısınız hocam tavsiye için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Not Today!

Elephants tootpaste isterük hemide videolu.

Hidrojen peroksit ve potasyum iodide lazım ama maalesef ikisi de elimde yok. İkisi de öyle hop diyip alabileceğim malzeme değil maalesef o sebepten biraz askıda tutmam gerekecek bu fikri
  • Termit'i demiryollarında ray kaynağı için kullanırlar acayip ısısı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Termit'i demiryollarında ray kaynağı için kullanırlar acayip ısısı var

Yapılan bileşime bağlı olarak 3000 dereceye kadar cıkabiliyor reaksiyon esnasında
  • Usta şahit oldum 1 el arabası toprak döktüler üstüne, 3,5 dakika sonra toprağı kaldırdılar yine dipte çelik yol yanıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Usta şahit oldum 1 el arabası toprak döktüler üstüne, 3,5 dakika sonra toprağı kaldırdılar yine dipte çelik yol yanıyordu

O bişey mi bu videoda sıvı nitrojen söndüremiyor (-200 civarı bir derecededir sıvı nitrojen)

http://www.youtube.com/watch?v=MWncO6C1-XU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rreflexx -- 26 Haziran 2014; 23:37:58 >
    Umarım hocam filmlerde yada efsane program Mythbusters te kullanımını göstermişlerdi gerçekten çok ateşli bir malzeme oluşuyor
    lsd yapıp bana sat
  • onlardan anca potasyum permanganatla sıvı gliserini karıştırıp küçük bi ateş yakarsın o kadar

Edit: çok özür diliyorum konuyu doğru dürüst okumadan yazdım yorumu. termit nasıl söndürülecek la

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armstrong26 -- 27 Haziran 2014; 0:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armstrong26

onlardan anca potasyum permanganatla sıvı gliserini karıştırıp küçük bi ateş yakarsın o kadar

Vayyy kardeşim amma bilgilisin yahu

Birde bilgin olsun diye söyleyeyim sıvı potasyum permanganatla tepkime vermiyor gliserin çünkü zaten enerjisini sıvı halde olduğu için harcamış durumda
  • quote:

quote:

onlardan anca potasyum permanganatla sıvı gliserini karıştırıp küçük bi ateş yakarsın o kadar

Birde bilgin olsun diye söyleyeyim sıvı potasyum permanganatla tepkime vermiyor gliserin çünkü zaten enerjisini sıvı halde olduğu için harcamış durumda

toz halindeki potasyum permanganat(permasol adıyla eczanelerde bulabilirsiniz)ve sıvı gliserin kullanarak kampta ateş yakılabiliyor. survival kitimde bulunduruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

toz halindeki potasyum permanganat(permasol adıyla eczanelerde bulabilirsiniz)ve sıvı gliserin kullanarak kampta ateş yakılabiliyor. survival kitimde bulunduruyorum

Bilgi için teşekkür ederiz kardeşim

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.