Şimdi Ara

LAB'DAN ÇIKACAKLAR SİZİN SEÇİMLERİNİZ(TERMİT BİTTİ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
15
Favori
6.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kromatit

quote:

Orijinalden alıntı: rreflexx

quote:

quote:

quote:

sofra tuzunu ısıt elektroliz et sodyumu saflaştır sonra da suyun ustü yüzecek bi kağıt koy kağıdın üstüne de sodyumu koy yak bakalım ne olacak

Klor gazını alacaksan yapayım elektroliz arkadaşlar lütfen mantıklı şeylerle gelelim google dan bakıp ilk gördüğünüz denklemi yazmayın, sodyum elde edemezsin o şekilde bu arada onu da hatırlatayım

onu bilmem de kimya hocası onu yaptığında ben okulda yoktum içimde kaldı sen bi sodyum yak da izleyelim nereden elde ettiğin umrumda değil açıkçası

kimya hocan sana h2 ve cl2 gazı elde etmiş saf sodyum çok reaktiftir havada çok hızlı bir şekilde okside olur o yüzden bulamazsın kolay kolay

zaten sodyum kimya labının arka tarafındaki kilitli dolabın içindeki gaz yağı kavanozunun içindeydi elektrolizle elde etmedi zaten vardı da yaktığı gün ben okulda yoktum aradan kaç yıl geçti hala onu düşünürüm

valla sonuna kadar haklısın düşünmekte bende görmek isterdim :D şanslı bir okuldaymışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkadaşım O Eli Bi İndir!

metanol varsa içki yap bi büyük gönder

bir kaç saate öl sonra alkol içerisinde bulunan alkol etanoldür metanol değil. Metanol iyi damıtılamayan sahte içkilerde bulunur ve saatler içerisinde sizi öldürebilir. O yüzden her zaman içki alırken tekel bandrolüne dikkat ediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypervenom

Asetonla oje çikar

Forumda daha önceden verildi lütfen arama butonunu kullanınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laurie

Amenfetamin var mı

Jesusfetamin versek? (doğru adı amfetamindir)
  • quote:

quote:

Amenfetamin var mı

Lsd nasıl yapılıyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Amenfetamin var mı

Lsd nasıl yapılıyor ?

https://www.erowid.org/archive/rhodium/chemistry/lsd-buzz.html
    Burada uzun uzun anlatmış baya zahmetli yapımı. Normalde uğraşır yaparsın ama şöyle bir durumda var ışıkta yapamıyorsun bozuluyor, yani karanlık bir ortam lazım aynı negatif fotoğrafların basıldığı mekanlar varya öyle bir ortamda sentezlenebilir ya da ultraviyole ışık kullanacaksın görebilmek için

• 2-3 joje ve erlenle anca su damıtılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETERINARY

2-3 joje ve erlenle anca su damıtılır

orada sadece joje ve erlen görüyorsan haklısın
  • quote:

quote:

bir kaç saate öl sonra alkol içerisinde bulunan alkol etanoldür metanol değil. Metanol iyi damıtılamayan sahte içkilerde bulunur ve saatler içerisinde sizi öldürebilir. O yüzden her zaman içki alırken tekel bandrolüne dikkat ediniz

biliyorum hocam 10ml körlüğe 30ml ölüme yol açıyor ölçüsünü bilerek içersek hiç bişi olmaz, tabi ölecek hücreleri saymazsak

• quote:

Beyler bayanlar lab ım şekil-1.1 de gördüğünüz gibi hazır. Bullu kondenserden tutun potasyum permanganata kadar envai çeşit malzeme var. Şimdi sizlerden öneriler bekliyorum ne yapayım diye akla yatkın öneriler gelirse yapıp her aşamayı paylaşmak istiyorum

LAB'DAN ÇIKACAKLAR SİZİN SEÇİMLERİNİZ(TERMİT BİTTİ)

Uyuşturucu mu üretiyorsun?

• ŞİMDİ SIRA GELDİ İSTEK ÜZERİNE GELEN POTASYUM PERMANGANAT+GLİSERİN deneyine:

Potasyum permanganat(KMnO4) ümüzü büretimiz yardımıyla erlene aktardık.

Şimdi gliserini ekleme zamanı
    Reaksiyondan duman çıkacağı için balkona çıktım

Gliserini ekledim ancak hiçbir tepkime olmadı sebebi ise elimdeki KMnO4'ün sıvı şeklinde olmasıydı ama yinede şansımı denemek istedim esas tepkime toz halindeki KMnO4 ile elde ediliyor onu da maalesef temin etmiyorlar buralarda.

Ben de bu deneyimizi bir asit baz tepkimesi olarak değiştirdim elimizdeki KMnO4'e NaOH ekleyerek nasıl bir tepkime olacak izleyeceğiz.

NaOH ımızı ekledik(ortadaki hafif beyaz toz)

Ve karıştırıyoruz

Tepkime başladı ve asidimizin rengi açılmaya başladı

Yakından baktığımızda erlende oluşan buhardan da görebildiğiniz gibi ciddi anlamda ısındı kabımız.

Son olarak ise tepkimeden kalanların pH ını ölçelim. Elimizdeki ph kağıdını sıvımıza batırıyoruz ve çıkan renge göre skaladaki değeri okuyoruz.

Buradan okuduğumuz değer 14 oluyor yani göz kararı koyduğumuz NaOH, asidimizi nötrleşmek için fazla gelmiş ve elimizdeki ürün bazik kalmış. Az bir miktar eklememe rağmen bu kadar ciddi fark olmasının sebebi ise KMnO4'ün zayıf bir asit ve NaOH'ın ise kuvvetli bir baz olmasındandır.

Evet arkadaşlar bu deneyimiz sizden gelen istekler doğrultusunda konunun soğumaması içindi. Tekliflerinizin devamını bekliyorum.
    Yarın sizlere görsel olarak çok renkli ve güzel bir deney yapacağım

• quote:

quote:

quote:

biliyorum hocam 10ml körlüğe 30ml ölüme yol açıyor ölçüsünü bilerek içersek hiç bişi olmaz, tabi ölecek hücreleri saymazsak

araştırdıysak problem yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronik Enerji

quote:

Beyler bayanlar lab ım şekil-1.1 de gördüğünüz gibi hazır. Bullu kondenserden tutun potasyum permanganata kadar envai çeşit malzeme var. Şimdi sizlerden öneriler bekliyorum ne yapayım diye akla yatkın öneriler gelirse yapıp her aşamayı paylaşmak istiyorum

Uyuşturucu mu üretiyorsun?

Neye dayanarak bu yorumu yaptınız?

• Kan'a hidrojen peroksit dök

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bersgurs

Kan'a hidrojen peroksit dök

N/A Hydrogen Peroxide
  • İlham için teşekkürler seneye bende kalem kağıt resmi koyup ne yazmamı istediklerinizi sorarım

• quote:

Orijinalden alıntı: semender96

İlham için teşekkürler seneye bende kalem kağıt resmi koyup ne yazmamı istediklerinizi sorarım

Rica ederim ne demek istediğin bölüm?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semender96

İlham için teşekkürler seneye bende kalem kağıt resmi koyup ne yazmamı istediklerinizi sorarım

Rica ederim ne demek istediğin bölüm?

Türk Dili ve Edebiyatı inşallah

• Bunlar bir şey değil yav dandik bunlar sen asıl karbonatla sirkeyi karıştır. yok boxiyum oksitmiş , yok enterpiris fermantasyonuymuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

Bunlar bir şey değil yav dandik bunlar sen asıl karbonatla sirkeyi karıştır. yok boxiyum oksitmiş , yok enterpiris fermantasyonuymuş...

Tamamdır yarın sirke+karbonat da yapılacaklara eklenmiştir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.