Şimdi Ara

Lada araçlarda filtre ve yağ değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lada marka araçlarda yağ ve filtre değişiminden bakım aralıklarından bahsetmek ve bilgilendirmek amaçlı açtığım bir konudur.
    Aracımın bakımlarını kendim yapıyorum. Merak edenler ve sanayinin çok bilmiş ustalarından bıkmışlar için de bir rehber olacağını düşünüyorum.

Aracım Lada vega 1.5 i 8v çok nokta enjeksiyonlu (mpi)
    Yağ değişimi ile başlayalım
    Öncelikle filtre anahtarınız yok ise hiç bulaşmayın bu işe
    Filtre anahtarı milyoncularda ya da hırdavatçılarda bulunabildiği gibi online alışveriş sitelerinde de bolca mevcut.
    İhtiyacımız olan karter tapasını açmak için 17 anahtar,
    5 lt kadar boş kova
    Karter tapasını açmadan önce motoru yeterince ısıtırsak sıcak yağın akışkanlığı daha fazla olacağı için daha iyi akma ve daha az kalıntı olacaktır. İşlemi kendiniz yapacağınız için eski yağın sistemden boşaltmasını yarım saat kadar hatta 1 saat beklerseniz eski Yağınızdan olabildiğince kurtulmuş olursunuz. Karterimizin tapasını takıp filtremizi yeniledikten sonra (yağ filtresi motorun hemen arkasında sağdadır)

motorumuza yeni yağımızı ekliyoruz. Yağ ekleme işlemini ölçerek yapalım toplamda 3.2 lt.si Kartere 200-300ml arası da filtrede olacak şekilde toplam 3.5 lt yağ hacmi var. Max çizgisi geçirmeyin min ile max aradı kafidir.

Filtre marka olarak orjinal tavsiye ederim gayet kaliteli ürünlerdir. Orjinal haricinde mann, filtron da tavsiye ederim.
    Lada yağ değişim periyodlarını 15000 km olarak belirlemiş ama ruslar 8-10 bin gibi değiştiriyor gördüğüm kadarıyla. Marka onayı olduğundan dolayı mobil kullanıyorum 10w40 5w40 ve 0w40 da marka onayı mevcut
    Hava filtresi değişimini lada 30000 km belirlemiş ama ben yağ ile birlikte 12000 km de değiştirdim.

Yağ olarak üreticinin belirlediği viskoziteler
    5w40
    10w40
    15w40
    Ben 5w40 kullanıyorum aracınız yağ eksiktmesi yapmıyorsa tavsiye ederim
    40 numaradan daha kalın yağ kullanmayın. 20w50 10w60 gibi viskoziteler enjeksiyonlu ladalara uygun değildir.
    İşlem bittiğinde göstergedeki kırmızı yağ ikaz lambasını kontrol edin 2 saniyeye kadar sönmesi gerekir, yağ basınç uyarısıdır. Söndüyse problem yok. Orta gösterge tablosundaki sarı yanan yağdanlık işareti ise yağ seviye ikazıdır. Kaldırıma veya çok dik yokuşa park ettiğinizde de yanabilir.
    Bu arada vegalarda polen filtresi de mevcut. Biraz detaylı olduğu için daha sonra değişimi ile ilgili konu açmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 26 Haziran 2021; 20:22:15 >

• yağ filtresini elle sıkın ve montajdan evvel contasına motor yağı sürün. bu da benden olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.