valla anticohos ben kullandım zaten su andada lada var getir götür işleriyle meşgul ama ilk arabamız 90 model lada samara idi cok az yakıyordu onun tüketimide iyidi ama su anki bakımı fln olduğu zamanlarda 5.1 yakıyor uzun yolda... cünkü 98 astra gls almıştık bi ara (pert oldu) 1.6 idi araba 100hp oda sehir dışı 5.3 yakıyordu lada hafif ve en az yakan araçtı tabi lpg yokken ve arabaların %50 sinin kuş serisi olduğu bir zamandan bahsediyorum... ozaman göre en az yakan araba idi haa bide motoru çelikti
Ya kuş serisinden fazla yakabilecek bir araç üretilmemiştir
Biz de Doğan vardı mübarek içiyordu...
Çelik Motor??
Disrtribüörde heralde ismini oradan almış
Hiç şık arabam görmesem inanacaktım cidden
Ne kadar iğrenç araba yaaa...Zaten Lada ne kadar iyi olabilir ki...
Bence tamam tipi iyi veya kötü olabilir görecelidir ama corsa platformu kullanan bir arabaya kötü diyip geçmek bence saçma sonuçta çok kaliteli bir altyapısı var...
ya ladaya ön yargılı davranmam ama çoğu arabası dandik...ama üstteki siyah vega ve (herhalde) vega pick-up hoşumada gitmedi değil...ayrıca amcamda vardı bu lada samara denilen arabadan.remen kütüğe tekerlek takıp yola koymuşlar ya bu kadar takoz bi araba ben hayatımda görmedim...ama silüetin içide hoş inşallah veganın ki gibi 2 yılda tıkırtı yapmaya başlamaz...
Arkadaşlar düşük modeli şirkette vardı bir türlü dikiş tutmadı araba komşumda vega vardı satıncaya kadar akla karayı seçti bu arabalardan tavuk kümesinden başka birşey olmaz birdefa motor kurcalansın ondan sonra hayır etmiyor kim ne derse desin
quote:
Orjinalden alıntı: coxyc
Zaten o ilk resimdeki kalina tamamen eski corsa platformunu kullanıyor corsa'ya benzetmeniz çok normal. GM veriyor eski parçaları lada'ya. Bence fiyatıda uygun olursa çok da iyi olur çünkü eski corsa iyi bir araçtı. Taklitçilik falan yok yani...
Abi eski kasa falan değil tamamen yeni Corsa kasası kullanılıyor senin de dediğin gibi Lada GM ile ortak üretim başlattı hatta Niva bile Chevrolette Niva oldu.
Hem lada hem chevrolet ...2 kere ofsayt al birini vur ötekine... teneke üstüne teneke koysan kaç yazar... otomobil dediin insana güven verecek... Parasini sokaga atacaklar için bicilmis kaftan...
Ford Satın mı almış bu ladayı nedir ?
YAw bizim şantiyelerdede lada var. Alet banamnısın demiyor. Arazi çamur kar vallaha bi toros bide lada derim ben
bu elegance modelimi
quote:
Orjinalden alıntı: bal974
Lada Siluet'in içi
hiç fena değil.
LADANIN EN İYİ yeri sacının kalınlığıdır başka mo.... yaramaz
Arkadaşta 2000 vega var yakıtından çok memnun (tam hatırlamıyorum hesaplamıştı baya az yakıyordu hatta şaşırmıştım) yuksek hızda 160-170 km gibi hiç sarsmadan gidebiliyor. Super bakmsız bir araçtı hergun bir yeri bozulurdu merkezi kilit, otomatik cam, gostergeleri vsvs yagmur yağdığında sigortalar atardı. Ama koltukları çok rahattı:) 6 yıldır motor ve yuruyen aksama hic birsey olmadı. otomatik cam mekanizmasını 20 tl yan aynaların çiftini 30 tl ye alınca waybe super demiştik. Guzel anılarımız vardır bu arabayla...
Rusyanın çok büyük ve çok zorlu coğrafya koşullarında (donduran sibirya soğuğundan kazakistan çöllerine kadar) yıllarca ayakta kalabilen ve dayanabilen çok sağlam bir markadır Lada. Konfordan çok sağlamlık ve ekonomik olmak fikri üzerine üretim yaptı. Halen Rusyanın çok geniş bir kesiminde caddelerde ( o yere göğe sığdırılamayan avrupa markalarının arabaları 1-2 yılda dağılırken) 20-30 yıllık ladalar dolaşmaya devam ediyor.
Ladaların ne amaçlar ve kimin için üretim yaptığını iyi anlamak gerekiyor. Rusyanın dağılması ve yeniden yapılanması sürecinde diğer kurumları gibi Lada'da değişiyor. Skoda'nın geçirdiği değişimi hep beraber gördük.
Şu haliyle bile Lada bir Türkiyede üretilen ve satılan bir çok markadan çok daha iyi ve ekonomiktir.
otomatiği varmıdır bunun?
Kesinlikle doğru katılıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: ihg70
Rusyanın çok büyük ve çok zorlu coğrafya koşullarında (donduran sibirya soğuğundan kazakistan çöllerine kadar) yıllarca ayakta kalabilen ve dayanabilen çok sağlam bir markadır Lada. Konfordan çok sağlamlık ve ekonomik olmak fikri üzerine üretim yaptı. Halen Rusyanın çok geniş bir kesiminde caddelerde ( o yere göğe sığdırılamayan avrupa markalarının arabaları 1-2 yılda dağılırken) 20-30 yıllık ladalar dolaşmaya devam ediyor.
Ladaların ne amaçlar ve kimin için üretim yaptığını iyi anlamak gerekiyor. Rusyanın dağılması ve yeniden yapılanması sürecinde diğer kurumları gibi Lada'da değişiyor. Skoda'nın geçirdiği değişimi hep beraber gördük.
Şu haliyle bile Lada bir Türkiyede üretilen ve satılan bir çok markadan çok daha iyi ve ekonomiktir.
bence lada kalina çok berbat bi araba (tabi benim görüşüm) ama diğer lada modelleri cidden iyi tasarım bencede ama tekrarlıyorum kalina cidden berbaaatttttttttt