Şimdi Ara

Lada vega hakkında yardım istiyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

2000 Model Lada Vega stationım var.Şimdiye kadar motorda bakımlar dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım.Ama...Şimdi gelelim kötü yönlerine Araç uzun yıllar kullanılınca iç göğüs ve arka hoparlör plastikleri adeta güneşten kuruyor ve dökülüyor.plastik aksam olarak herhalde en adi malzemeyi kullanmışlar.Elektronik aksam zaten 3 adet biri elektrikli ön ve arka camlar keşke elektrikli olmasaydı demişimdir hep çünkü ladacılar bilir bunların 4'ünüde aynı anda tam randımanlı çalışır halde bulmak çok zordur,ikincisi merkezi kilit kilit mekanizmasıda sürekli sorun çıkartır mutlaka kitledikten sonra kapıların kontrol edilmesi gerekir çünkü kilitlenmeyen kapının kalmış olma ihtimali yüksektir,üçüncüsü ise elektrikli bagaj açma kapağı ne yalan söyleyeyim hiç sorun çıkartmadı.Parçaları ucuzdur evet ama şunuda unutmamak gerekirki 8 valfliler 5000 kmde bir bakıma girer 16 valflilerde 10000 km bir bakıma girer yani 15000 20000 de bakım yoktur ladada.Bakım kmleri çok kısadır.Buda parça ucuzluğunu yok eder oradan yapılan tasarruf sık yapılan bakımlara gider.Yolda giderken 120 k yi geçince tedirginlik kendini belli eder çünkü aracın her tarafından inanılmaz bir hava girişi olur içeriye.Araç içi ses izolasyonu da neredeyse yok denecek kadar azdır.Az yaktığı söylenir ama bence ne az nede çok yakar ortalamadır.Genelde arka sileceklerinde sorun çıkar çok çabuk bozulurlar.Ön silecekler sorunsuz çalışır.Vites geçişleri biraz zorlar yeni kullanıcıları ama alıştıktan sonra kolay geçiyor denmese bile rahttır,Hidrolik direksiyonun olmayışı ki hiç bir lada modelinde yoktur kalina hariç ki o modelde ladanın sonunu getirmiştir Park ederken ve park yerinden çıkarken sizi çok yorar .ABS fren sistemi yoktur ani frenlemelerde kontrol sizde değil arabanızdadır o yüzden dikkatli kullanmayı fazla hız yapmamayı gerektirir.Klima yoktur yazın mahveder pişiriri cam açsan boynu tutulur kışın ise muhteşemdir inanılmaz bir kalorifer sistemi vardır otomatike alıp dereceyi sona kadar getirdinmi kemiklerinin bile inan ısındığını fark edersin.Yol tutuşuna gelince bence hiç bir yol tutuşu testinden geçmeyen dünyada ki tek araba olabilir bu konuda ciddiyim çünkü yanımda otobüsler ve minübüler virajları o kadar hızlı alıyorlarki ben onların hızında alsam kesin savrulurum araç bunu hissettiriyor.İç aydınlatma çok çabuk bozulur bozulmasa bie sürekli yanar ben amulü çıkarttım sürekli yanıyordu bir çözüm bulamadım.Birde koltukları eğer orjinal kılıfsa yerlerinden çıkarlar iç süngerler gözükür.Vallla aklıma gelenler bunlar.bence biraz bankadan para çek Macia MPV al 2. el değil ama Yada 2. el bir operl corsa onun benzeri araçlar al ben aracımı az kullanıyorum vala yok arası o yüzdende pek masrafı çıkmıyor ama eğer fazla kullanılacaksa masraf çıkartacak bir arabadır bu kesin eminim buna.Neyse yinede siz bilirsiniz tabi.Zaten şuan için Lada'nın ihraçatı Türkiyede yok sanırım sadece Niva geliyor oda hala iki kapılısı yıllardır aynı Suv ya suv denirse tabi.

bende bi kaç şey eklemek ve cevaplamak istiyorum...iç plastik evet çok kötü samaralarda da öyleydi fazla güneşe gelmiyor benim 1 senedir camlardan ve merkezi kilitten derdim olmadı iç lambanın yanık kalması ise kapılardaki küçük butonladan birinin takılı kalmasıdır tahminimce çok basit bişey bende 1.6 16v hb hd var bagajın içerden açılması pratik ama açarken tutacak bi yer bulamıyorsunuz ve çok agır bi bagaj kapağı var ben 10 bin kmde yağ/yağ filitresi hava filitresi buji ve benzin filitresi değişiyorum maliyet filan yok pek 120 km yi nerdeyse 3.viteste yapıyorum hiçte korkutmuyor ama yan tarafı geniş olduğu için yan rüzgarlardan etkilenebilir. benim aracımın kapı lastikleri eski ama hiçte içeriye rüzgar filan almıyor, avrupa araçlar kadar yaktığı için bize 'az' gelir yakıtı silecekleri epey geniştir iyi temizler ölü bölge bırakmazlar camda ve su fiskiyesi diğer araçlardan farklı olarak püskürtmeli su atar dağınık bi şekilde komple ön cama, hiç bir lada modelinde hidrolik direksiyon yoktur denilmiş ama benim 2005 vegamda var:))) ve gayette güzel çalışıyor hidrolik direksiyon pek çok vegada vardır ayrıca kilimanın soğutmasıda yeterlidir. fren sistemi bence benim aracın performansına ve ağırlığına (1150 kg civarı) yetersiz kalabiliyor kalorifer anlatılmaz yaşanır:) 1-2 kademeler sessizdir ve yeterlidir 3-4 gürültülüdür ve gereksizdir adamı pişirir zaten:) bu aracı tanırsanız uzun zaman az sorunla ucuz maliyetle kullanırsınız ama sadece evden-işe işten-eve giderim arabadan anlamam derseniz başka marka tavsiye edilebilir. ben yapabilidğim şeyleri parçacıdan ucuza alıp kendim değiştiriyorum bende flash vardı gürültüsü aynı sayılır

• hocam lada ya yaklaşma derim tamamen bi fasa fiso markadır

http://www.youtube.com/watch?v=IIHKm-m5RRw

videoda 43. sanıyeden sorasını izleyin adamların sıfır yaptıgı tanıtacakları arabaya bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: magnagizmo

hocam lada ya yaklaşma derim tamamen bi fasa fiso markadır

http://www.youtube.com/watch?v=IIHKm-m5RRw

videoda 43. sanıyeden sorasını izleyin adamların sıfır yaptıgı tanıtacakları arabaya bakın.

Şu tarz videolarla kendinizi rezil etmeyin derim...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.