Şimdi Ara

Lada vega hakkında yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle s.a. ben kamu kuruluşunda çalışan orta düzeyli geliri olan biriyim. 5500-6500 arası bir araç düşünüyorum geçen sitede gezer iken lada vegayı gördüm acaba bu araç nasıl alan kullanan varmı senede yaz aylarında ailece 3 kişiyiz aile olrak 1000 km memlekete gidipi geliyorum gidip gelmemde bir sıkıntı cıkarırımı yolda bilgi si olan varsa yardımcı olursa sevinirim hepinize çok teşekkürler ederim..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• tşk ler arkadaşımm.
  • başka fikirleri olan varmı arkadaşlar??
  • komşumuzun severek kullandığı vegası var en çok hoşuma giden kısmı adamın yıllık bakımı benim 5 yıllık bakım yaptırmam gibi değiştirmediği parça kalmıyor baya ucuz parçaları ayrıca konfor adına araçta pek bişey yok...
  • ben de merak ediyorum bu lada vegayı.aslında dış görünüm olarak o kadar kötü değil.iç tasarımı rezalet.yine de motoruyla şanzımanına iyi diyorlar.elektrik aksamı ve izolasyonu sorunluymuş.6500tl ye 2001 model temiz lada vegalar bulunabiliyor.ama ben 25yaşında bir genç olarak bu arabaya binsem karizma çizilir mi bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: tantalis1986

ben de merak ediyorum bu lada vegayı.aslında dış görünüm olarak o kadar kötü değil.iç tasarımı rezalet.yine de motoruyla şanzımanına iyi diyorlar.elektrik aksamı ve izolasyonu sorunluymuş.6500tl ye 2001 model temiz lada vegalar bulunabiliyor.ama ben 25yaşında bir genç olarak bu arabaya binsem karizma çizilir mi bilemiyorum

niye karizma çizilsin ki motoru çok seri ve az yakıyor vitesler biraz kemikli, elektrik problemi yaşamadı sanırım ayrıca duyduğun gibi izolasyon sıfır sayılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

quote:

ben de merak ediyorum bu lada vegayı.aslında dış görünüm olarak o kadar kötü değil.iç tasarımı rezalet.yine de motoruyla şanzımanına iyi diyorlar.elektrik aksamı ve izolasyonu sorunluymuş.6500tl ye 2001 model temiz lada vegalar bulunabiliyor.ama ben 25yaşında bir genç olarak bu arabaya binsem karizma çizilir mi bilemiyorum

niye karizma çizilsin ki motoru çok seri ve az yakıyor vitesler biraz kemikli, elektrik problemi yaşamadı sanırım ayrıca duyduğun gibi izolasyon sıfır sayılır.

ben de kısıtlı maddi durumumla bu aralar vegalara bakıyorum.baya bir araştırma yaptım.genelde kullananlar memnun.bir sürüp denemek lazım aslında.ama aile varsa bu paraya bu arabayı tavsiye ederim.16 yıllık araba almaktansa 11 yıllık araba almak daha mantıklı.parçalarıda ucuz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

quote:

ben de kısıtlı maddi durumumla bu aralar vegalara bakıyorum.baya bir araştırma yaptım.genelde kullananlar memnun.bir sürüp denemek lazım aslında.ama aile varsa bu paraya bu arabayı tavsiye ederim.16 yıllık araba almaktansa 11 yıllık araba almak daha mantıklı.parçalarıda ucuz

sizde durumun farkındasınız sonuçta kesinlikle başbelası olmayacak bir araç, en iyisi deneyip paranızla alabileceğiniz alternatifleri gözden geçirin zaten orda albenisi çıkıyor hemen

• Ailemden birinin lada vega arabası vardı. 2000 modeldi direksiyonu hidrolik değildi çook ama çook ağırdı. Onun dışında kesinlikle sağlam arabadır. İşçilik yok denecek kadar azdır. Her zaman ufak tefek sorunar çıkartır ama parçası çok ucuzdur o nedenle de fazla üzmez. En önemli özelliği ise motorudur. Çok dayanıklı bve seri bir motoru vardır. Benim göüşüm olarak bugünün aynı motor hacmindeki arabalara taş çıkartır.
  • ayağınızı yerden kesecek sağlam ekonomik bir otomobil kullanıcıları için oldukça tatminkar bir otomobildir. Sosyalizm felsefesinin ağır bastığı markanın ana hedefi sadece mobil olmanızı sağlamak fazla lüks konfor beklememektir.İhtiyaçlar göz anında alındığında alınabilecek bir otomobildir. Niva seriside oldukça sağlam bir arazi aracıdır.
  • Hb ve sedanları çok tipsiz gözüküyor swleri iyi duruyor.
  • hepinize teşekkür ederim arkadaşlar..
  • Motor olarak bakımlısını bul.Yoksa bizim gibi çok uğraşırsın. Biz çok uğraştık düzeltmek için ama yine bir tarafları eksik kaldı.Gerçi biz doğru usta bulamamaktan da çektiydik.

Bizde 2001 1.5i sw vardı.İzmit-samsun yaptık bir kere,genel olarak istanbul izmit,izmit,sakarya arasında kullanıldı. Lpg ile az yakıyor ama lpg ile çok arıza çıkartıyor.Elektrik aksamını da iyi kontrol ettirin.

Çok sessiz bir arabadır,motoru seri ve güzeldir, ama rampada biraz yorulur.Yerden yüksek her yola uygundur.Kapı içlerinde ve motorun ön kısmında çelik barlar var ve bu insana güven veriyor.

Alırken dikkat etmenizi istediğim husus.
    1.Motoru çalıştırdığınızda tekleyip,teklemediğine dikkat edin.Motor belirli bir genlikte sarsıntılı olarak çalışacak,devir 500 ile 1000 arasında gidip gelecektir en büyük problemi bu.

2.Üst kapak contasını ve triger setini kontrol edin.

3.Fren,baskı balata ve debriyajını kontrol ettirin.

4.Radyatörünü kontrol ettirin ve arabada genel olarak su kaçağı var mı baktırın.

Ve lütfen temiz araba alın.500 tlden kaçıp daha az bakımlı araba almayın.Çünkü bu size yol su elektrik olarak geri dönecektir.

Selamlarımla.

• teşekkürler bilgileriniz için bunları bende dikkate alıcam
  • 2000 Model Lada Vega stationım var.Şimdiye kadar motorda bakımlar dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım.Ama...Şimdi gelelim kötü yönlerine Araç uzun yıllar kullanılınca iç göğüs ve arka hoparlör plastikleri adeta güneşten kuruyor ve dökülüyor.plastik aksam olarak herhalde en adi malzemeyi kullanmışlar.Elektronik aksam zaten 3 adet biri elektrikli ön ve arka camlar keşke elektrikli olmasaydı demişimdir hep çünkü ladacılar bilir bunların 4'ünüde aynı anda tam randımanlı çalışır halde bulmak çok zordur,ikincisi merkezi kilit kilit mekanizmasıda sürekli sorun çıkartır mutlaka kitledikten sonra kapıların kontrol edilmesi gerekir çünkü kilitlenmeyen kapının kalmış olma ihtimali yüksektir,üçüncüsü ise elektrikli bagaj açma kapağı ne yalan söyleyeyim hiç sorun çıkartmadı.Parçaları ucuzdur evet ama şunuda unutmamak gerekirki 8 valfliler 5000 kmde bir bakıma girer 16 valflilerde 10000 km bir bakıma girer yani 15000 20000 de bakım yoktur ladada.Bakım kmleri çok kısadır.Buda parça ucuzluğunu yok eder oradan yapılan tasarruf sık yapılan bakımlara gider.Yolda giderken 120 k yi geçince tedirginlik kendini belli eder çünkü aracın her tarafından inanılmaz bir hava girişi olur içeriye.Araç içi ses izolasyonu da neredeyse yok denecek kadar azdır.Az yaktığı söylenir ama bence ne az nede çok yakar ortalamadır.Genelde arka sileceklerinde sorun çıkar çok çabuk bozulurlar.Ön silecekler sorunsuz çalışır.Vites geçişleri biraz zorlar yeni kullanıcıları ama alıştıktan sonra kolay geçiyor denmese bile rahttır,Hidrolik direksiyonun olmayışı ki hiç bir lada modelinde yoktur kalina hariç ki o modelde ladanın sonunu getirmiştir Park ederken ve park yerinden çıkarken sizi çok yorar .ABS fren sistemi yoktur ani frenlemelerde kontrol sizde değil arabanızdadır o yüzden dikkatli kullanmayı fazla hız yapmamayı gerektirir.Klima yoktur yazın mahveder pişiriri cam açsan boynu tutulur kışın ise muhteşemdir inanılmaz bir kalorifer sistemi vardır otomatike alıp dereceyi sona kadar getirdinmi kemiklerinin bile inan ısındığını fark edersin.Yol tutuşuna gelince bence hiç bir yol tutuşu testinden geçmeyen dünyada ki tek araba olabilir bu konuda ciddiyim çünkü yanımda otobüsler ve minübüler virajları o kadar hızlı alıyorlarki ben onların hızında alsam kesin savrulurum araç bunu hissettiriyor.İç aydınlatma çok çabuk bozulur bozulmasa bie sürekli yanar ben amulü çıkarttım sürekli yanıyordu bir çözüm bulamadım.Birde koltukları eğer orjinal kılıfsa yerlerinden çıkarlar iç süngerler gözükür.Vallla aklıma gelenler bunlar.bence biraz bankadan para çek Macia MPV al 2. el değil ama Yada 2. el bir operl corsa onun benzeri araçlar al ben aracımı az kullanıyorum vala yok arası o yüzdende pek masrafı çıkmıyor ama eğer fazla kullanılacaksa masraf çıkartacak bir arabadır bu kesin eminim buna.Neyse yinede siz bilirsiniz tabi.Zaten şuan için Lada'nın ihraçatı Türkiyede yok sanırım sadece Niva geliyor oda hala iki kapılısı yıllardır aynı Suv ya suv denirse tabi.

• Bu arada febastan arkadaş araç çok sessizdir deöiş kesinlikle katılmıyorum aracı deneyin göreceksiniz 1. vites 2 . vites resmen ses ,çerde 3. vitesde ses azalıyor ama araç ses geçiren bir araç hele hele çok sessiz demek çok yanlış helede ithalatı durmuş bir araçı almak çokda sakıncalı diye düşünüyorum Elimde para olunca hemen değiştireceğim araçtır düşünmem bile.Aldık bir kere kullanıyoruz yapacak bir şey yok
  • güven konusunu da düşünmenizi öneririm.
  • arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.