Şimdi Ara

Lada vega vs doğan,şahin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam Vega'nın parçası ister orijinal ister yan sanayi alın yerli otolardan bile daha iyi bulunur. Parçalar halen üretiliyor, sıfır olarak Rus malı olarak varlar ve Ruble ile geldikleri için fiyatları yerli otolardan ucuz.

Eğer bütçe olarak 300 binin üstüne çıkmayacaksınız alacağınız araç kesinlikle Vega.

Lada ustası kısmına gelince eğer profiliniz de yazan Tekirdağ'da yaşıyorsanız ustası var.

Forumdan @motograter hocam ile renk dahil bire bir aynı araca biniyoruz.Lada vega vs doğan,şahin 

Tekirdağ'da yaşıyor kendisi de.

Parça olarak sarf malzemeleri Trendyol'dan vs. alabilirsiniz, alacağınız şeyler 3 litre yeşil veya mavi antifriz, 5-30 veya 10-40 yağ olacak, paspas, araç bakım seti, oto koku vs. de alabilirsiniz oralar size kalmış. Ben teyp bile aldım. Araç içinde telefon şarjı ve Bluetooth olması iyi oldu.

Vega'nın parçalarına gelince Aslaner Lada veya Ladaci.com üzerinden her şeyini direkt eve getirtebilirsiniz.

Örneğin filtre seti Aslaner'de hava+benzin+polen+yağ olarak 635 TL tutuyor. Yağı da 600 civarına alırsanız 300 TL işçilik ile totalde 1500 civarına bakımı aradan çıkarırsınız.

Lada vega vs doğan,şahin

Uygun fiyatlı ararsanız mesela Ladaci.com 3 farklı filtre satıyor.

Lada vega vs doğan,şahin

Triger ve şarj kayışı yani iki kayış iki McDonalds menüden ucuz.Lada vega vs doğan,şahin 

Lada vega vs doğan,şahin

Dışarıda bir yemek fiyatına neredeyse bakım yapılıyor.Lada vega vs doğan,şahin 

Lada vega vs doğan,şahin

Vega'nın akla gelebilecek tüm parçaları var.

Lada vega vs doğan,şahin

Komple Rus şanzıman var, komple motor, kaporta elemanları, bagaj halıları, taban halısı, kaput halısı, müşürler, sensörler, far-stop, sigorta kutusu, alternatör vs. hepsi var. Baskı balata için 3 farklı marka var MAPA, Valeo, Lada marka olarak var.

Lada vega vs doğan,şahin

Aldığım araçta içlerinde hemen hemen en ucuzuydu ve 298 bindeydi. Alırken sadece kendim conta, fan müşürü, termostat, yağ pompası, su pompası kontrolü yaptım.

Şu an 250 bine çıkabilirseniz hiç LPG takılmamış 150 bin km altında sıfır gibi Vega'lar var. Eğer sanayiye gitmeyeyim diyorsanız öyle bir şey alabilirsiniz.

Usta kısmına gelince dediğim gibi düşük km'li bir şey alırsanız bakımdan bakıma gidebilirsiniz. Yüksek km'li alırsanız anlayan biriyle gidip dediğim parçaları kontrol etmeniz, aldıktan sonra ağır bakım yapmanız lazım. Yağ, antifriz, filtreler, kayışlar, bujiler, eğer zayıfsa akü yenileme ve alternatör kontrolü, yağ kaçağı varsa karter contası vs. bunları alacağınız araçta kontrol etmeniz lazım sanayiye gitmek istemiyorsanız.

Eğer 1.6 16V alıp sıfır LPG takarsanız 140-150 kuruş yakar araç. Ben düz sistem LPG ve 300 binde araç ile 165 kuruş yakıyorum. Aracın yakıtı çok iyi.

Benim araç en güçsüzü, 1.5 78 PS ve 122 N/m tork üretiyor. Mesela 1.4 Fire motor Egea'lar 127 N/m tork üretiyor ama 4500 devirde veriyor, bu araç 2700 devirde maksimum torkunu veriyor.

Bu aracın muadili Megane 1, Xsara, Tempra-Tipo, kısmen Brava, Marea, Golf 3, kısmen Golf 4, Felicia 1.6 GLXi gibi araçlar Vega'dan 100-200 bin daha pahalı. (2006 üstü Vega'lar için kısmenleri yazdım)

Parça siteleri bunlar:

Ladaci.com Konya Beyşehir'den yolluyordu galiba.

Aslaner Lada'nın resmi olarak bölge yedek parça satıcısı. Parça satarken telefonla arayıp teyit alırlar. Ben arka davlumbaz aldım mesela piyasada yoktu. Süleyman Abi den rica ettim benim için bir parti Vega arka davlumbaz getirdiler. Lada vega vs doğan,şahin 

Zaten hurda teşviği lafı da var, eğer teşvik çıkarsa hurdaya veririm, teşvik olmazsa da binerim derseniz 99-2000 almanız lazım, o zaman 200 binin üstüne çıkmazsınız.

Lada vega vs doğan,şahin
    Lada vega vs doğan,şahinwww.aslaneroto.com
    aslaneroto.com - Aslaner Otomotiv
    https://www.aslaneroto.com

Lada vega vs doğan,şahin
    Lada vega vs doğan,şahinladaci.com
    Ladaci.Com - Lada Yedek Parça
    https://www.ladaci.com

• Bizim ülke gibi düşünmemek lazım. Bizim ülke de her şey aşırı zor.

Rusya'da yaşam bize göre daha ucuz. Kızlarda güzel. Haliyle orada erkekler arabayı fln çok kafaya takmıyor. Orada cam açılmıyor diye mızmızlanan suratsız kızlar yoktur mesela.

Bkz. Lada binen kızlar.

Lada vega vs doğan,şahin

Lada vega vs doğan,şahin

Dolayısıyla bunlar arabayla ilgili değil.

Lada vega vs doğan,şahinГруппа Звериyoutube
    20 АВГУСТА 2022 @ Открытие Арена (Москва) Большой концерт «20 лет / Для тебя» Билеты на этот и другие концерты тут: https://tickets.zve.ru Инстаграм Ромы Зверя: https://instagram.com/romanbilyk​ Инстаграм группы ЗВЕРИ: https://instagram.com/zveri_official​ ЗВЕРИ ВКонтакте: https://vk.com/zveclub​ ЗВЕРИ на Facebook: https://www.facebook.com/zveruband​ __________________________________________________ Вчерашний вечер из подворотни на всё согласен Спасаться нечем и я охотник и я опасен И очень скоро, ещё минута и доверяю И мухоморы, конечно круто, но тоже вряд ли До скорой встречи До скорой встречи Моя любовь к тебе навечно До скорой встречи До скорой встречи До скорой встречи До скорой встречи Моя любовь к тебе навечно До скорой встречи До скорой встречи Тычинка-пестик, любовь научит совсем непошло Когда мы вместе никто не круче, но это в прошлом И я не знаю и я теряю вчерашний вечер Моя смешная, моя сквозная, до скорой встречи Припев Моя love story короче ночи, смотрю на время И беспонтово мотает счётчик такси на север И я не знаю и я теряю вчерашний вечер Моя смешная, моя родная, до скорой встречи Припев - © Группа Звери
    https://www.youtube.com/watch?si=EvWYBdktEyshmq7b&v=DF6W1XD25Dc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-72F674EC6 -- 14 Aralık 2024; 3:54:51 >

• Ladaların yedek parçası sıkıntısı yoktur. Parçacıya gidip bir parça istedigimde adam önüme orjinalinden yan sanayisine kadar çeşit çeşit koyuyor.
    Orjinal olarak yedek parçası bolca bulunmakta bununla beraber yine Rus malı yan sanayi Belarus veya Ukrayna malı yan sanayi her çeşit parcasını bulursunuz. Bunlar da yetmezse Çin malı yan sanayi de var yerli üretim de var. Farından müşürüne, baskı balatasından alt takımına kadar yerli üretim parçalar var mesela.

Bu arada orjinal fabrikasyon yedek parçaların yeni ambalajı gri paketli Lada yazılı olarak geliyor.

Lada vega vs doğan,şahin
    Lada vega vs doğan,şahin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 14 Aralık 2024; 4:21:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anyhill kullanıcısına yanıt

Yandan Honda City 1.4 Elite donanıma benzetiyorum.

Tipsizliği haricinde bir kez SW kasa Vega kullanma fırsatım olmuştu. Abi o direksiyon neydi öyle.Lada vega vs doğan,şahin (benim bindiğimde mi sorun vardı direksiyon hidroliği mi bitmişti yoksa komple hidrolik sistem mi yok anlayamamıştım)

Spor salonuna para vermek istemeyip, hem araç kullanıp hem de kol kası yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan.Lada vega vs doğan,şahin 

• valla kardes 200 bine araba falan yok sen onu unut

geçen hafta sanayideydim tofasın kayışını değiştirmeye gittik

adamın dükkanı sinek avlıyor ama tofaşı görünce adam arkasını dönüyor abi müşteri gelecek onu bekliyorum diyor

3 yer gezdik üç usta da almadıLada vega vs doğan,şahin 

• Bende Clio 1 kasa vardı otomatik klimalı çürük vs hiç bir şey yoktu arabada şehir içi için güzel arabadır

1.8 rsi tek kapı yada manuel klimasız ama düzgün birşeyde bulunur bir bakın

Şahin doğan ben almam çürükten geçilmiyor artık onlar başınıza bela alırsınız

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

Araç ana vatanda yılın 365 günü kar ve çamur üzerinde gittiği için soğuk havada, yoğunlaşmış havayı yarabilecek aerodinamik bir gövdeye (0,30 cd rüzgar direnci, güncel Golf 0,26 cd) ve sıçrayan kar ve çamurun yan camlara gelmeyeceği kadar dar bir cam-gövde oranına sahip.

Lada vega vs doğan,şahin

Direksiyona gelince benim araçta Funtoma lastik ile parmağımla çevirebiliyorum.

Tasarım olarak makyajlı kasası daha agresif.

Lada vega vs doğan,şahin

Ben bizim kasanın Amerikan hatlarını beğeniyorum. Adamlar gemi gibi araba yapmış muadil teneke Asya ve yerli araçların içinden geçer.

Lada vega vs doğan,şahin

• motograter M kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hocam.

Siz deyince hatırladım Çin malı Avtopars vs. de vardı tüm parçalarda muadil olarak. Zaten motoru halen üretiliyor. Milyonlarca da satmış bir araç.

Lada vega vs doğan,şahin

Vega kaç sattı bilmiyorum ama Samara zamanında bizim ülke de en çok satan ithal araçmış.

Lada vega vs doğan,şahin

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

Sanayide gezilmez. Bu hatadır.

Ben PC'nin başına geçer ne lazımsa tüm ustaların dükkan ve tel-no olarak tek tek not alır, tek tek telefonla arar, bağırır, çağırır, kendimi tanıtır, hikaye anlatır, nabız yoklar, hafiften fiyat alır, iş yapacak adamı tespit eder nokta atışı giderim.

Fiyat alacağım zaman İstanbul, İzmir, Burs alakasız tüm şehirlerden usta arar fiyat alırım. Mesela en son 3000'e yaptırdığım bir işi YouTuber bir usta telefonda 7000 çekti. Sözde dürüst esnaf.

Tmm usta ben baskı balata alıp geleyim mi dedim o da baskı iyiyse biz çakarız dert etme sen dedi. Subap kapağından yağ kaçırıyor dedim ona da onun saplamaları gevşemiştir biz saplarız dedi.Lada vega vs doğan,şahin 

Yiğit Özgür üstadın karikatürü gerçekmiş yani.Lada vega vs doğan,şahin 

Lada vega vs doğan,şahin

• Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

200 bine serçe var

• araç ne kadar süredir sizde? bu süre zarfında sabit bir usta bulup devam etmek mantıklı değil mi?

• Benim bildiğim en yaygın Çin markası Bysun Parts marka var. Orjinal ürünlere göre fiyatı yarı yarıya düşük olabiliyor.

Lada vega vs doğan,şahin

3 sene önce sol aks ses yaptığı için Çin malı şu markadan almıştım mesela 180 tl vermiştim. Bugüne kadar daha problem yaşamadım.

Lada vega vs doğan,şahin

Bugün 17 ay oldu, 2023 Kurban Bayramından 1 hafta sonra almıştım.

Usta olarak bakımlara gittiğim motor-mekanik olarak tek usta var, elektrik, kaporta için iki ayrı ustam var.

Aracın çok ustalık bir işi yok, şu hurda muhabbeti çıkmadan önce en son Eylül ayında 15 bin bakımını yaptırmıştım o günden beridir bir defa bile sanayiye gitmedim, hurda lafından sonra da sıfır araba gibi biniyorum hurda kesinleşene Allah izin verirse kadar 1 TL bile harcamayacağım.Lada vega vs doğan,şahin 

Aracı alırken doğru aracı alırsanız sıfır araba gibi bakımdan bakıma gidersiniz sadece.

Vega için bütçenizin üst sınırı nedir hocam?

Skoda yla karıştırdım o zaman. Ona Avtopars amortisör vs. almıştım.

Şanzıman yağını değiştirdin mi hiç hocam? Ustaya dedim de seneye değiştiririz dedi. Fiyatına 360 dediler.

• anladım , en azından bir rutin tutturmuşsunuz bu güzel. hurda lafından tam olarak kastınız nedir? ben bir şeyler duydum ama nedir tam olarak bilmyiorum.

bende motosiklet vardı , satış için ilan koydum. satabilirsek bütçem max 200 bin olabilir. Odak noktam Tipo 1.4 yada temiz doğan slx ancak Vega acayip kafamı karıştırıyor ne yalan diyeyim :)

• Her baskı balata değişiminde değiştiriyorum. 3 lt. Alıyor ama yağ seviye çubugundan kontrol edilerek konursa iyi olur.

Şu yağdan koymuştum en son markaya takılmayın api gl4 olması önemli 80w veya 80w-85 viskozite isteniyor.

Ben 80w tercih etmiştim.

Lada vega vs doğan,şahin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motograter -- 16 Aralık 2024; 1:36:41 >

Hurda teşviği kanun teklifi verildi hocam, 2000 ve öncesi araçları hurdaya çıkaranlara ÖTV-KDV olmadan sıfır yerli üretim araç alma imkanı tanıyacak devlet.

Tabii eğer yasalaşırsa böyle olacak. O yüzden binmeye olmasa bile bu ihtimalden dolayı bir 80-90-2000 model araç alıp köşeye atmak lazım. Er geç hurda teşviği çıkacak.

Temiz Şahin Doğan Tipo Uno vs. kalmadı ya. Çok zor temizini bulmak. Vega'nın hem temizi var hemde o araçlardan bazı konularda çok üstün diyebilirim. İç genişliği vs. bayağı iyi. Ben hurda çıkarsa diye Corolla'ya bakmaya gittim sıfır km Corolla'nın içi bundan kötü. Kapılar şişkin, arabanın içi daracık. Corolla Cross diye 2 milyonluk araba var yumuşak göğüs bile yok. Lada bile Niva'lara yumuşak göğüs + deri kaplı torpido koyuyor şu an.Lada vega vs doğan,şahin 

Lada vega vs doğan,şahin

Lada vega vs doğan,şahin

Vega şasi olarak da güvenli bir araç. Bir sürü çarpışma testi var.

Lada vega vs doğan,şahinArmen Hachaturyan (Crash Test AUTO)youtube
    Crash Test Auto VAZ (LADA) 2110 и Deawoo Matiz
    https://www.youtube.com/watch?si=UI5r9fzXxtbJnF1E&v=TKWSShShAfE&feature=youtu.be

Eyw hocam. Ustalar açık yağ koyacaklardı galiba, kendim kutulu bir şey alıp getireyim en iyisi.

Yağ çubuğundan baktım şanzıman yağı siyah renkliydi, usta iyi durumda dedi ama en azından bir tık daha sessizleşir diye düşünüyorum.

Bizim arabalar önden çekişli olduğu için şanzıman değişince diferansiyel yağı da değişmiyor oluyordu değil mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.