Şimdi Ara

LAGUNA 3 TEST SÜRÜŞÜ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
0
Favori
116.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş araban çok güzel kazasız belasız sürüşler dilerim de bişey kafama takıldı. Park sensörü yok mu yoksa ben mi göremedim araba çok parlıoda

quote:

Orjinalden alıntı: SbnCkr

bir iki resim daha ekliyorum

LAGUNA 3 TEST SÜRÜŞÜ

LAGUNA 3 TEST SÜRÜŞÜ

• dikkat edersen arka kısımda en alttaki plastik kısımda 2 sensör var , 2 sensörda sağ ve sol yanda. arka park sensörü var. ama ön park sensörü opsiyon olarak dahi yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: Eagle-eyed

kardeş araban çok güzel kazasız belasız sürüşler dilerim de bişey kafama takıldı. Park sensörü yok mu yoksa ben mi göremedim araba çok parlıoda

• http://www.laguna-coupe.com/

Ya bu siteye girdim dibim düştü... sonunda güncel versiyonunu gördük....
    neredeyse concept ile aynı... Manyak olmuş arka stoplara bittim...Lagunayı coupe gibi çıkarmak varken niye yapmamışlar hayret. Le Quementi dövmek lazım. Cenevre de fuarda laguna concept dergi tarafından fuarın en şık otomobili seçildi
  • LAGUNA III' E BİR DE ŞU AÇIDAN BAKALIM...

NİSSAN X TRAİL'İN YENİSİNDE KULLANILAN 2,0 DİZEL MOTOR NEREDEN GELİYOR DERSİNİZ?
    TABİKİ NİSSAN-RENAULT ORTAKLIĞINDAN VE....
    LAGUNA III' ÜN 2,0 DİZEL MOTORU VE HATTA 6 İLERİ OTOMATİK ŞANZUMANI DİREKT NİSSAN X TRAİL'E UYGULANMIŞ...
    YANİ SÖZÜN KISASI LAGUNA III' ÜN MOTORU BİR 4X4'E HAYAT VERİYOR...

AMA BU YENİ BİR OLAY DEĞİL ASLINDA.
    LAGUNA II'NİN 1,9 DCI 130 HP'LİK MOTORU HANGİ 4X4 'DE SİZCE...
    HİÇ ALAKA YOK... AMA SUZUKI GRANDVITARA DDIS MODELİNDE BU MOTORU RENAULTTAN ALIVERMİŞ...
    1 YILLIK SUZUKI GRANDVITARAM VAR, "NİYE AZ YAKIYOR?" DİYE ARAŞTIRINCA BULDUM :))))

YANİ LAGUNALARINIZIN EN ÜST VERSİYON DİZEL MOTORLARI 4X4'LERE BİLE HAYAT VERİYOR....

YENİ 2.0 DCI MOTORU GERÇEKTEN TEKNOLOJİ HARİKASI SANKİ DİZEL MOTORU YENİDEN KEŞFETMİŞLER GİBİ... RENAULT LAGUNAINI SİTESİNDE BU MOTORU VE ÇALIŞMA SİSTEMİNİ BİR İNCELEYİN...

1,5 DCI İSE RENAULTUN DÜŞÜK EMİSYONLU ÇEVRECİ VE UYGUN FİYATLI MOTORU; ANCAK LAGUNA III İÇİN SANKİ 2,0 DCI MOTORU GELİŞTİRMİŞLER GİBİ...

• Laguna alan arkadaşlara hayırlı olsun.. Güle güle kullanın
  • Leonheart07

yazini okuduktan sonra aklima geldi, dediklerine katiliyorum ayni olay benim aractada oluyor.
    Sorum su ki hic yuksek suratte virajda iken ESP devreye girdimi ???? Basina boyle birsey gelen oldumu ))

quote:

Orjinalden alıntı: leonheart07

LAGII konusunda tek sıkıntım; lagII lerde yüksek hızlarda viraja girilidiğinde arabanın arkası savrulmasa bile arabanın içindeki yolcu ve nesnelerin etkili bir şekilde savrulmasıydı, bunu iyilişetirebilmişlermi?
  • Orjinalden alıntı: SbnCkr

arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

aracımı 15.05.2008 tarihinde Samsun'daki bayiden teslim aldım.

aracın kullanma klavuzunda ilk 1.500km boyunca 2.500d/d'yı geçmememiz gerektiği söyleniyordu, ben de öyle yaptım.

aracı aldıktan sonra depoyu fulledim. yaklaşık 65 litre yakıt aldı.

Samsun'dan yaşadığım şehire (Karabük) ve oradanda İstanbul'a 900km yol yaptım araçta hala çeyrek depo mazot vardı.

yol bilgisayarı ortalama 5,1Litre/100Km gösteriyordu. bu da yaklaşık km'de 163ykr yaktığı anlamına geliyor.

ilk izlenimlerim;

araç çok konforlu ve sessiz geldi bana.

yol tutuşu gayet tatminklar.

vites aralıklarının kısa olması nedeniyle bilgi ekranındaki vites değiştirme ikazlarına uyduğunuz taktirde yaklaşık 80-90km civarında altıncı vitese geçmiş oluyorsunuz. bu da yakıt ekonomisi demektir.

müzik sistemi benim için yeterli ve bluetooth sistemi gerçekten telefon ile konuşmayı çok kolaylaştırıyor.
    ..................

merak ettiğiniz bir konu olursa elimden geldiği kadarıyla cevaplamaya çalışırım.
    ..................
    saygılarımla.

Sn SbnCkr ;
    Aracın hayırlı olsun, kazasız, güle güle kullanmanı dilerim. Aracın çok güzel, dış ve iç renk uyumu çok güzel.
    Bende almayı düşünüyorum, ayrıca test sürüşüde yaptım, motoru yeterli geldi banada, Privilege+Premium paketlisi 52.600YTL liste fiyatı var, ama bu fiyat üzerinde bayi tolaransı olurmu sormadım, ayıptır sorması siz kaça aldınız aracı, ben test esnasında bilgi ekranında vites değiştirme bilgisini farketmedim, araç sürati göstermiyor, ben 3-4-5 derken eşimden uyarı geldi 170 km çıktın dedi o zaman 6. vitese taktım, kaçla gittiğini hissetmiyorsun yani, sorum şu ben öyle denemedim 80-90 km civarında 6. vitesi peki kaldırıyormu araba, ben devirli kullandım galiba o süratte sanırım 3. yada 4. vitesteydim herhalde, eğer 80-90 km süratte yokuş yolu bırakalım düz yolda kaldırıyorsa araç gerçekten motor ve şanzıman uyumu ve aralığı fevkalade olmuş olur, en kısa zamanda gidip tekrar test edeceğim, ayrıca internet sitesinde ve araç kataloğunda; Lastik ebadı, Bagaj hacmi, Yakıt tankı hacmi bilgileri yok, benim test ettiğim araçta lastikler 215/50R17 idi bunu öğrendim, ama senin bakım ve kullanma klavuzunda Bagaj hacmi bilgisi vardır sanırım, yakıt deposu ne kadar aldığını sizden zaten öğrenmiş bulunmaktayım, bide araçta bluetooth sistemi olduğunu bilmiyordum internet sitesinde veya kataloğunda varmı ben dikkat etmemiş olabilirim, bluetooth sistemi standart varmı yoksa Premium pakettemi oluyor, bide son olarak senin aracın torpido gözünde Mp3-Ipod direk bağlanabiliyormu benim test ettiğim araçta böyle bir bağlantı kablosu gösterdiler ama standart olup olmadığını sormak aklıma gelmedi, sanırım ucu küçük USB olmalıydı sanki.

Tekrar iyi günlerde kullanman dileğimle.

• Sn.Serda1646, Sn.Eagle-eyed ve Sn.aislx iyi niyetli dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sn.Eagle-eyed; Sn.VolvoNokturn arkadaşın ifade ettiği iki adet plakanın alt kısmında ve iki adette tamponun sol ve sağ tarafında olmak üzere dört adet park sensörü bulunmaktadır. 1,5m aralıklı sinyal verip 25cm kalan sinyal sürekli hale dönüşmektedir. Ayrıca araç bilgi ekranındaki menüden park sensörü sinyal sesini artırıp - azaltabiliyosunuz.

Sn.ohayyam; henüz rodaj aşamasında olduğum için çok fazla zorlamadım, ama 130km civarında tatlı sert virajlara girdiğimde araç kayma eğilimi göstermediği için ESP devreye girmedi.
  • SnLaguna3,

Öncelikle teşekkür ederim. Allah herkese kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Benim alım sürecim biraz sıkıntılı oldu, bu yüzden fiyat konusunda birşey söylememeyi tercih ediyorum. Ama bayi töleranslarının olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Zaten sizin de söyledğiniz ama fark etmediğiniz gibi bilgi ekranında aeaç vites büyütmenizi tavsiye ediyor. Bu sadece yakıt ekonomisi için.

Araç düşük devirlerden itibaren max.torku verdiği için sıkıntı yaşamıyorsunuz. Bu tamamen kişisel kullanıma bağlı bir mesele.

Kullanım kılavuzunda henüz bağaj hacmine bakmadım. Ama baktığım ilk fırsatta size bilgisini veririm.

Bluetooth sistemi, bayiler tarafından dile getirildiği kadarıyla ilk 500 araca hediye olarak veriliyormuş. Ama pazarlık sırasında zorlama ile taktırılabilir diye düşünüyorum.

Mp3-Ipod bağlantı ünitesi yok. Sanırım lansman için gelen araçlarda varmış. Benim aracımda yok.

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

YENİ 2.0 DCI MOTORU GERÇEKTEN TEKNOLOJİ HARİKASI SANKİ DİZEL MOTORU YENİDEN KEŞFETMİŞLER GİBİ... RENAULT LAGUNAINI SİTESİNDE BU MOTORU VE ÇALIŞMA SİSTEMİNİ BİR İNCELEYİN...

Bir de güncel laguna coupede kullanılan v6 DCI var ki 235 hp motor hacmi galiba 3.0 lt.
    Renault un en başarılı olduğu nokta motorlar. Renault raflarında 1.2 TCE 100hp benzinli var eğer bunu 1.4 ve 1.6 ya uygularlarsa vw nin motorlarına çok ciddi rakip olurlar.
    Ayrıca bilidiğim kadarıyla (Onno Usta nın yazılarından) Lag I 2.0 16V 140hp motorları sadece Volvonun değil
    Renault Volvo ve (bir marka daha var)üçünün yaptığı ortak bir üründür. Amaç maliyetleri minimum a indirmek.
    Ayrıca Renault Proton Waja ya da hayat vermiştir. 1.6 16V motor olarak.

• Sn.Laguna3,

Aracın "Teknik Eğitim Kitabında" bagaj hacminin 430dm³ olduğu yazmaktadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ohayyam

Leonheart07

yazini okuduktan sonra aklima geldi, dediklerine katiliyorum ayni olay benim aractada oluyor.
    Sorum su ki hic yuksek suratte virajda iken ESP devreye girdimi ???? Basina boyle birsey gelen oldumu ))

quote:

Orjinalden alıntı: leonheart07

LAGII konusunda tek sıkıntım; lagII lerde yüksek hızlarda viraja girilidiğinde arabanın arkası savrulmasa bile arabanın içindeki yolcu ve nesnelerin etkili bir şekilde savrulmasıydı, bunu iyilişetirebilmişlermi?

Ohayyam merhaba.
    Arabayı en fazla viraja soktugum hız 130 oldu.Bariz bir şekilde ayaklarım pedaldan kesildi diğebilirim allahtan emniyet kemeri alışkanlıgım varki koltuktan ayrılmadım yani aracın içindeki nesneler o kadar savruldu fakat arac viraja girdiği gibi cıkmasını bildi hemde ESP hiç devreye girmeden.

• lagunanın bagajı çokmu küçük?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gacara_53

lagunanın bagajı çokmu küçük?

Sayın : SbnCkr bildirdi
    Aracın "Teknik Eğitim Kitabında" bagaj hacminin 430 dm³ olduğu yazmakta imiş,

Avensis : 520 dm³
    Mondeo : 493 dm³
    407 : 489 dm³
    Passat : 485 dm³
    Yeni C5 : 439 dm³

Benide düşündüren şey Laguna 3'ün bagaj hacmi şu an Megane 1'im var, bagajı 510 lt. Büyük bagajdan sonra bagaj bana yetersiz geldi, bagajda takıldım kaldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Laguna3

quote:

Benide düşündüren şey Laguna 3'ün bagaj hacmi şu an Megane 1'im var, bagajı 510 lt. Büyük bagajdan sonra bagaj bana yetersiz geldi, bagajda takıldım kaldım.

bagajın hacmi kadar kapağın formu da çok önemli, liftback olduğu için gerektiğinde station araba gibi tavana kadar yükleme opsiyonu her zaman mümkün.

• quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

quote:

Orjinalden alıntı: Laguna3

quote:

bagajın hacmi kadar kapağın formu da çok önemli, liftback olduğu için gerektiğinde station araba gibi tavana kadar yükleme opsiyonu her zaman mümkün.

Doğru söylüyorsun, liftback bagajın bu avantajı var, nasılda bunu düşünmedim, teşekkürler.

• ............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl_alt_del -- 20 Haziran 2008; 22:54:47 >
  • TEST EDEN BAŞKA KİMSE OLMAMIŞ...
    BU GÜN Privilege 1.5 dCi 110 bg Business Paket+Premium Paketi+Elektrikli Açılır Tavan = 55000 YTL FİYAT ALDIM...
    DAHADA DÜŞECEK GİBİLER, AZ DAHA BEKLEYEYİM....
  • Arkadaşlar öncelikle alan arkadaşlara kazasız belasız günler dilerim.Alacak olanlarada kesinlikle tavsiye ederim gerçekten bu sefer renault iyi bir şey çıkarmış.Arkadaşlar benim sizden ricam araçlarınızı kullanırken bir şeye dikkat etmeniz araçlar 90 km civarında direksiyona balans titremesi yapıyormu
  • DÜZ YOLDA KESİNLİKLE TİTREŞİM YOK... ÇOK NET YÖNLENDİRMELER YAPIYOR...
    BOZUK ZEMİNDE "YOLA AİT BİLGİLERİ" AKTARIYOR DESEK DAHA DOĞRU OLUR; HİSSİZ BİR DİREKSİYON DEĞİL YANİ, BOŞLUKTA GİBİ DEĞİL SADECE.
    YÜKSEK SÜRATLERDE DE SORUNSUZ, KÜÇÜK PARMAĞINIZ İLE TUTUN;
    DİREKSİYONUN EN ALT BÖLÜMÜ ÇOK KULLANIŞLI GELDİ DÜZ BİR ZEMİN GİBİ ORADAN BİLE TUTULABİLİYOR, ELLERİNİZ UZUN YOLDA YORULMAZ...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.