Yıllık 15000 - 20000 km yol yapıyorum. Şu an 2004 Megane II HB Dynamik kullanıyorum. Araçtan memnun olsam da daha konforlu bir araca geçmek istiyorum. Araçtan beklentilerim şunlar:
Otomatik Vites
Hız sabitleyici
Sessizlik
Sürüş keyfi, yol tutuşu
LPG uyumluluğu ve aracın ekonomik olması (bazı D segmentler lpg takılsada fazla yakabiliyor)
Sorunsuzluk
Tabi ekstra artıları olması güzel olur. Laguna bu kriterlere uyan araçlardan birisi. Otomatik vitesleri 2000 motorlarda var ve sanırım privilage modeli çok yaygın. Bu model için konuşursak, 1- Laguna II (2003- 2008) 25000- 30000 TL lik araçları düşünürsek, bu araçlarda bir sorun varmı, beklenilen konforu sağlıyormu? 2- LPG uyumluluğu konusunda problemi varmı? 3- Otomatik viteslerinde problemlerle karşılaşılırmı. Yani bu sorunlar kullanıma bağlımı ortaya çıkıyor yoksa bu araçlarda uzun kmden sonra otomatik vites problemleri bekleniyormu. 4- Laguna II Neden Almalıyım? Neden Almamalıyım?
Pek çok model inceledim. İncelemelerimide paylaşayım: Toyota Avensis: Otomatik viteslileri 2000 motor ve LPG uyumlu değil. Otomotik viteside 4 vitesliymiş sanırım. LPG uyumsuzluğudan eledim Mondeo: Çok aşırı yakıt tüketimi olduğu söyleniyor, LPG takısa bile. elendi Mazda 6: servisleri az ve sanırım biraz serviste işler masraflı. Bir problem çıkarsa baya pahalıya patlayabilir. birde ikinci elde biraz daha şanssız. çekimserim Accord: Fiyatı biraz daha fazla ve lpg takılsa bile beklediğim fiyata düşmeyebilir. Sonota: Motor hacimlerinden dolayı elendir. Vectra: bişiden dolayı elemiştim ama hatırlamıyorum :) Kia Magentis: Çoğu kriterimi sağlıyor. Fiyatlarıda uygun ama çok az biliniyor ve iyimi kötümü herhangi bir bilgi bulamıyorum. genede ikinci el problemi yaşama ihtimalim var. Birde hız sabitleyici yok sanırım. çekimser.
Birde kriterlerime uyan tavsiye başka araç varmıdır? Teşekkürler
Dizel otomatik mondeo'lara da bak derim.
Düşük viteslerde dizel sesi gelir ama 110 km/s'den sonra benzinlilerden daha sessiz oluyor dizeller.
Laguna 2.0 otomatik performans olarak, 4 vites olmasından belki de, 2.0 bir araç gibi değil. Çok ağır kalıyor. Ben 1.6 Laguna aldım, 2.0 otomatikten daha performanslı ona göre tartabilirsin. Ama eğer performans senin için önemli değilse, Laguna gerçekten çok konforlu bir araçtır.
Bir de 2001-2004 arası otomatik passat da bakabilirsin hoşuna gidiyorsa.
Bu arada Laguna'daki donanımı diğer araçlarda bulman imkansıza yakın.
Bir de otomobil genel bölümüne aynı konuyu açarsan diğer araçlar hakkında daha çok bilgi alabilirsin
@_Murat_ Performans konusunda sıkıntı yok sanırım. Normalde e5 te 90 la falan gidiyorum. Otobanda max 120. Performans tabi güzel bir şey ama önceliğim değil. Passatlara baktım ama kmsi düşük ve 30000 TL altında 2002 model bile yoktu. Lagunadaki donanımların diğerlerinden üstün olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler
Ek olarak Scenic, Lagunanın komforunu yakalayabilirmi? Bu aracı tavsiye edermisiniz?
Fransız malı çöp bile almam.
Komfor konusunda Laguna'yal çukurları tümsekleri daha az hissedersiniz ama scenic'in de yüksek tavanı nedeniyle içi havadardır. Ayrıca koltuk arkasındaki içecek ve yiyecek koyma bölümleri de kullanışlı. Yol tutuş olarak da scenic Laguna'ya yaklaşamaz yerden yüksekliği nedeniyle. Ailecek pikniğe, geziye vs giderken scenic tipi araçlar gayet kullanışlı oluyor. Uzun yolda tabi ki Laguna daha rahat ettirir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme