Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.664.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.Ben düşündüm taşındım laguna almaya karar verdim.Çok aşırı heyacan var kalbim laguna laguna diye atmaya başladı
    2004 expression 20 bin tl ye 75 bin km de. Bir diğeride 2004 privelege 100 bin km de sağ arka kapı ,sağ ön kapı ve sağ arka çamurluk boyalı bu arabada 20 bin tl.
    Hangisini alayım karar veremedim aslında benim istediğim esp olayı oda expressions da yok malesef.
    Bu aracların parçasının pahalı olduğunu duyuyorum ama bu segmentteki aracların değerine bakınca 3 bin tl ucuz görünüyo laguna.3 bin tl ye direk cebe atıyosun parçaları masraflı olsa bile bu 3 bin tl yi her türlü masrafına harca doğru dimi arkadaşlar.

1-Benim size asıl sorum şu ben bu lagunalardan birini alınca muhakkak tüp takacağım.Bu arabalara tüp takınca problem çıkarrırmı? Veya hangi marka tüp daha uygun düşer

2-Privelege modelinde her türlü beyin var ne bileyim elektroniği dijitali çok bu aslında bi nevi dezavantaj değil mi bi arabada ne kadar özellik olursa o kadar problem çok olmazmı Expression da fazla özellik yok Expression işimi görmezmi benim aslında esp sitiyorum ama bilmiyorum nasıl olacak.Esp olmasada bu araba megane dan daha iyi viraja girer dimi bizim millet sivri akıllı ya gidip megane laguna dan daha çok para verip biniyor aklım almıyor

3-Almayı düşündüğüm araba 75 binde lagunanın ağır bakımları ne zaman yapılır yani triger falan filan?
    4_Arabayı alırken reno servisine expertiz yaptırcam bu expertizde herşey ortaya çıkarmı elektronik mekanik kaborta falan vb_

• [Deleted by Admins]
  • Birde alacağım 2004 1.4 expression arabanın sadece bir problemi var oda uzaktan kumanda ile kapıyı açıp kapatırken ön sol kapıdan gelen bi ses var yani dıt diye bi ses gelir ya bu arabadan gelen ses biraz hatalı geliyor bu önemli bir problem midir.Sanki kapının içindeki otomatik mekanizma bozuk gibi bi ses geliyor ama sistem çalışıyor , bu başıma bir problem açarmı öenmşli bir sorun mudur bu?
    Arkadaşlar çok soru soruyorum kusura bakmayın ama bi yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşım doğru yolu bulmuşsun sende hoş geldin aramıza
    araçla ilgili bu üç sayfada bile tatminkar cevaplar bulacaksın aradığın sorulara lütfen bir göz at

Tüp konusunda ben bir takım tecrübelerimi paylaşmıştım benim racımda BRC kit var sequent 24 denilen sistem (kite takılan beynin adı)
    bu sistemde en çok hoşuma giden ki belki diğerlerinde de aynıdır. beyin bütün fonksiyonları arabanın beyninden aldığı bilgilere göre otomatik olarak düzenliyor kiti takan usta bir kaç ufak müdehalede bulunuyor o kadar gersini beyinler kndi arasıda hisediyor
    emin olun lpg ye ne zaman geçiyor ışığı görmesem hiç farkeymeyeceğim.

beyinlerle ilgili ciddi ve çözülemeyen bir sorun duymadım bir de iyi haber eğer beyinlerde arıza olursa programcılar yardımcı olabiliyorlar araştırmak lazım bu konuyu

arkadaşlar cevap vermişler triger kiti 60 binde bir değişir lpg titine ben 250 gibi bi şey ödemiştim

araca expertiz yaptır mutlaka özellikle bilgisayara bağlayıp beyin kontrolünü yapsınlar ayrıca bir motor ustasına aktif şanzıman ve motor baktır.
    bir de kaportacı görsün özellikle dikkat edeceğin km si düşürülmüşmü ona bak
    bana göre düşürmeseler daha iyi 200 binde ki arabayı 100 bine düşürüp hırsızlık yapmanın alemi yok ama piyasada yapılıyor bunlar
    halbuki arabanın 650 bini görmüş olanı ilegili mesajımı okuyabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: macmaneman

http://img69.imageshack.us/img69/9938/1003141.jpg
    http://img132.imageshack.us/img132/6267/1003147.jpg
    http://img5.imageshack.us/img5/8979/1003148c.jpg
    http://img10.imageshack.us/img10/498/1003153g.jpg
    http://img5.imageshack.us/img5/397/1003158h.jpg
    bu da benim aracım

Maşaallah kardeşim Allah nazardan saklasın
    kazasız belasız sürüşler dilerim

bir bilgi arkadaşımın arabası 1.6 olmasına rağmen hız sabiteyici mevcut daha önceki sayfalarda sorulmuştu.

• durder04
    birader seni 1. sayfadaki listemize dahil ettim
    foruma daha aktif katılımın dileğiyle hoş geldin
  • macmaneman
    aracin guzelmis kazasiz belasiz bin
  • arkadaslar jant almak istiyorum.. orginal olsun istiyorum.. lagunanin orjinal 17 yada 18 janti warmi?
    resim ekleyebilirmisiniz?
  • teşekkür ederim arkadaşlar. Allah herkese kazasız sürüşler nasip etsin.
    yılda 6000-7000 km yapıyorum. aracım şu an benzinli, lpg ye geçip geçmemekte kararsızım. lpg'ye geçersen sanırım 1,5 - 2 yılda amorti ederim yakıttan. napıyım arkadaşlar? önerilerinizi bekliyorum. lpg ye geçersem teleflex ya da prins taktırırım. 1.6 motorda lpg şehir içi ne kadar yakar ortalama?
  • Birde alacağım 2004 1.4 expression arabanın sadece bir problemi var oda uzaktan kumanda ile kapıyı açıp kapatırken ön sol kapıdan gelen bi ses var yani dıt diye bi ses gelir ya bu arabadan gelen ses biraz hatalı geliyor bu önemli bir problem midir.Sanki kapının içindeki otomatik mekanizma bozuk gibi bi ses geliyor ama sistem çalışıyor , bu başıma bir problem açarmı öenmşli bir sorun mudur bu?
    Arkadaşlar çok soru soruyorum kusura bakmayın ama bi yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

arkadaslar jant almak istiyorum.. orginal olsun istiyorum.. lagunanin orjinal 17 yada 18 janti warmi?
    resim ekleyebilirmisiniz?

Lagunanın orjinal 17- 18 jantı mevcut. Servise gidin önünüze katalog veriyorlar baya bir çeşit vardı ama ben anca 2 tane model beğenebilmiştim. Zamanında bende orjinal olmayan zevkime göre güzel bir jant almak istedim ama laguna II lerin, (girişin ismini tam bilemiyeceğim) jant girişlerinin çok sıkıntılı olduğunu ve kolay jant bulunmadığını öğrendikten sonra vazgeçtim
  • Araca teleflex bağlattığınızda 2.100.-TL gibi bir fiyatı var yanılmıyorsam., 300-350 civarı ruhsat masrafı oluyor. Bu arada bujiler, buji kablosu eski ise LPG'de performans düşüklüğü yaşanacağından, 150, 200.-TL'de bunların değişimi, derken size masrafı 2.600.-TL'ye geliyor. 13 depo benzin fiyatı. 13 depo ile şehir içi kullansanız zaten 8500km yaparsınız. 1 senede LPG kitinin parası tolere ediliyor. Bu arada kullanılacak LPG'nin de miktarı eklendiğinde, yıl içerisinde çok fazla km yapmayan kullanıcılar için LPG kar anlamında çok bir şey ifade etmiyor.

Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: durder04

Birde alacağım 2004 1.4 expression arabanın sadece bir problemi var oda uzaktan kumanda ile kapıyı açıp kapatırken ön sol kapıdan gelen bi ses var yani dıt diye bi ses gelir ya bu arabadan gelen ses biraz hatalı geliyor bu önemli bir problem midir.Sanki kapının içindeki otomatik mekanizma bozuk gibi bi ses geliyor ama sistem çalışıyor , bu başıma bir problem açarmı öenmşli bir sorun mudur bu?

bu sorunuzunda cevabı bu 3 sayfada mevcut arkadaşım hatta 2. sayfada olması lazım merkezikilit motoru arızası senin bu dediğin uygun çözümünü bulanlar var 40 tl gibi bir rakamdan bahseedilmişti bir göz atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Araca teleflex bağlattığınızda 2.100.-TL gibi bir fiyatı var yanılmıyorsam., 300-350 civarı ruhsat masrafı oluyor. Bu arada bujiler, buji kablosu eski ise LPG'de performans düşüklüğü yaşanacağından, 150, 200.-TL'de bunların değişimi, derken size masrafı 2.600.-TL'ye geliyor. 13 depo benzin fiyatı. 13 depo ile şehir içi kullansanız zaten 8500km yaparsınız. 1 senede LPG kitinin parası tolere ediliyor. Bu arada kullanılacak LPG'nin de miktarı eklendiğinde, yıl içerisinde çok fazla km yapmayan kullanıcılar için LPG kar anlamında çok bir şey ifade etmiyor.

Saygılarımla.

neden etmesin lpgli olunca gönlünce kulanıyorsun arabayı varmı benzinde kullandığı halde ibreye hergün bakmayan
    benim sizstemim 1600 tl ye mal oldu hiç buji kablosu falan da değiştirmedim sadece lpg li araçların buji tırnaklarını ayarlamak gerekiyordu eskiden
    şimdi bujilerde uygun üretiliyor
    sarfiyatı sormuştu bir arkadaşım benzinin %55 veya 60 oranda ödersiniz arkadaşım yani minimum % 40 tasarruf sağlar
    gerisi kendi takdiriniz

• eskiden lpg araçlarda + bir değer katmıyor deniyordu
    şimdi araba alanların ciddi bir kısmı ya kit taktırıyor veya takılmış olsun uğraşmayayım diyor
    LPG + değer katıyor yani ben alırken tecrübe ettiğimi söylüyorum
    galerilere gidiyorsunuz lpg li araç satmak isteseniz önemlideğil omsada olur diyorlar
    satarken araçlarında lpg varsa bak hem lpg li yakmazda falan diye tavlamaya çalışıyorlar
    internet sitelerine bile girin arabaların çoğu lpg li sattığım arabama da taktırdım
    yenisinede alıralmaz taktırdım
    benzine 3,40 tl vermek istemiyorum lpg 1,83 tl şu an
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

Orijinalden alıntı: nickozy

eskiden lpg araçlarda + bir değer katmıyor deniyordu
    şimdi araba alanların ciddi bir kısmı ya kit taktırıyor veya takılmış olsun uğraşmayayım diyor
    LPG + değer katıyor yani ben alırken tecrübe ettiğimi söylüyorum
    galerilere gidiyorsunuz lpg li araç satmak isteseniz önemlideğil omsada olur diyorlar
    satarken araçlarında lpg varsa bak hem lpg li yakmazda falan diye tavlamaya çalışıyorlar
    internet sitelerine bile girin arabaların çoğu lpg li sattığım arabama da taktırdım
    yenisinede alıralmaz taktırdım
    benzine 3,40 tl vermek istemiyorum lpg 1,83 tl şu an

Yani satarken kitsiz arabaya göre 1000 -2000 TL fazlaya satabiliyor musunuz?

Dediğin gibi satmaya kalkınca olmasa da olur hesabına getirmeye kalkıyorlar ama gerçekten kite verdiğin para satış fiyatına yansır mı?

ben kitin olması aracın satış cazibesini artırır diyorum özellikle lpg li araç isteyenlere istemeyenler olursa isterse söktürür benzinle binmeye devam eder ama 1500 tl lik kiti olur ayrıca isterse de o kiti satabilir yada sonra kullanmak üzere saklayabilir. bir arkadaşım 0 ı 1500 tl olan kiti 1000 tl ye satmıştı mesela
    kitin ne takılmasının ne de sökülmesinin motora bir sıkıntısı olmaz.

• OK anlaşılmıştır

Bu arada:

Artık güzel bir avatar bulup ekleyin tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Kasım 2009; 14:22:47 >
  • Ben daha önceki aracımda teleflex kullandım, 1 sene kullandım sattım. Zararda mıyım? evet. Ancak satarken daha rahat sattığım da doğru. Yanlız kitin parasını direk aracın üstüne koyarak satmanız mümkün değil. Kaliteli kite sahip aacın ederi biraz daha yüksek oluyor o kadar. Bu arada aracını benzinle kullanıp, satma aşamasında en ucuz LPG kiti taktırıp satanlar da bir hayli fazla. Bu araçları satın alırken daha dikkatli olmak lazım. Taktıran kişi aracı gözden çıkardığı için, ne montaja ne markaya önem veriyor bu durumda.

@Sarkozy;

LPG yakıt olarak, benzine göre daha zor yandığı için, ateşleme ekipmanlarındaki en ufak sorunu hissettirir. Yani siz benzin kullanırken anlayamadığınız küçük ateşleme sorunlarını LPG'de hemen hissedersiniz. Nedir bunlar, yüksek hızlarda kesiklik, devirlenme problemleri, zamansız patlatma gibi performansı direk etkileyen problemler.

Bu arada Laguna sahibi değil, ancak beğenen bir kişi olarak yazılarımı yazıyorum tekrar hatırlatayım. Bu yüzden lpg tüketimi hakkında detaylı bir bilgi vermem sözkonusu olamaz. Kalibrasyonu düzgün yapılan araçlarda benzine göre avantaj %40 oranındadır. Başka bir hesaplama da yine kalibrasyon doğruysa LPG'li araç LPG'yi benzine göre %20 fazla tüketir. Buradaki avantaj sadece LPG yakıtının litre fiyatının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Yani lpg'nin litresi 2,75.-TL civarlarında olsa idi, lpg'li aracın km başına tüketim değerleri benzinli araçla aynı olacaktı.

Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

Ben daha önceki aracımda teleflex kullandım, 1 sene kullandım sattım. Zararda mıyım? evet. Ancak satarken daha rahat sattığım da doğru. Yanlız kitin parasını direk aracın üstüne koyarak satmanız mümkün değil. Kaliteli kite sahip aacın ederi biraz daha yüksek oluyor o kadar. Bu arada aracını benzinle kullanıp, satma aşamasında en ucuz LPG kiti taktırıp satanlar da bir hayli fazla. Bu araçları satın alırken daha dikkatli olmak lazım. Taktıran kişi aracı gözden çıkardığı için, ne montaja ne markaya önem veriyor bu durumda.

@Sarkozy;

LPG yakıt olarak, benzine göre daha zor yandığı için, ateşleme ekipmanlarındaki en ufak sorunu hissettirir. Yani siz benzin kullanırken anlayamadığınız küçük ateşleme sorunlarını LPG'de hemen hissedersiniz. Nedir bunlar, yüksek hızlarda kesiklik, devirlenme problemleri, zamansız patlatma gibi performansı direk etkileyen problemler.

Bu arada Laguna sahibi değil, ancak beğenen bir kişi olarak yazılarımı yazıyorum tekrar hatırlatayım. Bu yüzden lpg tüketimi hakkında detaylı bir bilgi vermem sözkonusu olamaz. Kalibrasyonu düzgün yapılan araçlarda benzine göre avantaj %40 oranındadır. Başka bir hesaplama da yine kalibrasyon doğruysa LPG'li araç LPG'yi benzine göre %20 fazla tüketir. Buradaki avantaj sadece LPG yakıtının litre fiyatının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Yani lpg'nin litresi 2,75.-TL civarlarında olsa idi, lpg'li aracın km başına tüketim değerleri benzinli araçla aynı olacaktı.

Saygılarımla.

Yerin Tele kulağı var şimdi LPG nin ÖTV sini arttırıp 2.75 TL ye çıkartırlarsa ne olacak ?

Ne LPG ci kalır kitçi hepsi çöker maazallah !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Kasım 2009; 14:29:22 >

• Muhabbet gene döndü LPG ye dayandı

fakat mutfak tüpleri kaç lt geliyor 12 kg gaz 40-45 TL ye satılıyor, istasyonlarda satılan gaz mı ucuz yoksa mutfak gazı mı ucuzdur bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.