Selamün aleyküm arkadaşlar, Laguna 2 2004 kullanicisiyim. Aracımda triger kopması sonucu motor tamiri yapıldı, ancak tamir sonrası direksiyon sertleşmesi ve stop etme sorunu başladı konu hakkında bilgisi olan varmı teşekkür ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (1210. sayfa)
-
-
merhabalar cok olmus ama sorunu nasıl çözdünüz aynı problem şuanda benim lagunada var.
-
Arkadaşlar herkese iyi günler 2008 model Laguna privelge var bende araç km hız ibresi 50 ile giderken 30 u gösteriyor hız ile doğru oranda gitmiyor ustanın birine sordum civası bitmiştir dedi biride km müşürü değişecek dedi konu hakkında bilgisi olan varsa sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar 2006 Laguna'da ön koltukları nasıl sökebilirim ? Yabancı bir forumda aracı kaldırıp altından sökmek gerektiğini söylemişler. Daha önce yapan var mı doğru mudur ? Araç arada hava yastığı ışığı yaktığı için koltuğun altındaki soketleri kontrol etmek ve aracı detaylı temizlemek istiyorum
-
Önce direksiyon airbagini kontrol edin. Bir tornavida ile kolayca sökülüyor. Direksiyon sargısındaki kablolar içeriden çürüyüp kopabiliyor. Kablolarla oynadıkça anlarsınız oradan olup olmadığını.quote:
Orijinalden alıntı: kartalımArkadaşlar 2006 Laguna'da ön koltukları nasıl sökebilirim ? Yabancı bir forumda aracı kaldırıp altından sökmek gerektiğini söylemişler. Daha önce yapan var mı doğru mudur ? Araç arada hava yastığı ışığı yaktığı için koltuğun altındaki soketleri kontrol etmek ve aracı detaylı temizlemek istiyorum
Koltuk altına sıvı dökmediyseniz kolay kolay lamba yakmaz. Sıvı teması varsa yakma ihtimali çok yüksek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkürler hocam , aracı elektronikçiye götürdüğümde bazen sağ sol, bazen sağ direklerdeki darbe sensörleri ile bağlantı hatası verdiği için arıza verdiğini söyledi, direksiyonu kontrol etmedim o sebeple. Sürekli yanmıyor ışık, bazen 1 hafta hiç yanmıyor, sonra bir çukurdan geçince yanmaya başlıyor vs. Aracı alalı 1 yıldan biraz fazla oldu ben sıvı dökmedim ama öncesinde dökülmüş olabilir . Alırken önceki sahibi koltuk altındaki kablolardan oluyor demişti ne kadar doğrudur bilemiyorum. Alırken ekspertiz yaptırdığımda hava yastıklarında bir problem yok demişlerdi.
-
Kendi tecrübemiz paylaşayım o zaman. Ben iki kez yaşadım airbag ikaz lambası yanması olayını. Biri sizin de yaşadığınız gibi arada bir gelip giden tarzdaydı. Bilgisayara bağlattık görünmedi hangisi olduğu. Çukurlara girince bir yanıyor bir sönüyordu bazen günlerce yandığı oluyordu. Bunu direksiyon sargısını değiştirerek çözdük.
İkinci arızada ise lamba sürekli yanıyor hiç bir şekilde sönmüyordu. Sebebi de aracın yer döşemelerini deterjanlı ıslak bezle sildirdim. Muhtemelen bezleri fazla ıslatmışız şöfor koltuğunun altındaki sokette temassızlık yaptı. Tam 4 ayda kurudu ve kendiliğinden söndü bir daha da yanmadı.
Muhterem cemaat 8 yıllık Lagunamı sattıktan 1 yıl sonra yine bir Laguna alma arifesindeyim. 2.0T modelini düşünüyorum tecrübeli arkadaşlardan dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında yardım bekliyorum
Arkadaşlar 2004 1.6 laguna sahibiyim... Aracı yeni aldım ve bakımlarını falan yaptırdım... Aracın hava emiş hortumu yirtilmisti ve ucu boştaydı... Yeni hava emiş hortumu aldım ancak ön tampon kısmında nereye montaj yapılacağını çözemedim... Fotograf yada video ile Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
2005 laguna, akü söküldüğü için radyo iptal oldu, kodu var lakin ekranda ERROR yazdığı için kodu giremiyorum, çözümü bilen var mıdır.
laguna 2 için servis klavuzu... benim gibi aracını kendi tamir edenler için olmazsa olmaz
google docsrenault-laguna-2-factory-workshop-manual.ziphttps://drive.google.com/file/d/1GAfACRKV4fXOHfguQlEyoA_lhNBNYpB3/view?usp=drive_link
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X