Şimdi Ara

Laguna III 1.6 Benzinli / 1.5 Dci dizel (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
25.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Her ne kadar ağır kasa altında süper performans göstermesede o motorla kompakt sınıfta bile ulaşılması güç yakıt ortalamaları tutturduğum olurdu;

2006 ağustosunda K.deniz gezimde 5.2l/100 km ortalamaya ulaşabilmiştim,aynı zamanda oldukcada esnek ve güçlü bir motordur;çok zorlanmadan ağır kasayı 180-190km lere çıkarabilir ancak bazı kronik sıkıntılarıda vardır;bobin,enjeksiyon ve konumlayıcı sıkıntıları görülebilir,rolanti devirlerinde sarsıntı yapması en bariz özelliğidir.

Ufak çaplı değişimlerden sonra gücü 110hp den 115hp ye çıkarıldı,yakıt tüketimi ve sakin kullanımlardaki tork bandı güçlendirildi ancak sanki eski 110hp lik sversiyon kadar da rahat devir çevirmiyor..

1.5Dci motorlar ise yakıt tüketimi ve dengeli tork bandıyla oldukca kullanışlı motorlardır;

Laguna III de ilk defa 1.5 110hp lik Dci motoru denemiştim ve büyük araçta 1.5 fikri başta kulağıma itici gelse de daha ilk hareketten itibaren akıcı hızlanmasıylka ön yargılarımı boşa çıkarmıştı,bu motorlarda da kullanılan mazota çok dikkat etmek gerekiyor çünkü diğer markalar kadar kötü yakıta tolerans vermiyor,enjektörler daha kolay arızalanıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Bende Laguna II 1.6 110hp vardı.

Her ne kadar ağır kasa altında süper performans göstermesede o motorla kompakt sınıfta bile ulaşılması güç yakıt ortalamaları tutturduğum olurdu;

2006 ağustosunda K.deniz gezimde 5.2l/100 km ortalamaya ulaşabilmiştim,aynı zamanda oldukcada esnek ve güçlü bir motordur;çok zorlanmadan ağır kasayı 180-190km lere çıkarabilir ancak bazı kronik sıkıntılarıda vardır;bobin,enjeksiyon ve konumlayıcı sıkıntıları görülebilir,rolanti devirlerinde sarsıntı yapması en bariz özelliğidir.

Ufak çaplı değişimlerden sonra gücü 110hp den 115hp ye çıkarıldı,yakıt tüketimi ve sakin kullanımlardaki tork bandı güçlendirildi ancak sanki eski 110hp lik sversiyon kadar da rahat devir çevirmiyor..

1.5Dci motorlar ise yakıt tüketimi ve dengeli tork bandıyla oldukca kullanışlı motorlardır;

Laguna III de ilk defa 1.5 110hp lik Dci motoru denemiştim ve büyük araçta 1.5 fikri başta kulağıma itici gelse de daha ilk hareketten itibaren akıcı hızlanmasıylka ön yargılarımı boşa çıkarmıştı,bu motorlarda da kullanılan mazota çok dikkat etmek gerekiyor çünkü diğer markalar kadar kötü yakıta tolerans vermiyor,enjektörler daha kolay arızalanıyor..

yeni dci motor larda partikul filtresi var gerçektende dikkatli olmak gerekli

• TR'deki dci larda DPF yok?
  • merhaba arkadaşlar. bende 1.5 dizel laguna3 kullanıyorum. aracım daha 1300 km de ama ortalama yakıt tüketimim 8.5 civarlarında daha öncede sanırım lagunayla ilgili diğer başlıkta sormuştum ama pek bi cevap alamamıştım. her gün aracımla 5km yola gidip geliyorum gittiğim yol çok uzak değil acaba dur kalk yapmasından falanmı diyordum birde ilk başlarda normal diyordum ama aracı kullananlar en fazla 7.0 civarlarını gördüğü için benim aracımın çok yaktığını düşünüyorum. bu yüzden servise götürüp aracımı incelettirmemden bi sonuç alabilirmiyim acaba? hızı sevmem gaza fazla yüklenerek falanda kullanmıyorum ama nasıl bu seviyede yakıt sarfiyatı yapıyor onu anlayamadım gitti..
  • quote:

Orjinalden alıntı: virusyildo

merhaba arkadaşlar. bende 1.5 dizel laguna3 kullanıyorum. aracım daha 1300 km de ama ortalama yakıt tüketimim 8.5 civarlarında daha öncede sanırım lagunayla ilgili diğer başlıkta sormuştum ama pek bi cevap alamamıştım. her gün aracımla 5km yola gidip geliyorum gittiğim yol çok uzak değil acaba dur kalk yapmasından falanmı diyordum birde ilk başlarda normal diyordum ama aracı kullananlar en fazla 7.0 civarlarını gördüğü için benim aracımın çok yaktığını düşünüyorum. bu yüzden servise götürüp aracımı incelettirmemden bi sonuç alabilirmiyim acaba? hızı sevmem gaza fazla yüklenerek falanda kullanmıyorum ama nasıl bu seviyede yakıt sarfiyatı yapıyor onu anlayamadım gitti..

5 km mesafe ozellikle kis aylarinda motorun isinmasi icin cok kisa bir miktar. Dolayisiyla, henuz motor isinmadan siz araci tekrar durduruyorsunuz ve verimsiz bir calisma kosulunda kullanmis oluyorsunuz. Aracinizdan supheniz varsa, deponuzu fulleyerek, uzun yolda ortalama 80-90 kmh hizla en az 100-150 km boyunca kullanip test ediniz. Bu test size en fazla 20 ytl lik motorine mal olur. En azindan aracin sorunu olup olmadigina dair fikir sahibi olursunuz. Hayirli olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: virusyildo

merhaba arkadaşlar. bende 1.5 dizel laguna3 kullanıyorum. aracım daha 1300 km de ama ortalama yakıt tüketimim 8.5 civarlarında daha öncede sanırım lagunayla ilgili diğer başlıkta sormuştum ama pek bi cevap alamamıştım. her gün aracımla 5km yola gidip geliyorum gittiğim yol çok uzak değil acaba dur kalk yapmasından falanmı diyordum birde ilk başlarda normal diyordum ama aracı kullananlar en fazla 7.0 civarlarını gördüğü için benim aracımın çok yaktığını düşünüyorum. bu yüzden servise götürüp aracımı incelettirmemden bi sonuç alabilirmiyim acaba? hızı sevmem gaza fazla yüklenerek falanda kullanmıyorum ama nasıl bu seviyede yakıt sarfiyatı yapıyor onu anlayamadım gitti..

verdiğiniz değer çok yüksek kesinlikle soğuk ve kısa mesafeli olduğu için tüketim fazladır yoksa o rakamı yakalamak için devamlı dip gaz gidilmesi gerekli arkadaşımın citroen c4 benzinlisi bile 7.5 litre yakıyor

• bende de megan dci var sorununuza benzer durumu bazen bende yaşıyorum sabah giderken aracı oldugu yerde 1-2 dakika çalıştırıyorum zaten motor 40-50 derece sıcaklığa ulaşana kadar iş yerine geliyorum.sanıyorumki motor kendini ısıtmak için daha fazla yakıt harcıyor ancak sizdeki gibi uçuk rakamlar değil normal zamanda şehir içi 5.8 --6.0 arası ortalama yakarken soğuk olarak kullandığımda 6.5-6.7 civarında oluyor sarfiyat
  • cevaplar için teşekkür ederim. dizel alacağıma benzinli alsaydım diyorum bazen bu kadar yakıt sarfiyatı yapacağını bilseydim. çok kısa mesafe gittiğimi düşünüyorum ondan yapıyordur diyorum ama hakikaten çok uçuk geliyor banada rakam. yukarda arkadaşın dediği gibi artık bi uzun mesafede deneme yapacağım servise vermeden önce bakalım ne kadar yakıt sarfiyatı olcak. yine uzun mesafede 5-6 litre civarında olmazsa artık direkt servise bakıma sokarım...
  • 1.5 dci motor 110 beygir güç ve 240 nm tork üretiyor. Laguna da bu motor 6 ileri şanzımanla standart sunuluyor. Benzinlisini bilmiyorum fakat 1.5 dci motor kasayı rahat taşıyor. Dizeli daha mantıklı
  • Söylediğiniz veri çok yüksek bir tüketimi işaret ediyor. Bizde şu anda ortalama 6.9 olarak gözüküyor. Servise danışın bence
  • Arkadaşlar, bilgilerinizi, önerilerinizi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Laguna III gerçekten güzel bir araç ancak aracın özellikle bir miktar sert olması ve dizel tercih etmek istememem nedeniyle Laguna'dan vazgeçtim. Daha doğrusu otomobil tercihi yerine SUV türü bir araç tercih ettim ve vw tiguan 1.4 TSI 150 hp (240 Nm tork) benzinli aldım.Şu an için memnunum.Tekrar teşekkürler, kazasız ve mutlu günler dilerim.

quote:

Orjinalden alıntı: oscarmiller

Arkadaşlar şehiriçinde sınırlı kilometre yaparak kullanan birisi olarak sizce 1.5 dizel Laguna III mü tercih edilmeli yoksa 1.6 16V benzinlimi? Benzinli laguna III konusunda yakıt hakkında deneyimi olan var mı?
    Benzinli Laguna için çekiş performans vs. sıkıntısı oluyor mu? Bir de Laguna III lerin arka koltuğuna oturdu iseniz farkettiniz mi D segment araca göre biraz dar gibi özellikle ayaklarınız ön koltuğun alt kısmına giriyor ve harekette güçlük oluyor. İnerken de bu darlığı yaşıyorsunuz arka koltuktan, biraz zor iniliyor gibi.

Diğer taraftan sizce bu fiyat aralığında Laguna III e alternatif olabilecek başka bir araç var mı?
    Teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

ben dci ve bazı diğer dizel motorların teknik değerleri kadar iyi performans göstermediğini düşünüyorum.

senin ne zaman renault hakkında iyi konuştunki dci motor hakkında iyi konuşacaksın belki hatırlarsın bana önceden 1.4d4d 90 hp motorunla benim 1.5 dc, 110 hp lik lagunama laf etmiştin geçiceksin bu işleri boş işlerle uğraşma
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

ben dci ve bazı diğer dizel motorların teknik değerleri kadar iyi performans göstermediğini düşünüyorum.

senin ne zaman renault hakkında iyi konuştunki dci motor hakkında iyi konuşacaksın belki hatırlarsın bana önceden 1.4d4d 90 hp motorunla benim 1.5 dc, 110 hp lik lagunama laf etmiştin geçiceksin bu işleri boş işlerle uğraşma

+1

insanlar renault u sevmek zorunda değil herkes de eleştirebilir

ama dCI motorlara laf söyleniyorsa ben art niyet ararım cidden

• 1,5 dCi
  • merhaba arkadaşlar. daha önceden söylemiştim aracımın 8.6 civarlarında yakıt sarfiyatı olduğunu ve Ankaradan Antalyaya tüm verileri sıfırladıktan sonra 1000 km lik yolculuk sonunda aracımın yakıt sarfiyatı 5.5 olarak gözüküyor bence bu gayet iyi şuanda ilerde biraz daha aşağıya ineceğini düşünüyorum. ama şehir içinde tekrar 7-8 arasını göreceğimi düşünüyorum sanırım motorun ısınamayıp kısa mesafelerde kullanmamdan dolayı bu kadar fazla yakıt sarfiyatı oluyor..
  • Ben bu motorun trigeri zincir olsaydı daha ıyı olacagını dusunuyordum ama servisten gecırıyorlar biraz. Bu motoru nıssan gibi japon fırması kullanıyor, fordunkını bı ara mazda 3 lerde kullanmışlardı, dolayısıyla bu motorlar kalıtelıdır olmasa japonlar araclarına takmazlardı dıye dusunuyorum(Dizel için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 5 Kasım 2016; 14:6:12 >
  • Peki bu 1.5 dci lagunalar şehiriçi ama açık ve sakin kullanımlarda, çevre yolunda mesela 30-40 km mesafelerde tüketim olarak ne gösterir tahminen? 5.0-5.5 litre aralıklarına düşer mi?
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Cok zor. O veriyi uzun yolda zor tutturanlar var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Macera aramaya hiç gerek yok o zaman
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.