Şimdi Ara

LAMA V4 TASARIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lama V4 model helikopterler içinde dengeli, stabil, başlangıç seviyesi için iyi bir model ama bir türlü tasarımını (tipini) özellikle kuyruk bölümünü sevemedim ve basit bir değişiklik düşündüm. Kuyruk bölümünü çıkarıp yerine kuyruk olarak siyah yumuşak plastik bir askıdan kuyruk yaptım, oğlumun oyuncak uçağının pervanesini de musluk contasına sabitleyerek bir kuyruk pervanesi oluşturdum. Görünüşü biraz acemice ve amatörce olsa da daha gerçekçi oldu bence. Ayrıca bir artısı daha oldu; lamaların klasik sorunudur, bir türlü ayar tutmaz, ayarlarsınız yeni pili takınca yine ayarları bozulur ve kendi etrafında dönme eğilimi gösterir, bu da kumanda etmeyi zorlaştırır. Yaptığım değişiklikten sonra bu sorun da ortadan kalktı, sanırım kuyruk bölümü orjinaline göre daha ağır olduğu için sabitlendi ve dönme durdu, daha dengeli ve stabil oldu diyebilirim. Ancak kuyruk kısmı biraz ağır olduğu için kalkarken arkaya kaçma eğilimi gösteriyor, bunu kumandadaki trim ayarını yukarıya getirerek çözdüm, bir de biraz daha ağırlaştığı için piskolojik değil ise sanki pilin dayanma süresi biraz azaldı gibi ama bundan tam olarak emin değilim. Ayrıca daha ağır ve dengeli olduğu için dışarıda hafif rüzgarda dahi uçurdum, hiç bir sorun olmadı, gayet memnunum, resimleri aşağıya koyuyorum (umarım beceririm), herkese çalışmalarında başarı, kırımsız uçuşlar ve mutlu günler...
     LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

URL=http://img262.imageshack.us/my.php?image=16012008065gt5.jpg]
     LAMA V4 TASARIM
    [/url]
     LAMA V4 TASARIM
     LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

• resim göndermeyi beceremedim ama yazdığım linklerin ilk bölümünü aşağıda görüldüğü gibi olan kısmını kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırarak resimleri görebilirsiniz (benim gibi acemilere yardım:)
    http://img519.imageshack.us/my.php?image=16012008062lr0.jpg
  •  LAMA V4 TASARIM
     LAMA V4 TASARIM
     LAMA V4 TASARIM
     LAMA V4 TASARIM
     LAMA V4 TASARIM
     LAMA V4 TASARIM

• Haplo arkadaşım teşekkürler.
  • Birşey değil. Kusura bakma yorum yapmadım. Heliden anlamıyorum
  • Küçük modellere ilgi duyanlar ve kalite arayanlar için gaui 100 ve 200 modelleri mevcut 6 kanal ve bi o kadar dolar(;

LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 22 Temmuz 2008; 23:25:06 >

• hocam nasıl aleti bozarım diye korkmadan bu işe kalkıştın? + bende senle aynı görüşteyim tasarım olarak biraz vasat kalıyor lamav4..
  • lama v4 ün o çirkin kuyruk kısmından kendi çabanla ancak bu kadar kurtulabilirdin..tebrikler
  • Kuyruk kısmındaki pervaneyi bir büyük boyu ile değiştirdim, bir kaç küçük ekleme ile daha güzel bir görünüme kavuşacak, bu arada benim yaptığım aslında çok köklü bir değişiklik değil, istendiği anda vidaları söküp yine eski orjinal kuyruğu takmak mümkün yani bir cesaret işi değil, ayrıca biraz risk olaya herzaman heyacan katar :), bu da hobi çalışmalarının olmazsa olmazı, bu tarz değişiklikler yapan arkadaşlar varsa (modifiye kitleri dışında) ve bu başlık altında paylaşırlarsa birbirimize katkı sağlayabiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

Küçük modellere ilgi duyanlar ve kalite arayanlar için gaui 100 ve 200 modelleri mevcut 6 kanal ve bi o kadar dolar(;

LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

Hocam bu Gaui 200'ü galiba kar yağarken uçuruyodu adamın biri.. helikopter takla ata ata bi hal oldu ama düşmedi yere.. normal mi bu yetenek ister mi?

• hem 6 kanal hem de daha küçük bir model oldugundan başlangıç için uygun olmaz bence..!

çok zorlar ve masraf açar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 5 Ağustos 2008; 0:43:42 >
  • Bu da son hali. biraz süsledim, kulanılan malzeme metal boyalı plastik, o yüzden ağırlık sorunu çok az.
     LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

•  LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

LAMA V4 TASARIM

• lama v4ün ağırlığı ne kadar ve hiç dışarıda uçurmayı denediniz mi?Biliyorum,indoor bir helikopter kendileri ama yinede istendiğinde hiç dışarıda uçurulamaz mı?sonuçta piccozdan daha stabil ve ağır.
  • Kusura bakmayın acemice olacak ama ,kanal sayısı arttıkça hangi özellik farkediyor acemiyim bu konuda...
  • Gaui süpermiş Emeği geçenlere teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.