Şimdi Ara

LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu benim ilk incelemem arkadaşlar. Yanlışlarım ve hatalarım olduysa şimdiden affola.

Uzun süren fan kontrolcü arayışlarımdan sonra , Corsair 800d için uygun olan fan kontrolcünün Lamptron Touch olduğuna karar verdim. Ürünü çıkar çıkmaz yurtdışından sipariş ettim, geldiği gibi de bir inceleme yaparak sizlerle paylaşmak istedim.

Lamptron Touch Dokunmatik ekranlı fan kontrolcüsü, siyah ve alüminyum gümüş olmak üzere 2 çeşit üretilmiş. Ben siyah olanını tercih ettim.

Kontrolcüde boya olarak fırçalanmış boya diye tabir edilen boya kullanılmış.
    Boyut olarak 5.25 sürücüsüne sığan 148.5mm X 42.5mm X 64.5mm ölçülerinde,
    Ekran büyüklüğü 118mm X 31.5mm
    DC Giriş : +12V Standart 4 Pin Molex
    DC Çıkış : 0v - 12V DC
    Genel görüntü olarak çok şık ve sade.

Geçelim fotoğraflara

PTT kargonun, kutuyu getirmesi ile başlayan heyecan

LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi  LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi

Kutu Ön Taraf--------------------------------/ Kutu Arka Taraf -----------------/ Kutu Yan Taraf

LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi  LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi  LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi

İlk kutunun yan tarafından çekilerek çıkartılan ikinci kutu, tamaman siyah ve kapağında Lampron yazısı bulunmakta.

İkinci kutunun kapağının açılması ile ürün tanıtım broşürünün aslında kutuya sığmadığı ve hafif yamultularak kutuya sıkıştırıldığını görüyoruz. Ayrıca broşür içinde Lamptron Touch ile ilgili bir bilgi yok

LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi  LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi

Kutu İçeriği

6 adet 52cm uzunluğunda 3 pin fan kablosu
    6 adet 72cm uzunluğunda ısı probu
    1 adet molex güç bağlantısı
    1 adet jumper
    4 adet montaj vidası
    1 adet temizlik bezi
    1 adet montaj ve kullanım kılavuzu bulunmakta.
    1 adet ürün tanıtım broşürü.

Ön Panel Görünümü

Arka Panel ve Devrelerin Görünümü

Fan 3pin girişleri; molex güç konnektörüne en uzaktaki Fan-1, en yakındaki ise Fan-6 girişi olacak şekilde düzenlenmiş.
    Sıcaklık sensörleri ise; yukarıdan aşağıya doğru sıralanmış.
    Sıcaklık sensörlerinin hemen altında ise alarm fonksiyonunu devreye sokan jumper yeri var. Jumper takılı olduğunda, sıcaklık sensörlerinden herhangi biri 70 dereceye ulaştığı zaman veya Voltaj 6.5v üzerinde iken fanlar çalışmıyorsa alarm devreye giriyor.

İlk açılış ve Ana Ekran

Bilgisayarı açtığımızda Lamptron Touch'ın ekranı aydınlanıyor ve ekranının sağ alt kısmında bir simge görünüyor. Bu simgeye dokunularak ana ekran açılabiyor veya ekran açıksa yine dokunularak kapatılabiliyor. (Bu ekranın kapalı veya açık olması fanların çalışmasını etkilemiyor, ekran açık da olsa kapalı da olsa fanlar bizim ayarladığımız şekilde çalışmaya devam ediyor.)

Sol alt köşeden lamba simgesine dokunularak ekranın parlaklığı üç kademeli olarak ayarlanıyor.

Kullanım ve İlk İzlenimler

Ana ekranda 6 adet fan'ın isimleri bulunmakta. Herhangi birine dokunarak, o fanın ayarlarının yapılacağı ikinci ekrana geçişi sağlayabiliyoruz.

Fan ayar ekranında
    Sol üst köşede fan'ın rpm'i gösteriliyor; rpm'e dokununca fan'ın o anki voltajını gösteriyor.

Ortadan ise fan'ın hız ayarı yapılıyor.
    Sağ ve sol taraftaki ok lar ile diğer fanlar arasında geçiş yapılıyor.

Fanların devir hızları, parmağımızı soldan sağa veya sağdan sola kaydırmak sureti ile artıyor veya azalıyor. Dokunmatiği ne çok hassas, ne çok ağır.
    Fan devri %0 a getirildiğinde fan tamamen kapanıyor. Bu özellik de fan kontrolcülerde aranan bir özellik.

Fan Devri %100 / --------------------------- / %50 /-------------------------------- / Kapalı

LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi  LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi  LAMPTRON TOUCH FCT Dokunmatik Ekranlı Fan Kontrolcü İncelemesi

Sağ üst köşede sıcaklık C° veya üzerine dokununca ise Fahrenheit şeklinde gösteriliyor
    Sağ alt köşedeki "Sol'a Yatık Ok" işareti ise bizi ana ekrana geri götürüyor.

Sol altta yazan "M" harfi, cihazın manuel ayarda olduğunu gösteriyor. "M" üzerine dokunduğumuz zaman "A" olarak değişip otomatik ayara geçiyor. Biz bunu her fan için ayrı ayrı düzenleyebiliyoruz. Yani bir fan otomatik ayardayken diğer bir fan manuel ayarda çalışabiliyor.

Peki otomatik ayar bize ne sağlıyor? Nasıl Ayarlanıyor ?

Otomatik ayar; her fan kanalının bizim istediğimiz sıcaklık değerine kadar, bizim istediğim fan devir ayarlarında çalışmasını sağlıyor.
    Ekranda "A" simgesi varken ekranın ortasındaki Fan simgesine 3 saniye boyunca dokunduğumuz zaman o kanalın özellikler bölümüne giriyoruz.
    Sağ ve soldaki ok işaretleri ile dereceyi arttırıp, azaltıyor; fan ayarını da istediğimiz düzeye getiriyoruz.
    Örnek olarak: 1 nolu fan kontrolcüyü 30 dereceye kadar %45 hızla, 30 Derecenin üstünde ise %100 hızla çalışmaya ayarlayıp; 2 nolu fan kontrolcüyü de 60 dereceye %70 hızla çalışmaya ayarlayabiliyoruz.
    Otomatik ayarların hepsini elimizle bir kere girmemiz gerekiyor. Eğer fabrika ayarlarına bırakırsak her kanal 45 dereceye kadar %60 hızla, 45 dereceden sonra %100 fan devir hızı ile çalışıyor.

Çoğu fan kontrolcü kanal başına ortalama 10W sağlıyorken; Lamptron FCT Touch ise kanal başına 30W çıkış sağlayıp, 6 kanaldan fanları kontrol edebiliyor. 4 fanı bir kontrolcüye bağlayıp toplamda 24 fan kontrol etmek bu kontrolcü ile mümkün.
    Lamptron FC5 ve FC5v2'leri ile Sunbeam Rheobus Extreme de kanal başı 30w sağlayan fakat dokunmatik olmayan kontrolcülerden.

Genel kullanımı göstermek amacı ile çektiğim video

Artıları:

- Dokunmatiği mükemmel denecek kadar iyi.
    - Diğer dokunmatik veya çift 5.25 slot kaplayan fan kontrolcülere göre gerçekten çok sade bir yapısı var.
    - Ön panel boyası kolay kolay çizilemeyecek türden ve parmak izi yapmıyor.
    - Fanlar off konumuna getirilebiliyor.
    - Otomatik ve manuel özelliklerinin her kanal için ayrı ayrı düzenlenebiliyor.
    - Alarm fonksiyonu var.

Eksileri:

- Kabloların sleevsiz olması, görünüş açısından pek iyi değil.
    - Güç kablosunun takıldığı yer dar yapıldığı için molex'i takınca bir daha çıkarmak çok zor oluyor.

Resmi Web Sitesi :http://www.lamptron.com/products/view/Fan_Controller_Touch

Türkiye fiyatlarını henüz bilmiyorum ama yurtdışından alınca fiyatı 75$ + Kargo oluyor.

Corsair 800D kasa mod'um henüz tamamlanmadığı için Lamptron FCT yi kasama takıp fotoğraflayamadım.
    En yakın zamanda mod'umu tamamlayıp ikisini beraber fotoğraflarım inşallah.
    İmla hatalarımı düzeltmem de bana yardımcı olan kız arkadaşıma da teşekkürler.

Merak eden ve almak isteyen arkadaşlara umarım yararlı olur.

• Çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. Ürünü hangi siteden aldınız ve elinize ulaşması ne kadar sürdü acaba .
  • Teşekkürler ; www.frozencpu.com adresinden aldım, usps express kargo ile 6. gün elimdeydi.
  • Hımm, kargo fiyatı biraz tuzlu oluyor Siz üründen memnun musunuz, herhangi bir sorun cıkardı mı acaba ?
  • Fan kontrolcülerde aranan özellik olan fan'ı tamamen kapatma olayı, belirli bir sıcaklıktan sonra istediğiniz fanın açılma özelliği ve kullanmadığınız zaman ekranını kapatabilmeniz en çok faydalandığım özelliklerden. Ve bulunduğu kasayı görüntü ve estetik bakımından üst sıralara taşıması garantidir. Ortalama 6 aydır kullanmaktayım ve iyiki almışım dedirtti bana. Ben alırken AeroCool'un iki 5.25'lik sürücü yerini kaplayan dokunmatik hiç bir modelini beğenmediğimden, Lamptron Touch ve NZXT Sentry LXE harici kontrolcü arasında kalmıştım ama daha sonra toplamda beş tane olan 5.25'lik sürücümün birinin lamptron touch'a ait olduğuna karar verdim. Fiyat ortalama 150tl ye geliyor ama ürün verdiğiniz paranın hakkını verir.

• Teknik anlamda ürünün sorun çıkarmaması cok iyi, fakat fiyatı baya tuzlu. Suanda ürünü yurt dışından getirtmek yaklaşık 170-180TL'ye geliyor. Yurt dışına tanıdık falan çıkarsa onlardan isterim en azından 30$ lık kargo ücretinden kurtulmuş olurum
  • kaç yerde sordum cevap alamadım bari siz bir açıklama yapın. yurtdışından nasıl sipariş veriyorsunuz ? kaça patlıyor ? ödeme nasıl yapılıyor ? vs. vs. aytınlatırsanız sevinirim. benim de getirtmek istediğim birşeyler var da...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu marka çok güzel
    harika bir inceleme olmuş ellerine sağlık.
  • Gule gule kullan.
    Bence piyasadaki en iyi fan kontrolcu.
    bende almak istiyordum fakat frozencpu dan baska bir yerde bulamadigim icin alamiyorum. Frozencpu dan bulgaristana gonderim 100$+ tutuyor TR ye gondertip gumrukle ugrasmak istemiyorum
  • emeğine sağlık çok güzel iş çıkarmışsın
  • frozencpu gerçekten güzel bir site fakat en ufak bir tel alsanız 15 dolar kargo ödüyorsunuz ve combine yapmıyorlar. Combine yapsalar bir yere kadar olur ama yapmadıkları için adam gibi bir şey almadıkça o kargo parası verilmez maalesef

frozencpu ya daldık fan kontrolcüyü unuttuk Gerçekten kaliteli bir ürüne benziyor tamamen kapatması ve alarm özelliği özellikle büyük artılar. İyi bir inceleme olmuş teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2kol3bacak -- 15 Ekim 2011; 2:39:00 >
  • Merak Ettim CPU sicakligini dokunmatik ekranda gorebiliyormuyuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.