Şimdi Ara

Lamy Safari Dolma Kalem 249 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Piyasada genelde 400 üzeri satılıyor. HB de idefix bu fiyata 2 rengini satıyor. D&R da ayrıca mango rengi de mevcut. HB de kupon ile daha uyguna alınabilir bana ofis ve kırtasiye malzemeleri için 30 TL kod tanımlanmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kaliteli kalem. 2 yıldır all star ve safari kullanıyorum. Dolma kalem kullanmak isteyen ama bu kadar veremeyenler jinhao alabilir cağaloğlundan. 5 tane almıştım tanesi 30’dan halen kullanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu kalemin belirgin bir özelliği var mı? Adını sıkça duyuyorum ancak bu indirimle dahi hatırı sayılır bir fiyatı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslan1999 -- 10 Mayıs 2022; 21:19:20 >
  • Dolma kalemi nerede kullanıyorsunuz? Ciddi sorudur, lütfen dalga geçmeyin.

• Hiç dolma kalem kullanmadım ilköğretim zamanlarından beri. Ama bu modeli gördüm göreli hep takibindeyim. Alayım dursun diye düşünüyorum hep. Sigara kullanmayıp Zippo çakmak alıp sakladığım gibi. ☺️

• xweser X kullanıcısına yanıt

Heryerde kullanabilirsiniz.

Unutmamanız gereken 2 şey

1-birkaç saniye kuruma zamanı gerekir

2-akabilir.

Yanında taşımayı bilmiyorum ama masaüstü kullanım için ideal. Güzel renkli mürekkepler mevcut. Ama 1 numara önemli. Alışması zaman alıyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    o anlamda sormamış.

1- eskiden öğretmenler kullanırdı ama artık o işlem kalktı, kullanmıyorlar sanırım.
    2- günlük tutanlar
    3- devlet dairelerinde çalışan memurlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi ne gerek var böyle şeylere al 2 liraya tükenmez kalem kullan ya..

• dolmakalem bir zevk işi, bir tarz işi.

tadına alışan diğer kalemlerden keyif almaz

• traveller10 T kullanıcısına yanıt
    Ben günlük kullanımda bile dolma kalemden vazgeçmiyorum.

Kendime güzel yazı defteri bile aldım bu kalemler yüzünden. Her gün yazı çalılıyordum bir ara :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dolmakalem konusu olunca ilkokul yıllarıma gittim...Bir ders dolmakalemle yazı yazmaya ayrılırdı...Hokka denen bir plastik vardı,içine mürekkep doldurup dolmakalemi içine daldırıp daldırıp yazı yazardık...Tabii ki sıranın üstü,defterin kenarları,elimiz,hatta üst baş da mürekkep olurdu...Lamy Safari Dolma Kalem 249 TL 

• Lamy iyi güzel ama bana göre kalın yazıyor.

Fine (F) ince ucu bile Japonlara göre kalın.

Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli dolma kalem arayan varsa dünyada bu işin tek adresi Platinum Preppy'dir. Youtube'dan izleyebilirsiniz, yabancı dolma kalem incelemeleri yapan tüm sayfaların fiyat/performans tavsiyesidir.

Ben taaaaa yıllar önce ortaokul-lise-üniversitede de 0.5 rotring ile yazardım yazılarımı, çok kalın sevmezdim.

Bu nedenle de işte günlük not tutma, yazı yazmak için 0.3 F Platinum Preppy kullanıyorum. Atlama yapmaz, her kağıtta kullanılır ama dolma kalemlerin tam performans vermesi için kağıt kalitesi de önemlidir. 2 liralık tükenmez kalemi al-geç bir seçenek ama bu kalemle yazdıktan sonra başka kalemle yazamıyorsunuz, dolma kalemin tadı bambaşka bir şey.

Ayrıca dolma kalemin akma olayı eskidenmiş, orijinal kartuş veya mürekkep dolumu düzgün olursa ve bakımını yaparsanız hiçbir dolma kalem akmaz.

Not tutma ve günlük yazılar için tavsiyem: Platinum Preppy 0.3 mavi/siyah 70-80-TL civarında

İmza için: Platinum Preppy 0.5 M uç veya Lamy Safari Fine (F) ince uç.

Platinum, Pilot gibi japon kalemler dünyada ince uca sahip dolma kalemlerdir. Lamy, Pelikan, Kaweco gibi Alman kalemler ise daha kalın yazarlar.

Yani Platinum, Pilot marka Japon kalemlerin M (orta) ucu ile Lamy, Pelikan, Kaweco marka Alman kalemlerin Fine (F-ince) uçları yakındır. Hatta Almanların EF (ekstre fine-çok ince) uçları Japonların F sine eşittir denebilir.

Ben yazarken çok kalın tercih etmediğim için Japon kalemlerle yazmak daha keyifli oluyor. İmza için daha kalın kalemler de tercih edilebilir.

Dolma kalem de neymiş çooook ucuza denemek istiyorum diyenler varsa da tek kullanımlık dolum yapılamayan iki model var;

AIHAO SKATER - 35-TL

Lamy Safari Dolma Kalem 249 TLurun.n11.com
    Aihao Skater AH-2022 Kullan At Dolmakalem-🔵⚫🔴 Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/prestij-ve-dolma-kalemler/aihao-skater-ah-2022-kullan-at-dolmakalem-P376692196

Pilot V PEN - 35-TL

Lamy Safari Dolma Kalem 249 TLtrendyol.com
    Pilot V-pen Silver Kullan-at Dolma Kalem Açık Mavi Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/pilot/v-pen-silver-kullan-at-dolma-kalem-acik-mavi-p-3117519

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaWolt38 -- 11 Mayıs 2022; 9:36:46 >

• Sarı olan modelden satın aldım.

2020 yılında Faber Castell Loom marka model kalem ile Lamy Safari arasında kalmış ve Faber Castell olanı Amazon üzerinden satın almıştım. O zaman bunun fiyatı Faber Castell den uygundu. Bu fiyatı günümüz ekonomik koşullarında fırsat olarak görüp bugün de Lamy aldım.

Paylaşım için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnymnkrsn -- 11 Mayıs 2022; 11:41:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bnymnkrsn

Sarı olan modelden satın aldım.

2020 yılında Faber Castell Loom marka model kalem ile Lamy Safari arasında kalmış ve Faber Castell olanı Amazon üzerinden satın almıştım. O zaman bunun fiyatı Faber Castell den uygundu. Bu fiyatı günümüz ekonomik koşullarında fırsat olarak görüp bugün de Lamy aldım.

Paylaşım için teşekkürler.

Hayırlı olsun, ben de hesabıma tanımlanmış 30 TL lik kuponun da avantajıyla sarı olandan sipariş geçtim bir tane.

• Yazmak bir tutkuydu ve artık pahalı bir zevk oldu malesef. Üstelik sadece kalemle de bitmiyor. Dolmakaleme uygun defter, renk renk mürekkepler ile çok derin bir dünya.

Her ne kadar sıkı bir kawecocu olsam da Lamy güzel bir kalem tavsiye olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 11 Mayıs 2022; 14:13:52 >
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Öncelikle aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler bahsettiğiniz kalem bu olsa gerek kartuş mu mürekkep mi kullanılıyor bilemedim.

• betim B kullanıcısına yanıt
    Kartuş kullanıyor ancak youtube üzerinden çok çok basit yöntemlerle ekonomik şekilde kullanmak için mürekkebe de dönüştürülebiliyor. Orijinal kartuşa şırıngayla mürekkep aktarma, o-ring veya vazelin ile akmayı önleyerek arka kısma komple mürekkep doldurma vs vs çok yöntem var, izleyip görebilirsiniz

• Sorunsuz ulaştı kalem. Çift patpat yapmışlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.