Şimdi Ara

Lancer mı & Honda Civic mi & Mazda 3 Impressive mi & Cruze mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
5.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok şükür memnunuz.bir iki küçük sorunu oldu,garantiden servis halletti.
    ama vitesi çok iyi.sarsıntı yok.uzun yolda ekonomik ve sessiz(motor).
    vites oranları çok uzun tutulduğundan dolayı,performansı düz kadar iyi değil.

sunroof ise sana kalmış birşey.al ya da alma demem pek doğru olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: stilll

bizde otomatik prem. var.

arasındaki fark sadece sunroof degil vsa falanda var ama sunroof çok yakışıyor ben sunroofu açına arabanın havası degişiyor yaa
  • eskiden vsa-sunroof ekstrası vardı,şimdi sadece sunroof.
    linki incele,göreceksin.
    (2.sayfada yazıyor)
    http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/civicsedan/Civic-Sedan_teknik_ozellikler_2009.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: honda04

quote:

Orijinalden alıntı: stilll

bizde otomatik prem. var.

arasındaki fark sadece sunroof degil vsa falanda var ama sunroof çok yakışıyor ben sunroofu açına arabanın havası degişiyor yaa

Premiumlarda da var sanırım ESP

http://www.sahibinden.com/2009_model_civic_premium_doktordan-28WQQaXQQ17134246WQQpXQQdisplayitem
    http://www.sahibinden.com/2010_honda_premium_duz_vites_orjinal-50WQQaXQQ16857145WQQpXQQdisplayitem

• ben mazda 3 öneririm....malzeme ve işçilik kalitesi çok iyi belki japon üretimi olmasının etkisi olsa gerek
    diğer alternatiflerin malzeme ve işçilik kalitesi olarak mazda 3 kadar iyi olmadığını düşünüyorum....mazda 3 daha tok bir araba, güven veriyor
    aslında ne desek boş, bu arabalara binip test ettiğinizde olay bitecek zaten
  • 3 araçda birbirlerine denk araçlar.Bazı yerdeler lancer'ın döşemeleriyle iligili sorunlar okumuşdum ne kadar doğrudur bilemem.Civic ve mazda bence bu araçlara binin ve hissedin.Hangisi sizi çekiyorsa onu alın.Ama ben mazdayı tercih ederdim her ne kadar eski kasası daha güzel olsada her zaman mazda.Yakıt konusunda bence bu araçlar sizi üzebilir özellikle şehir içinde..PEk cimri değillerdir.Agresif kullanımda mazda çok yakar 11-12 lt bulabilir.Her ne kadar kg olarak eski kasadan hafifde olsa gözle görülecek bir fark yaratmamışlar ama mazdanın yeni kasa olması ve dolu olması tercih olarak mazda önde gidiyor..
  • Otomatik şanzımanda Civic açık ara öndedir diğerlerinden.Bu birincisi.

"Makyajlı kasa" Civiclerden öncekilerde Premium-Elegance arasında Vsa ve Sunroof farkı vardır.İkinci el alacaksan Elegance otomatikten başkasına bakma derim.Vsa işini de yabana atmayasın.Zaman zaman hayat kurtarabiliyor.

Honda bölümündeki birçok arkadaş Otomatik Civic sahibi.Düz sahipleri için de gerek forumda, gerekse çevremde "Keşke otomatik alsaydık" düşünceleri dolanıyor.

Bence bej al.Tabi öğrenci adamsın Siyah yada Beyaz daha atak spor gözükebilir.Ama benim bir numaram bej.

Dediğim gibi şöyle az km. de 2008-2009 bir otomatik Civic Elegance kesinlikle üzmeyecektir seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B49CD3050 -- 6 Aralık 2009; 21:41:00 >
  • Mazda3; işçilik,malzeme kalitesi "bence" çok iyi iç ve dış dizaynı ,iyi yol tutuşu, sorunsuz oluşu, ve extra donanımlarına rağmen yaklaşık 2 sene sonra kasa değiştirecek olan honda civic ten daha uygun fiyatıyla Mazda3 1. tercihim olurdu..
  • cruze delta 2 platformunu kullanan yürüyeni ve yol tutuşu diğer araçlardan oldukça iyi olan bir otomobildir cruzenin diğer akranlarından tek dez avantajı her yerde kullandığı sert plastiktir sağlamlık olarak ve güvenlik sistemi olarak tek rakibi mazda 3 olabilir 1.6 113 hp lik motoru kendini kanıtlamış oldukça kaliteli bir motordur fakat yeterli mi dersen pek yeterli gelmedi bana zaten karşılaştırdığın araçlarla motor kalitesi olarak honda civicten sonra en iyi motor bu araçta 0-100 hızlanmasıyla bu olay kanıtlıdır yakıt tüketimine bakarsak tüm araçların yakıt tüketimi birbiriyle aynı sayılır bu araçlar arasında güvenlik olarak en kötü araba ise civictir bu zaten güvenlik kuruluşlarının puanlarıyla sabittir.... bence genç adamsın yakında gelecek olan opel astra 1.4 turbo motorlu aracı bekleyip alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerf

acikcasi ben bu araclarin arasindan mazda 3 veya civic'i tercih ederdim.civic'in carpisma testlerinde basarisiz oldugunu soylemissiniz fakat euroncap'den 5 yildizli bi arac suan civic.gecenlerde cruze'u inceleme ve surme firsatim oldu acikcasi diger araclarin arasindan secilcek son arac bence cruze tabi bunlar benim sahsi fikrimdir.umarim gonlunuze gore bir arac alirsiniz.

honda civic 5 yıldızmı almış honda bu karşılaştırmada güvenliği en zayıf arabadır tüm araçların belli test kuruluşlarından 5 yıldızlı karneleri varken honda 5 üzerinden 4 yıldız almıştır

• lanceri 1.8 olarak düşünüyorsanız diğerlerine her yönden ezici üstünlüğü var zaten,

gerek donanım gerek performans olarak. ses sistemi bile diğerlerinden çok farklı.

lancer de diz havayastığı standarttır diğerlerinde mevcut değil diye biliyorum.

cruze yi bu 3 araç içinde saymak doğru değil kanımca. o bakımdan 3 japon arasında seçim yapmalısınız.

lancer ncaptan 5 yıldızlı, sanırım mazda 3 te 5 yıldızlı .

toparlarsak iç hacim olarak civic ve lancer mazda dan biraz daha ferah araçlar. yol tutuş olarak 1.8 lancer sahip olduğu donanımlarla bir adım önde kanımca; 18 jantlar ve kule gergisi gibi.

dizayn olarak zevk meselesi ama en hırçını bence gene lancer, hele ki beyaz renkli ve spoylerli olursa;

şanzıman invecs 3 mitsubishinin yıllardır kullandığı bir şanzıman başarılı bir cvt, direksiyondan magnezyum vites kulakçıkları ile vites değiştirme olanağı sunmakta.

resimdeki mavi ama 1.8 instyle ile aynı donanımda dış özellik açısından.

1.5 düşünüyorsanız; gene 2-3 ekleme ile resimdekine benzetmek çok kolay 1.8 e olan spoylerler aynen 1.5 e de uyar sonuçta

1.5 invite ninde donanımı oldukça yeterli; şanzımanı klasik 4 ileri otomatik, direksiyondan değiştirme şansınız yok ama evladiyelik bir şanzıman.

diz havayastığı 1.5 lancer de gene standart.

valla zor seçim; ben mitsubishi yi sevdiğim için mitsubishi alırdım herhalde. daha önce honda kullandım o bakımdan 2. tercihim mazda olurdu.

Lancer mı & Honda Civic mi & Mazda 3 Impressive mi & Cruze mu?

Lancer mı & Honda Civic mi & Mazda 3 Impressive mi & Cruze mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 26 Eylül 2009; 13:00:35 >

• sıfırları uygun fiyata almaya çalışacaksan yıl sonunu bekle derim. yakıt tüketimi konusunda en düşük yakıt tüketimini lancer verecektir. ama yeni mazda 32ün aerodinamik gelişmelerinden sonra yakıt tüketimi daha da düşmüş olabilir. bence 1, 2 ay bekle ötv indirimi kalktığından ve sene sonu olmasından dolayı çok uygun fiyatlara inecektir araçlar.
  • zaten 1.8 alacak ise 50 milyar neden bunlarla karşılaştırıyoruzki alır 1.4 tsi a3 keyfine bakar 50 milyar edecek araba değil lancer
  • quote:

Orijinalden alıntı: siryea

quote:

acikcasi ben bu araclarin arasindan mazda 3 veya civic'i tercih ederdim.civic'in carpisma testlerinde basarisiz oldugunu soylemissiniz fakat euroncap'den 5 yildizli bi arac suan civic.gecenlerde cruze'u inceleme ve surme firsatim oldu acikcasi diger araclarin arasindan secilcek son arac bence cruze tabi bunlar benim sahsi fikrimdir.umarim gonlunuze gore bir arac alirsiniz.

honda civic 5 yıldızmı almış honda bu karşılaştırmada güvenliği en zayıf arabadır tüm araçların belli test kuruluşlarından 5 yıldızlı karneleri varken honda 5 üzerinden 4 yıldız almıştır

Son değerlendirmeye göre 5 yıldız aldığını biliyorum.Tabii ki duyduğum için böyledir diyemem.Fakat kesinlikle güvensiz bir araç olmadığını temin ederim.

Tekrarlıyorum, Cruze u bu seçiminden çıkarmalısın.Üç araç (3-Lancer-Civic) arasından bir seçim yapmalısın.

Ben üç aracada kefilim.Üçü de mükemmel araçlar.Üçünü de kullanan arkadaşlar var forumda.Üçünden de memnun olmayan yok sayılır.Bu sebeple üçünden birini tercih et. Ama yineliyorum otomatik istiyorsan Honda'dan şaşma.Honda otomatik şanzımanda bir adım önde diğerlerine göre.

• hocam son ve ilk değerlendirme diye bişey yoktur araç bir sefer girer teste ve alır notunu çıkar
  • 1.8 ise lancer olabilir ama 1.6 ise lancer dışında hepsi diyorum...
  • 1.8 lancer düşünülüyorsa zaten diğerlerine bakmaya gerek yok.
    Ama 1.6 olanlar içinden bakıldığında 3 japon ön plana çıkıyor.
    Öğrenci olduğunuz için Cruze geçiş arabası olarak tercih edilebilir ama diğerlerinin yerini tutmaz.
    Mazda'nın yakıt tüketimi diğer 2 japona göre daha fazla.
    Honda'da ESP= VSA'dır. Şu an premium'da bulunuyor VSA.
    Civic düşünüyorsanız mutlaka otomatik alın. Diğerlerinde bildiğim kadarıyla 4 ileri otomatik vites var ve çok daha fazla yakıyorlar ve Lancer forumunda otomatik aracın performanssız olduğundan şikayet ediliyordu.
  • Arkadaş Civic'in hatchback'inden bahsediyor heralde.Hb 3 kez teste girmiş ve sonunda 5 yıldızı kapmış.Sedanınsa bir tek hybrid olan versiyonu var o da 4te kalmış.Arkadaş yanılmış ama muhaha da biraz fazla olmuş.
    Diğer taraftan Mazdayla,chevrolet'nin henüz ncap testleri yok fakat,2si de 5yıldızı kapıcak gibi.
    quote:

quote:

• Kesinlikle, Mazda3
  • quote:

hocam son ve ilk değerlendirme diye bişey yoktur araç bir sefer girer teste ve alır notunu çıkar

Evet hataya düşmüş olabilirim.Forumda Civic değerlendirmeye yine girdi 5 yıldızı aldı demişlerdi.Zaten benzinli sedanı da girmemiş teste.Fakat tekrarlıyorum Civic öyle teneke bir araç değildir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.